eco@tech archívum - 2006 március

2006
március

0

Új márkanevet vezetne be üzleti PC-khez az Intel?

2006. március 27. 14:21

[News.com/HWSW] Kezdetben volt a noteszgépekbe szánt platform, a Centrino, majd az idén érkezett az otthoni számítógépek platformja, a Viiv (ejtsd: Vájv), a hírek szerint azonban az Intel még az idén egy külön márkanevet vezetne be üzleti felhasználásra szánt platformjánál is. Erre kiváló lehetőséget nyújthat a Conroe processzor és az Intel i965 chipkészlet köré épülő, Averill kódnevű vállalati platform őszre tervezett megjelenése.

0

Jó vagy rossz a piacnak a Windows Vista késése?

2006. március 24. 11:27

[ComputerWorld/DigiTimes] A Windows Vista napokban bejelentett csúszásának vélt hatása a számítógépiparra és a keresletre vegyes képet fest, a vélemények megoszlanak. Míg elemzők váltig állítják, hogy az ünnepi szezonról lekéső, és csak jövőre megjelenő Vista érzékenyen érinti a számítógépek értékesítésében érdekelt vállalatokat, addig egyes márkák igyekeznek eloszlatni az aggályokat.

0

A Dell kezében az exkluzív otthoni PC-ket gyártó Alienware

2006. március 23. 09:35

Igaznak bizonyultak a pár napja felreppent pletykák, a Dell valóban felvásárolja az exkluzív otthoni PC-iről ismert Alienware vállalatot. A megállapodás pénzügyi hátterét a felek nem hozták nyilvánosságra. A Dell az utóbbi időben már tanújelét adta annak, hogy komoly tervei vannak a csúcskategóriás otthoni PC-kkel, amikor bemutatta kifejezetten játékosoknak szánt XPS termékvonalát, amely noteszgépeket és asztali konfigurációkat egyaránt tartalmaz.

0

Az informatikusok havi átlagfizetése 226 ezer forint

2006. március 22. 14:06

Az informatikusok nettó átlagbére átlagosan 226 ezer forint, a legjobban fizetett munkakör pedig az IT tanácsadóké -- derül ki a NetAcademia által működtetett FizuFigyelő szolgáltatásból, amelyen már több mint 6 ezer informatikus fizetési adatait tartalmazza, természetesen személyes adatok nélkül.

0

Sínen az Oracle

2006. március 21. 08:57

Az elemzői várakozásoknál jobb eredményekkel zárta harmadik pénzügyi negyedévét az Oracle. A bevétel az akvizícióknak köszöhetően 18 százalékkal ugrott meg, míg a nyereség 42 százalékkal múlta felül a megelőző év harmadik negyedévének szintjét.

0

Az Intel gyengélkedése az AMD-t is magával ránthatja

2006. március 20. 11:44

[CNET/Reuters/BusinessWeek/Forbes] Megzuhant az AMD papírjainak árfolyama múlt héten, miután a Wall Street több elemzőcége csökkentette a processzorgyártó rövid távú kilátásait. Az árfolyam azóta valamennyire stabilizálódott ugyan, de nem erősödött vissza, és a hétfői nyitásnál közel 7,3 százalékkal zárt alacsonyabban pénteken.

0

Az online zeneboltok forgalma már jövőre megelőzi az online CD-eladásokat

2006. március 17. 10:33

Az évtized második felében tovább folytatódik az online zenepiac virágzása, a tavalyi 1,5 milliárd dolláros forgalom 2010-re 10,7 milliárd dollárra ugrik -- jövendöli az In-Stat piackutató cég. A most nyilvánosságra hozott előrejelzés szerint az internetről letöltött zenék értéke már jövőre felül fogja múlni az online megrendelt CD-forgalmát.

0

Aggódik az uniós adatvédelmi biztos az egyesülő adatbázisokkal kapcsolatban

2006. március 16. 16:29

[CNET News.com/HWSW] Az Európai Unió adatvédelmi biztosa, Peter Hustinx szerint a biometrikus azonosítás és a hozzá kapcsolódó adatbázisok építése és összekötésük veszélyeket tartogat a polgárok számára. A kritika a tagállamok kormányainak azon törekvéseit veszi célba, melyek állampolgáraik biometrikus alapokon történő azonosítására, nyilvántartására tesznek erőfeszítéseket.

0

Hétfőn indul a Sun nyilvános gridje: processzor óránként egy dollárért

2006. március 16. 13:48

Hétfőn kelhet életre a Sun nyilvános gridje, az az óriási számítógépes hálózat, amelynek kapacitását bárki igénybe veheti saját számításinak elvégzésére. Egy weboldalon keresztül hitelkártyás fizetéssel lehet lefoglalni a processzorok teljesítményét, óránként egy dollárért, ezután a megrendelő feltöltheti programját, amely lefut a griden.

0

Végleg és azonnal kivonul a CD- és DVD-gyártásból a neves TDK

2006. március 10. 16:00

[Associated Press/LetsGoDigital/Forbes] A japán ipari óriás TDK igazgatótanácsa szerdán döntött úgy, hogy a CD- és DVD-gyártásból való kivonulás felgyorsítása céljából hamarosan bezárja európai üzemét, és végleg felhagy az ilyen írható korongok termelésével. A vállalat lépése egy átalakulása folyamat része, amely a vállalat írható médiumokkal foglalkozó üzleti egységének áramvonalasítását tűzte ki célul.

0

Irányt vált és leépít a Silicon Graphics

2006. március 8. 14:48

[SGI/HWSW] Nem sokáig teketóriázott a valaha szebb időket megélt SGI újonnan kinevezett elnök-vezérigazgatója, Dennis McKenna: a vállalat munkaerejének 12 százalékát, 250 embert ereszt útnak annak a költségcsökkentési és strukturális átalakításnak a jegyében, melynek célja a pénzügyi helyzet stabilizálása.

0

Fizess ujjlenyomattal!

2006. március 8. 10:51

[News.com] Ha a bíróság bizonyítékként is elfogadja, miért ne használhatnánk egyszerűen az ujjlenyomatunkat a szupermarketek kasszáinál? Ez a megoldás időt és pénzt takaríthat meg, miközben biztonságosnak tekinthető fizetési módszert kínál, a pénztárcánkat akár otthon is hagyhatjuk. Ráadásul a komplett technológia rendelkezésre áll a Solidus Networks által üzemeltetett Pay By Touch biometrikus azonosítórendszer képében.

0

Gyorsan halad a professzionális TETRA mobilrendszer kiépítése

2006. március 7. 11:57

A Professzionális Mobilrádió Zrt. (Pro-M Zrt.) vezetésével gyorsan halad a budapesti EDR (Egységes Digitális Rádió-távközlő Rendszer) hálózat kiépítése. Februárban a finn EADS Secure Networks beszállító már átadta az első eszközöket, így megkezdődhetett Budapesten a bázis- és átjátszóállomások telepítése, valamint a diszpécserközpontok kialakítása. Sikeresen lezajlott az első, rendszeren belüli próbahívás is.

0

Tovább csökkenhetnek a vezetékes telefonszolgáltatók percdíjai

2006. március 3. 10:18

Az Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa nyilvánosságra hozta azokat a határozattervezeteket, melyeknek köszönhetően esetenként akár 10-50 százalékkal csökkennek a négy jelentős piaci erejű vezetékes szolgáltató referencia összekapcsolási díjai. A díjak jelentős csökkentésével a szolgáltatók kedvezőbb ajánlatokkal jelenhetnek meg a piacon -- közölte az NHH.

0

Mobiltelefonos tévé: csak a szolgáltatók és készülékgyártók álma vagy valóság?

2006. március 2. 10:05

Az már szinte bizonyos, hogy a mobiltelefonos tévé előbb-utóbb megérkezik, egyelőre azonban még kérdéses, hogy mekkora sikert arat. Az Egyesült Államok mobiltelefon-felhasználóit például egyáltalán nem érdeklik a mobiltelefonos multimédiás szolgáltatások -- derül ki egy friss felmérésből. Az RBC Capital Markets által februárban megkérdezettek több mint háromnegyede elutasító volt a mobiltelefonos tévéadásokkal kapcsolatban és 69 százalékuk válaszolta, hogy nem akar a mobiltelefonján zenét sem hallgatni.

0

Kipukkad vagy tovább fújódik a Google-buborék?

2006. március 1. 14:00

[The Wall Street Journal/HWSW] Megzuhant a Google részvényárfolyama, miután a vállalat pénzügyi vezérigazgatója, George Reyes arról beszélt egy befektetői konferencián, hogy a növekedés elkerülhetetlenül lassulni fog. A pánikszerű forgalom láttán piaci szakértők hamar jelentéseket tettek közzé, amelyben elemezték a Reyes által mondottakat, valamint megerősítették korábbi értékeléseiket.