Szerző: zimi

2008. december 12. 14:54

Energiatakarékosabb nyomtatást ígér új fejlesztésű tonerei révén a Xerox

A Xerox megkezdte második generációs, energiahatékony emulzióaggregációs (EA) tonerének gyártását amerikai üzemében. A vállalat állítása szerint az új technológiának köszönhetően energiatakarékosabbá válik a nyomtatás

A Xerox megkezdte második generációs, energiahatékony emulzióaggregációs (EA) tonerének gyártását amerikai üzemében. A vállalat állítása szerint az új technológiának köszönhetően energiatakarékosabbá válik a nyomtatás

A fixálás, azaz a festék papírra olvasztása és rögzítése a leginkább energiaigényes folyamat a lézernyomtatók munkájában, ez a teljes energiafelhasználás 50-80 százalékát teszi ki. Az alacsony olvadáspontú EA toner kifejlesztésével a Xerox kanadai kutatóközpontjának tudósai jelentős energiamegtakarítást értek el az olvadási hőmérséklet csökkentésének köszönhetően. Az új anyag mintegy 24 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékleten olvad, mint a jelenleg használt változat, miközben a képminőség és sebesség az eddigiekkel megegyező.


Az egyik tartály beemelés közben

Az EA (emulzióaggregációs) technológia a nanotechnológián alapuló eljárás, az ennek alkalmazásával készült toner élesebb képeket, nagyobb megbízhatóságot és csökkentett festékhasználatot eredményez energiahatékonyabb gyártási folyamat mellett. Az EA tonerrel nyomtatott lapok 40-50 százalékkal kevesebb festéket használnak fel, mint a korszerűtlenebb őrléssel készült nyomatok. 35 szabadalomra nyújtott be igényt a cég az új tonerrel kapcsolatban, ebből 10-et már meg is ítéltek számára.

A Xerox hat darab 95 ezer literes tartályt telepített üzembe a New York államban lévő Websterben levő gyárában. A beruházás az eddigieknél energiahatékonyabb digitális nyomtatást tesz lehetővé majd, a különlegesen alacsony olvadáspontú EA tonernek köszönhetően. A technológiai áttörést jelentő termék 15-30 százalékkal csökkenti a digitális nyomtatóeszközök (printerek, nyomdák) energiafogyasztását.

Az új tartályok segítségével a jövő évben megkezdhetik a különlegesen alacsony olvadáspontú EA toner termelését a websteri üzemben. A gyártó nyilatkozata szerint a tartályok beszerelése lehetővé teszi, hogy a gyárban első és második generációs EA tonereket is előállítsanak. Az újabb Xerox termékek már mind a második generációs, energiatakarékosabb EA tonert alkalmazzák majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról