Szerző: zimi

2008. december 11. 14:48

Új digitális nyomdagép a Xeroxtól

A vállalat termékskálájának új zászlóshajóját vezette be a Xerox Magyarország Kft. a nagyteljesítményű, íves technológiát alkalmazó Xerox iGen4 digitális nyomdagéppel, amely az előző generációs iGen3 sikereire épít. A fejlesztéskor elsősorban arra koncentráltak a Xerox mérnökei, hogy az iGen4 kevesebb leállással, így végő soron olcsóbban üzemeltethető legyen.

[HWSW] A vállalat termékskálájának új zászlóshajóját vezette be a Xerox Magyarország Kft. a nagyteljesítményű, íves technológiát alkalmazó Xerox iGen4 digitális nyomdagéppel, amely az előző generációs iGen3 sikereire épít. A fejlesztéskor elsősorban arra koncentráltak a Xerox mérnökei, hogy az iGen4 kevesebb leállással, így végő soron olcsóbban üzemeltethető legyen.

Négyszáz új alkatrész, illetve újítás található az iGen4- rendszerben. Az automatikus színsűrűség-ellenőrzés teljes szélességében szenzorokat használ, amelyek a gép működése közben, leállás nélkül automatikusan érzékelik és megszüntetik a színsűrűségbeli eltéréseket és a fölösleges festékrétegeket. A hagyományos előhívószert (developert) felváltja egy, a száraz festéket és a festékhordozót egyesítő új mechanizmus, mely lehetővé teszi, hogy az iGen4 üzemeltetőjének ne kelljen leállítania a termelést és developert cserélni.

Egy másik új eljárás fölöslegessé teszi az időigényes szürkeárnyalat-beállítást, a semleges szürkék és a kihangsúlyozott árnyékok mégis jó minőségben jelennek meg a papíron. A továbbfejlesztett színmeghatározás nagyobb színstabilitást eredményez, és a kép finomabb részleteit (arcok, égbolt) is valósághűen jeleníti meg a nyomtatás során. Az eszköz automatikusan az ofszetnyomatokhoz hasonló minőségűre igazítja a színeket. Az iGen4 nagy sebességű, beépített spektrofotométert is tartalmaz.


Xerox iGen4 digitális nyomdaberendezés

Kereskedelmi nyomdák, fotóstúdiók, könyvnyomdák és főként direktmarketing-ügynökségek számára ajánlja a Xerox az iGen4-et, mint olyan digitális nyomdaberendezést, amely képes rövid idő alatt kis példányszámban könyveket, albumokat, direktmarketing-leveleket, személyre szabott kiadványokat és egyéb anyagokat gyártani.

A digitális nyomdák jobban illeszkednek korunk nyomdai igényeihez (kisebb példányszám, azonnali rendelkezésre állás), sok területről kiszorítva a hagyományos ofszet nyomdákat, ezért a gyártó igyekszik piaci vezető szerepét megerősíteni ezen a területen. A Xerox közel két évtizeddel ezelőtt megalkotta az igény szerinti nyomtatást, és a mai napig széles digitális portfóliót kínál e téren.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról