:

Szerző: Koi Tamás

2008. december 22. 10:23

Két kijelzővel ellátott, profiknak szánt ThinkPad a Lenovo választékában

A noteszgépek körében egy meglehetősen szokatlan kiépítésű modellel bővíti grafikusoknak és tervezőknek szánt ThinkPad W700-as munkaállomás-sorozatát a Lenovo. Az augusztusban érkezett széria legújabb üdvöskéje ugyanis a számítógépek mezőnyében elsőként két kijelzőt kínál a felhasználónak.

[HWSW] A noteszgépek körében egy meglehetősen szokatlan kiépítésű modellel bővíti grafikusoknak és tervezőknek szánt ThinkPad W700-as munkaállomás-sorozatát a Lenovo. Az augusztusban érkezett széria legújabb üdvöskéje ugyanis a számítógépek mezőnyében elsőként két kijelzőt kínál a felhasználónak.

Bár -- elsősorban koncepciómodellként -- eddig több olyan noteszgép is napvilágot látott már, melynek kávájába két kijelzőt is építettek, a Lenovo legújabb ThinkPadje, a W700ds az első olyan gép a piacon, melynek a már eleve hatalmasnak számító, 17 hüvelykes képátlójú paneljéből oldalra kihúzható egy másik, kisebb TFT.

Az asztali számítógépeket gyakorlatilag minden tekintetben helyettesíteni képes W700ds elsődleges, 400 nit fényerejű panelje WUXGA (azaz 1920x1200 pixel), az oldalra kihúzható, LED-háttérvilágítású, 10,6 hüvelykes kijelző pedig WXGA (768x1280 -- portrémódban) felbontású, azaz vetekszik a nagyobb netbookok LCD-jével. A kis kijelző maximum 30 fokban dönthető a kihúzás után.

Lenovo W700ds

A W700ds a normál W700-as sorozathoz hasonlóan négymagos Intel Core 2 Extreme processzort és NVIDIA Quadro FX 2700M és 3700M mobil grafikus chipeket alkalmaz, opcionálisan RAID-be tud szervezni két merevlemezt is, 8 gigabájt DDR3 memóriát is fogadhat, ahogyan a Blu-ray meghajtó is nyilvánvaló opció. A grafikusok munkáját felárért Wacom-tábla és színkalibrátor könnyíti meg, akinek pedig nem lenne elég a munkához a két kijelző, DVI, DisplayPort vagy D-sub csatolófelületű külső kijelzőket is csatlakoztathat a géphez.

A hatalmas teljesítménynek és a robusztus felépítésnek, temérdek extrának természetesen ára van, nem csak a szó szoros értelmében: a W700ds amellett, hogy a kijelző méretéből adódóan meglehetősen széles, csaknem 5,4 centiméter vastag, emellett tömege néhány gramm híján eléri az 5 kilogrammot. A dupla kijelzős ThinkPad megjelenése januárban várható, a gép ára 3600 dollárról indul majd az Egyesült Államokban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.