Szerző: Bizó Dániel

2007. április 12. 14:46

Új vezér az SGI élén - tűzoltás után, növekedés előtt

Az SGI új elnök-vezérigazgatót nevezett ki, ahogyan a válságkezelésből a növekedés és profitszerzés felé fordul a vállalat. Robert H. Bo Ewald április kilencedikei hatállyal vette át a vezetés Dennis McKennától, aki tavaly februártól töltötte be az elnök-vezérigazgatói posztot. Bo Ewald a számítástechnikai ipar veteránjának számít, és már korábban is dolgozott a vállalatnál.

[HWSW] Az SGI új elnök-vezérigazgatót nevezett ki, ahogyan a válságkezelésből a növekedés és profitszerzés felé fordul a vállalat. Robert H. Bo Ewald április kilencedikei hatállyal vette át a vezetés Dennis McKennától, aki tavaly februártól töltötte be az elnök-vezérigazgatói posztot. Bo Ewald a számítástechnikai ipar veteránjának számít, és már korábban is dolgozott a vállalatnál.

Bo Ewald a megfelelő vezetői képességekkel és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik ahhoz, hogy sikerre vigye az SGI-t nem csak a technikai és műszaki számítások szegmensében, hanem a nagy teljesítményt igénylő vállalati területeken is, álltja Kevin Katari az igazgatótanács elnöke. Katari egyúttal háláját fejezte ki McKennának, hogy döntéseivel sikeresen átformálta a nehéz időket megélt SGI-t, és stabilizálta a vállalat helyzetét.

Bo Ewald a rivális Linux Networx éléről távozott, korábban számos, a nagyteljesítményű számítástechnika területén tevékenykedő vállalat vezetésében vett részt. Korábban az SGI operatív vezérigazgatói székét is elfoglalta, de dolgozott a Craynél és a Los Alamos Nemzeti Laboratóriumban is. Az új vezér elmondta, hogy folytatni fogja a McKenna által megkezdett stratégiát, hogy hagyományos vevői bázisuknál szélesebb kört célozzanak meg.

A McKenna által kitűzött új irány részeként a valaha az IT-ipar szimbólumaként tündöklő SGI a hagyományosan erősségének tekintett technikai és tudományos feladatok mellett immár az üzleti piacot is célozza szerver- és tárolómegoldásaival, mégpedig olyan területeken, ahol nagy mennyiségű adatot kell kezelni, elemezni, manipulálni. A vállalati adattömeg az SGI szerint 9-12 havonta megduplázódik, ami komoly nyomást helyez az informatika részlegekre, hogy az adatokat üzletileg értékes formában tegyék hozzáférhetővé. McKenna szerint immár a vállalati IT-infrastrukturális kiadások akár 80 százalékát is lefedheti az SGI új portfóliója.

A kilencvenes években még tündöklő SGI tavaly májusban végül csődöt jelentett, hogy hitelezőivel újratárgyalja adósságait. A vállalat gyökeres átszervezéseken esett át, és új stratégiát tűzött ki. McKenna végül sikeresen kormányozta ki a céget a katasztrófából, és a októberben az SGI elhagyhatta a csődvédelmet, és újra tőzsdére ment, azóta pedig 50 százalékkal emelkedett papírjainak az árfolyama.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról