Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 21. 08:45

Szárnyal a Google

A világ legnagyobb keresőjét üzemeltető vállalat első negyedéves bevétele 80 százalékkal növekedett és messze megelőzte az elemzői várakozásokat. A Google szerint további részesedést szerzett a keresőpiacon.

HIRDETÉS

[HWSW] A világ legnagyobb keresőjét üzemeltető vállalat első negyedéves bevétele 80 százalékkal növekedett és messze megelőzte az elemzői várakozásokat. A Google szerint további részesedést szerzett a keresőpiacon.

A március 31-én véget ért negyedévben a Google 2,25 milliárd dolláros bevétel mellett 592 millió dollár, részvényenként 1,95 dollár nettó profitot ért el. Az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával a nyereség részvényenként 2,29 dollárt tett ki. Elemzők átlagosan 1,4 milliárdos bevételre és részvényenként 1,97 dolláros eredményre számítottak. A tavalyi év azonos időszakában a Google 1,26 milliárdos forgalom mellett 369,2 millió dollár profitot könyvelhetett el. Az eredmények bejelentése után a Google-papírok árfolyama 8 százalékkal emelkedett.

Eric Schmidt elnök-vezérigazgató elégedetten nyilatkozott a negyedéves mutatókkal kapcsolatban. Elmondása szerint a siker annak köszönhető, hogy a vállalat javította a keresési módszerét, amely így már jobb találatokat szolgáltat, ez pedig a látogatói létszám növekedéséhez és a piaci részesedés emelkedéséhez vezetett. "A saját becsléseink szerint minden kulcspiacon növeltük a részesedésünket" -- mondta Schmidt.

A ComScore Networks friss jelentése alátámasztja a Google vezetőinek számításait. A piackutató cég szerint a Google részesedése a keresőpiacon már 42,3 százalék, szemben a tavaly februárban mért 36,3 százalékkal. A Yahoo részesedése eközben 31,1 százalékról 27,6 százalékra csökkent, a Microsoft MSN-é pedig 16,3 százalékról 13,5 százalékra apadt. A Nielsen/NetRatings adatai szerint a Google piaci részesedése az Egyesült Államokban már 49 százalék.

A Google keresőoldal hirdetési bevételei 97 százalékkal nőttek egy év alatt, a más oldalakon található, a Google által kiszolgált hirdetések (AdSense) értéke pedig 59 százalékkal emelkedett a tavalyi első negyedévhez képest. Schmidt a negyedéves eredmények kapcsán elmondta, a közeljövőben a Google olyan területeken is terjeszkedésbe fog, mint a mobiltelefonos keresés.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.