biztonság archívum - 2005 január

2005
január

0

A Microsoft elbocsátotta a Longhorn tesztelőinek egy részét

2005. január 21. 10:44

[BetaNews] Annak ellenére, hogy a Windows Longhorn fejlesztése már a Beta 1 változat kiadása előtti előkészületi szakaszban van, a Microsoft elbocsátotta 62 tesztelőjét. A vállalat közlése szerint a Windows részleget érintő elbocsátások hátterében az új, automatizáción alapuló tesztelési környezet áll és szó sincs a munka kiszervezésről.

0

Feltörhető az Office dokumentumok titkosítása

2005. január 21. 10:21

[eWeek] Egy biztonsági szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a Microsoft Word és Excel szoftverek titkosító algoritmusában kritikus hiba található, mivel a szoftveróriás helytelenül használja a széles körben elterjedt kódolási módszert. A Microsoft ellenben úgy véli, hogy a hiba ennyire jelentős veszélyeket nem jelent az Office szoftvereket használók számára.

0

Vezeték nélküli hálózat fedi le Győrt

2005. január 19. 17:13

Európai, sőt, világviszonylatban is példaértékű az a kezdeményezés, amelyet Győrben valósítanak meg. A közszféra és a magánszféra együttműködése keretében vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózattal fedik le a város egyes részeit. A cél azonban elsősorban nem az, hogy a hálózatot igénybevéve bárki csatlakozhasson a világhálóra és szörfözzön vagy levelezzen, hanem hogy segítsék a közlekedést, vagy növeljék a közbiztonságot.

0

A vállalatok végre lecserélték régi PC-iket

2005. január 19. 16:09

Az erős európai eladásoknak, no meg az amerikai vállalatok körében jelentkező keresletnek köszönhetően 2004 negyedik negyedévében a PC-eladások 13,7 százalékkal múlták felül az egy évvel korábbi szintet -- jelentette be az IDC piackutató vállalat, míg a rivális Gartner adatai szerint a forgalom 10,9 százalékkal bővült.

0

Letölthető a Total Commander állománykezelő alkalmazás új verziója

2005. január 19. 13:14

Megjelent és a fejlesztő weboldaláról letölthető az egykoron Windows Commanderként ismert, ma már Total Commander néven fejlesztett állománykezelő segédprogram legújabb, 6.50-es változata. A frissítés a regisztrált felhasználók számára még mindig ingyenes.

0

Hamarosan a pénztárgépeken is Windows fog futni

2005. január 18. 11:30

[BetaNews/HWSW] A Microsoft ismét egy új piac meghódítását készíti elő: a Windows már nem csak a boltok polcain, hanem a boltok pénztárgépeiben is megtalálható lesz. A múlt évben útjára bocsátott Smarter Retailing kezdeményezés keretein belül a szoftveróriás most a Windows XP Embedded beágyazott operációs rendszer egy új változatát mutatta be, ami kifejezetten kereskedelmi egységek számára készült. A szoftver jelenleg a Windows for Point of Service névre hallgat; várható megjelenési ideje 2005 tavaszára tehető.

0

A magyar Zafi.d és Zafi.b férgek vezették a decemberi vírus-toplistát

2005. január 18. 10:16

A Kaspersky Lab decemberi vírusstatisztikájában a magyar féregpár, a Zafi.d és a Zafi.b háttérbe szorította a NetSky, a Bagle és a Mydoom férgek alkotta triót, melyek egész évben uralták a listát. Az év utolsó toplistáját az először októberben észlelt Zafi.d vezeti.