:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. december 3. 11:07

Győrben nyitott szervertermet a Magyar Telekom

A két budapesti és a szegedi után megnyitotta negyedik szervertermét a Magyar Telekom, ezúttal Győrben. A 350 négyzetméteres

[HWSW] A két budapesti és a szegedi után megnyitotta negyedik szervertermét a Magyar Telekom, ezúttal Győrben. A 350 négyzetméteres alapterületű modern adatpark közel 1500 szerver elhelyezésére alkalmas.

A T-Systems Adatparki szolgáltatás 1 Gbps sávszélességű, belföldi és külföldi internet-gerinchálózati hozzáférést nyújt 99,85 százalékos rendelkezésre-állással. Az új szerverteremben biztosított a szerverek, adattárolók és egyéb berendezések üzemeltetéséhez szükséges összes körülmény, beleértve a szünetmentes áramellátást, a klimatizált, 22 Celsius fokos hőmérsékletű, 50 százalékos relatív páratartalmú környezetet, a tűzvédelmet és a napi 24 órás operátori és biztonsági felügyeletet.

A Magyar Telekom szerint ma már nem csak a nagyvállalatok kiváltsága az adatparkok biztonságos és professzionális szolgáltatása, hanem a kis- és középvállalatok számára is elérhető. A távközlési cég elsősorban olyan ügyfelekre számít, amelyek üzleti kritikus informatikai rendszereket futtatnak (pl. vállalatirányítási rendszer, webshop), és a nagyobb biztonság érdekében professzionális adatparkokban kívánják üzemeltetni szervereiket. A szerverbérlet szolgáltatás díja előre kalkulálható, a konstrukció beruházásmentes, ami jelen gazdasági körülmények között fontos szempont lehet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.