Szerző: Bodnár Ádám

2008. december 4. 14:40

Hazai piacra szabott, Dynamics NAV-alapú vállalatirányítási rendszerrel jelentkezik a rEVOLUTION

2009 elején érkezik a rEVOLUTION Software saját fejlesztésű kiegészítőivel testreszabott Microsoft Dynamics NAV csomag, amelyet kimondottan a hazai kis- és középvállalatoknak szán a cég. A vállalat a saját fejlesztésű ügyviteli alkalmazások készítésével megszerzett tapasztalatait felhasználva úgy egészítette ki és dolgozta át a Dynamics NAV-ot, hogy az még könnyebben használható legyen.

2009 elején érkezik a rEVOLUTION Software saját fejlesztésű kiegészítőivel testreszabott Microsoft Dynamics NAV csomag, amelyet kimondottan a hazai kis- és középvállalatoknak szán a cég. A vállalat a saját fejlesztésű ügyviteli alkalmazások készítésével megszerzett tapasztalatait felhasználva úgy egészítette ki és dolgozta át a Dynamics NAV-ot, hogy az még könnyebben használható legyen.

Két terület előnyeit próbálják meg ötvözni

Bódog Norbert, a rEVOLUTION ügyvezetője a vállalat mai sajtótájékoztatóján elmondta, a nagy gyártóktól származó, nemzetközi piacon is szereplő vállalatirányítási rendszerek megengedő szemléletűek, a hazai fejlesztésű megoldások viszont inkább "bolondbiztosak", a fejlesztéseknél nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minimálisra csökkentsék az emberi hibából, például a téves adatbevitelből adódó problémákat. Az egyelőre rEVOLUTION NAV kódnéven futó fejlesztés e két világ között próbál hidat verni, vagyis egyesíteni a két szemléletmód előnyeit.

A vállalat saját ügyviteli programjait (Iroda++, Revol Express, Zenit) már évek óta sikerrel értékesíti és a fejlesztéseknél felhalmozott tapasztalatokat most a Dynamics NAV kapcsán is hasznosítani szeretné. A módosítások és kiegészítések segítségével egy olyan NAV-rendszer jön létre, amely könnyebbé teszi a megrendelő életét, ugyanis számos olyan előre definiált nézetet, riportot és sablont tartalmaz amelyet a hazai vállalkozások rendszeresen használnak. A rEVOLUTION emellett hazai vállalatok igényeire szabott horizontális modulokat is készített, például az iktató, a házipénztár-kezelő és banki kommunikációs modult.

Bódog szerint a fejlesztéseknek köszönhetően egy olyan Dynamics NAV-alapú csomag jött létre, amely egyesíti a Microsoft technológiai hátterének előnyeit, miközben a hazai piac igényeire szabott speciális megoldásokat is felvonultat. Ennek köszönhetően a rEVOLUTION NAV nem csak egyszerűbben használható más, Dynamics NAV-alapú megoldásoknál, hanem a bevezetése is könnyebb, rövidebb ideig tarthat az oktatás, ezáltal költségtakarékos, összességében a megtérülési ideje is rövidebb lehet.

Bizonytalan a környezet, de a rEVOLUTION magabiztos

Bár az év hamarosan véget ér, a nehéz időkre való tekintettel Bódog még jóslásokba sem mert bocsátkozni a rEVOLUTION idei teljesítményét illetően. Elmondása szerint számos olyan ügyfele van a cégnek, amely nagy értékű projektre nyert el támogatást, azonban a bevezetések a bizonytalan környezet miatt hónapok óta húzódnak, ami az árbevételre is hatással van. Juhász Zsolt üzletfejlesztési vezető szerint ezek a bevezetések biztosan meg fognak valósulni, csak még nem tudni hogy mikor.

Bódog szerint egyértelműen érezhető a növekedés lassulása a vállalatirányítási rendszerek hazai piacán, a rEVOLUTION saját becslései alapján azonban egyre növeli a befolyását ezen a területen -- a cég a NAV-bevezetéseknek hozzávetőleg ötödét végzi. Általánosságban elmondható -- vélekedett Bódog -- hogy a vállalatméretettel együtt nő a bizonytalanság, a legkisebb cégekre szabott megoldások iránt a kereslet a válság ellenére sem csappant meg, sőt, inkább erősödik.

A vállalatvezető úgy véli, a hazai piacon még mindig nem terjedt el a mégtérülés-alapú szemlélet, sok cég gondolkodásmódjában még nem érett meg az ERP-re, a cégvezetők nem látják, hogy válságos időkben miként tudja az érdekeiket szolgálni egy vállalatirányítási megoldás. Pedig -- fogalmazott Bódog -- nehéz időkben felértékelődik a kézbentarthatóság szerepe, egy integrált ERP-rendszer segítségével jobban követhetők a bevételek és kiadások, a fontosabb üzleti mutatók, ami nagy segítséget nyújthat a vezetőknek a helyes döntésekhez.

Mivel a rEVOLUTION választékában Dynamics NAV-alapú megoldások mellett saját fejlesztésű, kisebb rendszerek is szerepelnek, a szűkösebbre húzott büdzsék mellett is tud a cég életképes alternatívát kínálni a megrendelőknek. Az egyszerűbb, olcsóbb megoldások népszerűségét pedig árkedvezményekkel lehet tovább növelni -- mondta el a HWSW-nek Bódog.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról