eco@tech archívum - 2006 április

2006
április

0

Kétévente mutat be új mikroarchitektúrát az Intel

2006. április 28. 10:25

Jelentős átszervezési tervet jelentett be csütörtökön az Intel részvényeseinek közgyűlésen Paul Otellini elnök-vezérigazgató. A vállalat vezetője elsősorban a szervezeti felépítést és a költségstruktúrát alakítaná át, azonban részleteket, konkrét elképzeléseket egyelőre nem közölt, mivel azok a következő 3 hónap során kerülnek kidolgozásra. Noha tegnapi bejelentésében Otellini nem említett elbocsátásokat, elemzők egybehangzó véleménye szerint ez elkerülhetetlen lesz. A vezető emellett közölte, hogy az Intel a jövőben kétévente kíván új mikroarchitektúrával piacra lépni.

0

Új ügyvezető a NextiraOne Magyarország élén

2006. április 26. 09:51

Április 10-től Lukács Tamás tölti be a NextiraOne Magyarország Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját. A 35 éves, MBA fokozattal rendelkező közgazdász jelentős távközlési és értékesítési tapasztalattal került az informatikai és telekommunikációs szolgáltatások integrációjával foglalkozó vállalat élére. A NextiraOne korábbi ügyvezetője, Tóth Ottó az energetikai iparban, az E.ON Energiakareskedő Kft. vezetőjeként folytatja pályafutását.

0

Tovább növelte piaci részesedését az AMD

2006. április 26. 09:26

[News.com/HWSW] Az AMD Opteronja tovább növelte piaci részesedését -- derül ki a Mercury Research által nyilvánosságra hozott adatokból. Az első negyedévben eladott x86 szerverprocesszoroknak már több mint ötöde Opteron. A tavalyi negyedik negyedévben a vállalat szerverpiaci részesedése még csak 16,4 százalék volt, az idei első negyedévre ez 22,1 százalékra növekedett, ami 26 százalékos bővülésnek felel meg. Az AMD összességében is növelte részesedését az x86 processzor-piacon, a negyedik negyedévben elért 21,4 százalékról 22 százalékra.

0

Jegyeket, bérleteket, mobiltelefonokat kérem ellenőrzésre felmutatni!

2006. április 25. 14:03

[RFID Journal/HWSW] A német Hanau városában közlekedő buszokon immár a mobiltelefonok is használhatók buszjegyként, amennyiben tartalmazzák a megfelelő beépített chipet és szoftvert. A szolgáltatást, amely az elsők között van a világon, 10 hónapon keresztül tesztelték mintegy 160 önkéntes bevonásával.

0

Szárnyal a Google

2006. április 21. 08:45

A világ legnagyobb keresőjét üzemeltető vállalat első negyedéves bevétele 80 százalékkal növekedett és messze megelőzte az elemzői várakozásokat. A Google szerint további részesedést szerzett a keresőpiacon.

0

Gyatra negyedév, borús kilátások az Intelnél

2006. április 20. 09:06

A korábban módosított várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményekről számolt be tegnap este az Intel, a vállalat forgalma a szezonális ingadozásnál nagyobb mértékben csökkent, mivel a PC-piac növekedése megtorpant. A vállalat vezetői szerint a javulásra az év második feléig kell várni.

0

Eladó a Siemens telekom-üzletága?

2006. április 19. 14:49

[Reuters/FAZ.net/HWSW] A jelek szerint eladná legnagyobb üzleti egységét a német Siemens, a telekommunikációs berendezésekkel foglalkozó Siemens Comot. Az utóbbi időben több alkalommal, különféle forrásokból érkeztek ilyesfajta hírek, legutóbb a Frankfurt Allgemeine Zeitung (FAZ) cikke foglalkozott a Siemens feldarabolódásával.

0

Csökkenő bevétel, növekedő nyereség az IBM-nél

2006. április 19. 09:06

Növekedő első negyedéves nyereségről számolt be az IBM, azonban a vállalat forgalma csökkent, mivel korábban megszabadult PC-gyártó részlegétől, a bevétel nagyját adó szolgáltatási divízió pedig nem tudott növekedni.

0

Növekvő forgalom, de árpréstől megzuhant nyereség a Samsungnál

2006. április 18. 16:25

[Chosun Ilbo/WSJ] A vártnál rosszabbul teljesített az idei első negyedévében a Samsung Electronics, amely mára a világ egyik legnagyobb elektronikai vállalata. A gyenge pénzügyi teljesítmény mögött a vállalat szerint a dollár gyengülése, valamint a félvezető termékek és az LCD-panelek terén tapasztalt rendkívül nyomott árak állnak.

0

Száz magyar lakosra csak 6 szélessávú internet-előfizetés jut

2006. április 13. 11:23

Továbbra is az Egyesült Államokban van a legtöbb szélessávú internetkapcsolat, azonban a lakosság arányához viszonyítva Izland áll az első helyen -- derül ki az OECD tegnap közzétett felméréséből. A legnépszerűbb szélessávú technológia világszerte az ADSL, amelyet a kábeles elérés követ.

0

Tovább növelte bevételét az AMD

2006. április 13. 09:47

Kitűnő negyedévet zárt az AMD, a vállalat bevétele 70 százalékkal nőtt és a tavalyi első negyedéves veszteség után most nyereséget tudott elérni. Az eredmények megfeleltek az elemzői várakozásoknak, a cég papírjainak árfolyama a kereskedés utáni órákban mégis 2 százalékkal csökkent.

0

Egy év alatt jelentősen előrelépett a magyar e-közigazgatás

2006. április 12. 10:10

Az e-közigazgatás fejlesztése politikai prioritást élvez Európában, ami mögött az az elvárás fogalmazódik meg, hogy a közigazgatásnak minden eddiginél jobban kell szolgálnia a versenyképességet és a társadalmi befogadás növelésének folyamatát -- állapítja meg a Budapesti Műszaki Egyetem Információs Társadalom- és Trendkutató Központja által idén először elkészített E-közigazgatás éves jelentés .

0

A Red Hat megveszi a JBosst

2006. április 10. 15:32

A Rad Hat bejelentette, hogy 350 millió dollárért megvásárolja a nyílt forrású alkalmazásszerveréről és más köztesszoftvereiről ismert JBoss vállalatot. A vételár 40 százalékát a Red Hat készpénzben egyenlíti ki, a fennmaradó részért saját részvényeket ad. A legnagyobb Linux-disztribútor további 70 millió dollárt fizet a JBossnak, amennyiben az elér bizonyos pénzügyi célokat. A tranzakció várhatóan a Red Hat jelenlegi, májusban véget érő pénzügyi negyedévében zárul le.

0

Budapesten már működik a professzionális TETRA távközlő rendszer

2006. április 5. 14:44

Az október 26-án aláírt szerződés első határidejét sikeresen teljesítette a Magyar Telekom és a T-Mobile által létrehozott Pro-M Professzionális Mobilrádió Zrt., ugyanis április 5-ig befejezte az EDR (Egységes Digitális Rádió-távközlő Rendszer) hálózat első lépcsőjének kiépítését és műszaki átadását. A Kormány részéről Pesti István, az EDR Projekt kormánybiztosa vette át a rendszer első mérföldkövének számító budapesti hálózatot, amely 34 bázisállomást és nem kevesebb mint 14 ezer készüléket jelent.

0

Lakossági telefonszolgáltatást indított a PanTel

2006. április 4. 16:07

Megtette azt a lépést az egyik legismertebb hazai alternatív távközlési szolgáltató, a PanTel, melyet már jóideje vártak tőle: egyéni előfizetők számára is elindította hangalapú szolgáltatásait. A HTTC (Hungarian Telephone and Cable Corporation) csoport érdekeltségi körébe tartozó szolgáltató a Hungarotel Hívogató csomagjait alakította át és karcsúsította a percdíjak kapcsán, illetve kínálja április 1-től a lakossági ügyfelek részére.