Szerző: Bodnár Ádám

2008. december 15. 13:48

Kis- és közepes adatközpontok számára mutatott be új szünetmentest az APC

Az APC by Schneider Electric bejelentette a kis- és közepes adatközpontok számára készült, redundáns áramellátás-védelemmel rendelkező szünetmentes tápegységrendszer második generációját, a Symmetra PX48-at, ami a nyáron megjelent PX160 kistestvére.

[HWSW] Az APC by Schneider Electric bejelentette a kis- és közepes adatközpontok számára készült, redundáns áramellátás-védelemmel rendelkező szünetmentes tápegységrendszer második generációját, a Symmetra PX48-at, ami a nyáron megjelent PX160 "kistestvére".

Az új szünetmentes már az APC új tervezésű NetShelter szekrényébe költözött, de nem ez a legfontosabb újdonsága. A berendezésben található teljesítménymodulok a korábbi 10 helyett már 16 kilowattosak, így egy 3 modult tartalmazó rackszekrényben 48 kilowattos teljesítmény érhető el, (vagy 32 kilowatt n+1 redundanciával) így alapterületre vetített kapacitás tekintetében az új Symmetra PX a kategória egyik éllovasa -- tudtuk meg Szarka Attilától, a vállalat vezető rendszermérnökétől.

Az üzemeltetési költségek féken tartása érdekében az APC mérnökei megövelték a Symmetra PX hatékonyságát is, ami 30 és 100 százalékos terhelés közötti tartományban folyamatosan 95 százalék feletti -- ez a vállalat saját fejlesztésű, szabadalmaztatott kettős konverziós technológiájának köszönhető. A berendezés teljesítménytényezője 1, azaz kilowattban és kilovoltamperben megadott kapacitása azonos.

A moduláris felépítésnek köszönhetően a Symmetra PX lehetővé teszi az áramellátás-elosztás felhasználói konfigurálását, valamint a leállások nélküli bővítést és karbantartást -- a berendezés szinte minden alkatrésze üzem közben cserélhető, a korábbiaknál egyszerűbben. Az APC mérnökei átdolgozták a menedzsment-felületet is, amely a korábbinál részletesebb beállítási lehetőségeket ígér.

"Az adatközpontok egyre növekvő helyhiányát kívánja megoldani a Symmetra PX" -- mondta Szarka Attila. "A kisebb helyigényű, nagyobb kapacitást biztosító kialakítás révén a vállalatok meghatározhatják pontos áramellátási szükségleteiket, így elkerülhetik az igényeiket meghaladó képességű eszköz vásárlását, ezáltal csökkenthetik mind a kezdeti tőkeigényüket, mind a működtetési költségüket."

A Symmetra PX 48kW All-In-One (AIO) a Magyarországon is igen népszerű Symmetra PX 20kW AIO és a Symmetra PX 40kW modelleket váltja le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról