Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A videók átkódolását is segíti a legújabb Catalyst drivercsomag

Ady Krisztián, 2007. április 19. 13:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Elérhetővé tette videokártyáihoz készített Catalyst meghajtóprogram-csomagjának legújabb változatát az ATI: a szokásos hibajavításokon túl egy videók átkódolását is segítő, a grafikus kártya erejét is felhasználó konvertáló alkalmazás is helyet kapott az áprilisi kiadás Vistához készített változatában.

[HWSW] Elérhetővé tette videokártyáihoz készített Catalyst meghajtóprogram-csomagjának legújabb változatát az ATI: a szokásos hibajavításokon túl egy videók átkódolását is segítő, a grafikus kártya erejét is felhasználó konvertáló alkalmazás is helyet kapott az áprilisi kiadás Vistához készített változatában.

Az ATI weboldaláról letölthető csomagban található, 32 bites Vista alatt használható, a Catalyst Control Centerben elhelyezett Avivo Video Converter bármilyen forrásból képes MPEG-1, MPEG-2, MPEG4/DivX, H.264/AVC és további tömörítési formátumokba áttömöríteni a videókat. Fontos, hogy az áprilisi, 7.4-es változat nem támogatja a HDMI kimenettel is ellátott Radeon X1600 Pro videokártyákat, ezek tulajdonosai továbbra is a 7.3-as változatot használják.

A Windows XP-hez és Linuxra is megjelent új drivercsomagok számtalan hibát javítanak -- és sajnos számtalant továbbra sem --, illetve növelik a Radeon X1000 grafikus lapkával szerelt kártyák OpenGL alatti teljesítményét. Az átlagos javulás értéke 15 százalék, de némely esetben akár 30 százalékkal is növekedhet a teljesítmény.