Szerző: zimi

2008. július 3. 15:37

Wi-Fi csatlakozással is ellátták a Brother A3-as tintasugaras multifunkciós nyomtatóját

Technológiailag nem újdonság, hogy léteznek A/3-as tintasugaras- és lézernyomtatók, ám mindeddig senki sem bátorkodott olyan tintás alapokra épített A/3-as multifunkciós készülékkel piacra lépni, mely Wi-Fi hálózatra is csatlakozhat. A Brother MFC-6490CW az első fecske.

[HWSW] Technológiailag nem újdonság, hogy léteznek A/3-as tintasugaras- és lézernyomtatók, ám mindeddig senki sem bátorkodott olyan tintás alapokra épített A/3-as multifunkciós készülékkel piacra lépni, mely Wi-Fi hálózatra is csatlakozhat. A Brother MFC-6490CW az első fecske.

Az új készülék egyben a Brother professzionális tintasugaras multifunkciós sorozatának első tagja is. Különlegessége a nagy (11×17 hüvelyk, azaz 279,4×431,8 milliméter) nyomtatási méret mellett, hogy alapkiépítésben csatlakoztatható Wi-Fi hálózatokra, ami házi és kisirodai használatban mindinkább követelmény. Nemcsak nyomtat, de extra méretben szkennel, másol és faxol is a készülék.

Brother MFC-6490CW

Nem egy alacsonyabb árszabású A/3-as tintasugaras modell jelent meg az elmúlt egy-két évben, jelezve a trendet, hogy a gyártók (és vélhetően ügyfeleik is) új értékre leltek. A nagyobb méret nagyobb hatást kelt, azaz egy A/3-as dokumentum, vagy egy kihajtható A/3-as oldallal megfejelt marketing anyag kilóg a megszokott A/4-esek sorából. Szintén hasznos lehet a nagyság, mikor terjedelmes, összetett táblázatokat nyomtatunk áttekintésre.

A biztonságosabb WPA és WPA2 titkosítás terjedésével talán visszatér a felhasználók vezeték nélküli biztonságba vetett bizalma is, de a Brother MFC-6490CW mindenesetre képes vezeték nélküli hálózatra is kapcsolódni. Dupla szélességű színes LCD-panel, 50 lapos dokumentumadagoló, két, összesen 400 oldal kapacitású papírtálca és Super G3 (33,6 kbps) fax modul erősíti a konfigurációt. A gyártó magas, színesben 28, fekete-fehérben 35 lap/perces nyomtatási teljesítményt ad meg (A/4-es mérethez). Ahogy a Brother tintasugarasoknál megszokhattuk, négy különálló patronra épül a nyomtatás rendszere. Egyelőre a termék észak-amerikai bevezetéséről kaptuk a hírt, utcai ára 300 dollár körül várható (mintegy 44 500 forint).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról