Szerző: Bizó Dániel

2005. január 12. 11:54

A mobilosok három archetípusa: biztonságot kereső nők, divatozó férfiak és a többiek

[HWSW] Mobilhasználatnak tulajdonított előnyök alapján az emberek három fő típusba sorolhatóak, állapította meg az IDC egy nemrég elkészült, az egész világra kiterjedő tanulmánya. A csoportosítás alapját képező előnyök három fő csoportja a biztonság, a termelékenység és kényelem, valamint a stílus és státusz.

A legnagyobb csoportot azok képezik, akik mobiljaikat idejük jobb kihasználására, munkavégzésük hatékonyságának és eredményességének javítására használják. A mobiloktól stílust és társadalmi státuszt várók csoportja pedig gyorsan cserélgeti készülékét, hogy mindig a lehető legújabb, divatos csúcsmodellt tudhassa magáénak. Ezzel szemben a biztonságot -- állandó elérhetőséget -- keresők minimalista igényeket támasztanak a készülékekkel szemben, továbbá ebből kifolyólag árérzékenyek is egyben. Előnyben részesítik az egyszerűen használható mobilokat, és kevés extra képességre tartanak igényt -- derül ki a kutatásból.

Talán némileg rácáfol egy sztereotípiára az az eredmény is, mely szerint inkább a férfiakra jellemző, hogy divatkellékként vásárolnak mobiltelefont, mintsem a nőkre. A női nem képviselői közül magasabb azoknak az aránya, akik a biztonságot keresők csoportjába tartozik. A férfiak többre értékelik a stílust és a kínált státuszt.

A gyártóknak és szolgáltatóknak folyamatos újításokat, felhasználási lehetőségeket kell kutatniuk, hogy fenntarthassák növekedésüket az egyre telítődő, intenzív versenyben lévő piacon. Ennek részeként szükséges a napjainkban egyre inkább széttöredező, szilánkokra hulló fogyasztói társadalom igényeinek feltérképezése és megértése.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.