eco@tech archívum - 2006 január

2006
január

0

Kiadná a Windows forráskódját a Microsoft

2006. január 26. 10:18

[News.com/WSJ] A Microsoft licencelhetővé tenné a versenytársai számára a Windows forráskódjának egy részét annak érdekében, hogy elkerülje az Európai Bizottság által kilátásba helyezett napi 2 millió eurós bírságot, amelyet abban az esetben vetnének ki, ha a Bizottság úgy találná, a Microsoft nem tett eleget a versenyügyi határozatban rá kirótt kötelezettségenek.

0

Történelmi magasságokban az AMD piaci részesedése

2006. január 25. 11:30

[News.com/HWSW] A Mercury Research jelentése szerint a negyedik negyedévben az AMD adta az x86-os processzoreladások több mint ötödét, a vállalat piaci részesedése elérte a 21,4 százalékot. A cég utoljára 2001-ben tudta 20 százalék fölé tornázni piacrészét.

0

A Pioneer szerint legalább 4 millió PlayStation 3 kerül piacra idén

2006. január 20. 12:05

[GamesIndustry.biz/HWSW] Az elmúlt hetek folyamán különféle találgatások láttak napvilágot a PlayStation 3 debütálásának időpontjával, árazásával, valamint az idén leszállított mennyiséggel kapcsolatban. A feltűnési vágy mértékétől és a hozzáállástól függően ezek a tippek a rendkívül pesszimistáktól a jóval optimistábbakig terjednek, de a jósolgatásba beszállt egy fajsúlyosabb szereplő is, a Pioneer Electronics.

0

Továbbra is a RAZR sikere húzza a Motorola eredményeit

2006. január 20. 11:04

[WSJ/HWSW] A mobiltelefonjai iránti erős keresletnek köszönhetően remek negyedévet zárt a Motorola, a vállalat emellett erős első negyedéves előrejelzést tett közzé. Az eredmények megfeleltek az elemzői várakozásoknak.

0

Rendkívüli évet zárt az AMD

2006. január 19. 13:22

Az Intel után az AMD is közzétette negyedik negyedéves eredményeit. A gyengélkedő PC-piacra panaszkodó óriással ellentétben azonban a sunnyvale-i székhelyű vállalat rendkívül erős processzorpiaci szereplésről számolt be, amit a pénzügyi világ az árfolyam 9 százalékos tőzsdei kereskedésen kívüli emelkedésével jutalmazott.

0

Rekordnegyedév az Apple-nél

2006. január 19. 09:22

[WSJ/HWSW] A várakozásoknak megfelelően óriási rekordmutatókkal zárta az ünnepekre eső pénzügyi negyedévét az Apple, azonban a vállalat a vártnál gyengébb előrejelzést tett közzé, miután a részvények árfolyama csökkent.

0

A vártnál több PC-t adtak el tavaly

2006. január 19. 08:58

[News.com/HWSW] Az egyre olcsóbbá váló PC-k és főleg a noteszgépek mindent elsöprő sikerének köszönhetően 2005-ben 16,4 százalékkal növekedtek a PC-eladások -- derül ki az IDC piackutató vállalat által közzétett adatokból. Az tavalyi év során az eladások végig várakozások felett alakultak, a negyedik negyedéves és éves eredmények egyaránt felülmúlták az IDC prognózisát, amelyet utoljára novemberben módosítottak.

0

Csalódást okozott az Intel

2006. január 18. 11:24

Az Intel alulteljesítette negyedik negyedéves célkitűzéseit, a harmadik negyedév után a negyedikben is elmaradva a befektetők várakozásaitól, annak ellenére, hogy processzoraiból és lapkakészleteiből is rekordmennyiséget szállított le. A cég forgalma szintén történelmi rekordot 10,2 milliárd dollárt tett ki, ahogyan 3,3 milliárdos üzemi eredménye is példátlan, ugyanakkor a vállalat papírjainak árfolyamába 10,5-10,6 milliárd dolláros bevételre vonatkozó várakozások épültek be, így a tőzsdei kereskedésen kívül tegnap 9 százalékot esett.

0

Gyengélkedik az IBM szolgáltatási üzletága?

2006. január 18. 10:25

A kulcsfontosságú szolgáltatási üzletág gyenge teljesítménye és a PC-üzletág eladása miatt az IBM negyedik negyedéves bevétele csökkent, az átszervezéseknek, elbocsátásoknak és költségcsökkentéseknek köszönhetően azonban a nettó eredmény mégis 13 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi szintet.

0

Várakozáson felül növekedett a Samsung profitja

2006. január 13. 09:42

[WSJ] A Samsung Electronics 40 százalékos nyereség-növekedést ért el a negyedik negyedévben, mivel emelkedett a vállalat kulcsfontosságú termékeinek, köztük a memóriachipeknek és a laposkijelzőknek az ára. Öt negyedév után ez volt az első, amikor a cég végre a profit növekedéséről számolhatott be.

0

Ingyen Oracle adatbázist ad szerverei mellé a Sun

2006. január 11. 13:16

[News.com/HWSW] Ismét az adatbázisok területén erősít a Sun Microsystems. Nem sokkal később, hogy a vállalat bejelentette, a nyílt forrású PostgreSQL-t a Solaris operációs rendszer részévé teszi, most a cég azt közölte, a négy vagy több UltraSPARC processzort tartalmazó szervereihez ingyen adja az Oracle Enterprise Edition adatbázist. A Sun fizeti a licencdíjat, a vevőnek csak a támogatás éves költségét kell állnia.

0

Lexmark: egyre terjednek a multifunkciós készülékek és a fotónyomtatók

2006. január 10. 15:01

[HWSW]A Lexmark magyarországi képviselete 2005-ben euróban számítva 20 százalékkal növelte forgalmát. Az eredmény értékét növeli, hogy az IDC adatai szerint a hazai nyomtató-eladások csökkentek és az árak is gyorsan estek. A Lexmark nyomtatókból tehát darabszám szerint is jóval több fogyott mint 2004-ben, azaz a cég növelte piaci részesedését.

0

Az AMD lemásolta az Intel Viiv-ot

2006. január 4. 10:44

[News.com] Az Intel nappalikba szánt új PC-platformja, a Viiv (ejtsd: vájv) úgy tűnik felkeltette az AMD marketing-osztályának érdeklődését is, a második számú processzorgyártó a Consumer Electronics Show-n tervezi bemutatni saját multimédiás platformját, a LIVE!-ot, ugyanakkor már ma, a nyitás előtt egy nappal világgá kürtöli azt, ezzel próbálva keresztbe tenni az Intel rendezvényének.

0

Európában a briteknél van a legtöbb szélessávú kapcsolat

2006. január 2. 12:32

Nagy-Britannia lett Európa vezető szélessávú nagyhatalma, megelőzve Franciaországot. Az Egyesült Királyságban már 9,8 millió vállalat és háztartás használ szélessávú internetet -- állítja a Point Topic elemzőcég.