eco@tech archívum - 2006 június

2006
június

0

Állami és szakmai összefogással valósulhat meg az outsourcing a közszektorban

2006. június 29. 08:44

Míg globális léptékben az informatikai outsourcing egyik legnagyobb haszonélvezője a bankokkal és biztosítókkal fej-fej mellett versenyezve az államigazgatás és a közszféra, addig hazánkban csak elvétve fordulnak elő ilyen megállapodások, pedig az IT-rendszerek üzemeltetését kiszervezve az intézmények jelentős költségmegtakarítást érhetnének el. A Navigator Informatika Zrt. szerint az állami szektor különböző területein elérhető megtakarítások átlagosan 16 százalékos költségcsökkentést, évente akár milliárdokban mérhető megtakarítást jelenthetnek. A HP-nál úgy vélik, az államigazgatási outsourcing kérdését a kormányzati informatikai stratégia részévé kellene tenni.

0

Az IP-telefónia felé kacsingat a Microsoft

2006. június 28. 10:56

A Microsoft az IP-telefónia és a vállalati kommunikáció felé kacsingat, a vállalat az Office 2007-tel együtt egy egységes kommunikációs megoldást is kínál majd ügyfeleinek, amely egyesíti a telefont, az e-mailt, az azonnali üzenetküldést, valamint a tele- és videokonferenciát. Partnereivel közösen a Microsoft még telefonkészülékeket is kínál majd.

0

Az Egyesült Államokban lehet az AMD következő félvezetőgyára

2006. június 26. 00:12

New York állam északi részén, Saratoga Springsben építheti következő félvezetőgyárát az AMD, a vállalat pénteken megállapodást írt alá az állam vezetőivel egy 3,2 milliárdos beruházásról, amelyet a szövetségi állam több mint 1 milliárd dollár értékű kedvezményekkel támogat. Az új üzem összesen több mint 4 ezer munkahelyet teremt, ebből 1200 magában a chipgyárban jöhet létre.

0

Tovább gyűrűzik a könyvelési csalási botrány a Computer Associates-nél

2006. június 22. 10:00

[WSJ/HWSW] Bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt Thomas Bennett, a Computer Associates korábbi üzletfejlesztési igazgatója, aki beismerte, hogy meg akarta akadályozni a vállalatnál könyvelési csalás ügyében folytatott nyomozást. Bennettre októberben mondják ki az ítéletet, amely a legrosszabb esetben akár ötéves börtön és 250 ezer dollár pénzbírság is lehet.

0

Megszabadult Alchemy termékeitől az AMD

2006. június 19. 17:30

Leválasztotta magáról a beágyazott rendszerekbe szánt Alchemy termékcsaláddal kapcsolatos tevékenységet az Advanced Micro Devices (AMD), a MIPS architektúrán alapú chipek fejlesztését és értékesítését az amerikai Raza Microelectronics (RMI) veszi át. Az ügylet keretein belül stratégiai szövetséget alakított a két vállalat, amimnek értelmében a jövőben együtt dolgoznak platform-megoldásokon, valamint az AMD befektetőként is megjelenik a 150 főt foglalkoztató cégben.

0

Nagy lehetőségek előtt a helyi contact center szállítók

2006. június 13. 12:27

A kelet- és a közép-európai országok továbbra is vonzóak a Nyugat-Európából és Amerikából áttelepített ügyfélszolgálatok számára, 2009-ig átlagosan évi 16 százalékos növekedés várható a contact centerek helyi piacain -- állítja a Datamonitor piackutató cég.

0

Egy új filmréteg akár 30 százalékkal is csökkentheti az LCD-televíziók fogyasztását

2006. június 9. 12:39

[News.com, 3M, HWSW] Újabb fejlesztések és ötletek teszik jobbá és még takarékosabbá az egyre népszerűbb LCD-televíziókba szerelt paneleket. A 3M legújabb filmrétege újrahasznosítja a fényt, ezáltal jelentős mennyiségű energiát spórolhat meg. A közeljövő LCD-televíziói nem csak kevesebb energiát fogyaszthatnak és kevésbé melegedhetnek, de emellett akár még nagyobb fényerejűek is lehetnek az új anyag alkalmazásával.

0

Az Ericsson kicsit megkésve, de belép az IPTV-piacra

2006. június 7. 09:55

[News.com] Egyesek szerint elkésve, az Ericsson szerint még éppen időben lép be a telekommunikációs gyártó az IP-televíziózás piacára. Az Ericsson a GlobalComm kiállításon és vásáron mutatta be komplett megoldását, mely lehetővé teszi a telefontársaságok számára, hogy IP-alapú televíziószolgáltatást indítsanak az általuk biztosított szélessávú kapcsolaton keresztül. Az Ericsson a Kasennával közösen nyújt teljes megoldást.

0

Eladná kommunikációs üzletágát az Intel?

2006. június 6. 14:27

Céghez közeli források szerint az Intel leválasztaná és eladná kommunikációs chipekkel foglalkozó üzletágát, a potenciális vevők között tőkebefektetési társaságokat és elektronikai cégeket is emlegetnek a bennfenntesek.

0

Több ezer dolgozójától válik meg a Sun Microsystems

2006. június 1. 14:03

[News.com, HWSW] A Sun Microsystems bejelentette, hogy megválik dolgozói 11-13 százalékától -- ez az első jelentősebb, a vállalatot alaposan átformáló, újrastruktúrálást jelentő lépés Jonathan Schwartz elnök-vezérigazgatói kinevezése óta. A leépítés körülbelül 4-5000 ember elbocsátását jelenti.