biztonság archívum - 2005 szeptember

2005
szeptember

0

Firmware-frissítéssel harcol a PlayStation-hackerek ellen a Sony

2005. szeptember 30. 14:46

Újabb firmware-frissítést ad ki a PlayStation Portable konzolhoz a Sony, amelyben olyan javítások is helyet kapnak, amelyek elejét veszik a házilag barkácsolt programok futtatását. A PSP-tulajdonosok egy része ugyanis előszeretettel kísérletezik hackelt kódokkal, ma már FTP-kliens és PDF-olvasó is létezik a készülékre.

0

A HP vezető az ITIL-hez kapcsolódó szolgáltatások piacán

2005. szeptember 29. 11:45

Magyarországon több mint 20 ITIL (IT Infrastructure Library) alapú HP OpenView projekt indult el, amelyek közül is kiemelkedik a T-Mobile Magyarországnál megvalósuló, az egész vállalatot átfogó ITIL-es Service Desk projekt -- hangzott el a Hewlett-Packard tegnapi sajtótájékoztatóján.

0

Az Apple kicseréli a betört kijelzőjű iPod nanókat

2005. szeptember 28. 13:29

Az iPod nano selejtgyanús kijelzőjével kapcsolatos panaszokra reagálva az Apple bejelentette, hogy díjmentesen kicseréli azon felhasználók készülékét, amelyek kijelzője betört vagy összekarcolódott.

0

Új szervizcsomag a Microsoft irodai programjaihoz

2005. szeptember 28. 12:48

[Neowin] A Microsoft tegnap új szervizcsomagokat tett elérhetővé három irodai alkalmazásához, az Office 2003 irodai programcsomaghoz, a Tablet PC-ket igazi notesszé varázsoló One Note 2003-hoz, illetve a Visio 2003 rajzoló és diagramkészítő szoftverhez. Az SP2 frissítések minden SP1 megjelenését követően elérhetővé tett frissítést tartalmaznak, néhány újabb, még nem publikált hibajavítás és optimalizáció mellett.

0

Felfutás előtt a hotspot-piac

2005. szeptember 21. 12:23

Az In-Stat piackutató cég szerint a vezeték nélküli hálózati szolgáltatások piaca az elkövetkező négy év során a háromszorosára duzzad majd. Az idei évre 939 millió dolláros bevételt vár az In-Stat, 2009-re azonban már 3,5 milliárd dollár közeli forgalmat becsül.

0

A Symantec szerint a Mozilla Firefox a legsérülékenyebb böngésző

2005. szeptember 20. 13:43

[News.com] A Symantec biztonsági cég jelentése szerint a Mozilla és Firefox böngészők felhasználói potenciálisan nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint azok, akik Microsoft Internet Explorerrel böngészik az internetet. A jelentés ugyanakkor rámutat, hogy a kiberbűnözők továbbra is az Internet Explorerre összpontosítják a támadásaikat.

0

Frissített Firefox webböngésző és Mozilla böngészőmotor a láthatáron

2005. szeptember 16. 11:47

[News.com] A Mozilla Foundation tervei szerint rövid időn belül elérhető lesz a Mozilla böngészőmotor és Firefox webböngészők frissített verziója, melyből az első úgynevezett Release Candidate, azaz megjelenésre kész változatot körülbelül egy napja kémlelik a Mozilla tesztelői. Az új verziók a nemrégiben felfedezett biztonsági réseket foltozzák be, illetve néhány egyéb hibát is javítanak.

0

Decemberre már Európában is kapható lesz az Xbox 360

2005. szeptember 15. 12:15

A Microsoft a Tokyo Game Show rendezvényen bejelentette, hogy a következő generációs játékkonzolja az Egyesült Államokban már Hálaadás napján az üzletekben lesz. A redmondiak tegnap közölték, hogy az Xbox 360 USA-ban november 22-től lesz kapható, Európába december 2-án érkezik, a japán vásárlók pedig december 10-én vehetik kézbe. A Microsoft már korábban is határozottan állította, hogy az Xbox 360 az ünnepi vásárlási láz kezdetén a boltokba kerül, tegnapig azonban a cég nem árulta el a piaci premier pontos dátumát.

0

Interjú a CMS-csapdáról és ami mögötte van

2005. szeptember 13. 12:01

A Sense/Net szerint vállalatvezetők gyakran kerülnek abba a helyzetbe, hogy internet vagy intranet oldalaikat nem, vagy csak nehezen tudják továbbfejleszteni. Ilyenkor rendszerint megvásárolnak egy tartalomkezelő szoftvert, de rájönnek, hogy ez hosszú távon nem oldja meg a problémáikat. Interjú a Sense/Nettel.

0

Súlyos biztonsági hiba a Mozilla és Firefox böngészőkben

2005. szeptember 12. 09:38

Biztonsági szakértők komoly hibát fedeztek fel a Mozilla és Firefox böngészőkben, amelyre egyelőre nincs javítás. A sérülékeny böngészőket futtató számítógépen a támadók titokban rosszindulatú szoftvereket futtathatnak.

0

Csehországban vásárolt be az Intel

2005. szeptember 7. 10:51

Az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, az Intel Capital bejelentette, hogy aláírta az AVG vírusirtó szoftverről ismert cseh Grisoft16 millió dollárt érő részének megvásárlásáról szóló megállapodást. Ez az Intel Capital legnagyobb tőkebefektetése Közép- és Kelet-Európában.

0

Kevesebbszer kell újraindítani a Windows Vistát

2005. szeptember 6. 13:54

A Windows Vistába épített új frissítési technológia eredményeképp az operációs rendszert kevesebbszer kell majd újraindítani, ha javításokat telepítünk rá. A Microsoft által kifejlesztett freeze dry megoldás emellett képes az éppen futó alkalmazások és adatok lementésére, így ha egy patchelés után mindenképp szükséges az újraindítás, a felhasználó ott folytathatja a munkáját, ahol abbahagyta.

0

Egészséges növekedés a tárolóeszközök piacán

2005. szeptember 5. 10:27

A második negyedévben az adattárolási berendezések piaca 9,9 százalékkal 5,6 milliárd dollárra bővült -- derül ki az IDC piackutató vállalat jelentéséből. az értékesített tárolókapacitás 457 petabájt (millió gigabájt) volt, ami éves szinten 59,3 százalékkal növekedett. Ekkora kapacitás elég lenne a teljes amerikai Kongresszusi Könyvtár anyagának eltárolására -- több mint 22 ezer biztonsági másolattal együtt. A teljes tárolópiac éllovasa a HP (23,5%) volt, megelőzve az IBM-et (20,5%) , az EMC-t (14,4%) és a Dellt (8,3%). Az öt legnagyobb gyártó közül egyedül a Sun részesedése csökkent, 6,1 százalékra.