Szerző: Bizó Dániel

2005. január 12. 11:54

A mobilosok három archetípusa: biztonságot kereső nők, divatozó férfiak és a többiek

[HWSW] Mobilhasználatnak tulajdonított előnyök alapján az emberek három fő típusba sorolhatóak, állapította meg az IDC egy nemrég elkészült, az egész világra kiterjedő tanulmánya. A csoportosítás alapját képező előnyök három fő csoportja a biztonság, a termelékenység és kényelem, valamint a stílus és státusz.

A legnagyobb csoportot azok képezik, akik mobiljaikat idejük jobb kihasználására, munkavégzésük hatékonyságának és eredményességének javítására használják. A mobiloktól stílust és társadalmi státuszt várók csoportja pedig gyorsan cserélgeti készülékét, hogy mindig a lehető legújabb, divatos csúcsmodellt tudhassa magáénak. Ezzel szemben a biztonságot -- állandó elérhetőséget -- keresők minimalista igényeket támasztanak a készülékekkel szemben, továbbá ebből kifolyólag árérzékenyek is egyben. Előnyben részesítik az egyszerűen használható mobilokat, és kevés extra képességre tartanak igényt -- derül ki a kutatásból.

Talán némileg rácáfol egy sztereotípiára az az eredmény is, mely szerint inkább a férfiakra jellemző, hogy divatkellékként vásárolnak mobiltelefont, mintsem a nőkre. A női nem képviselői közül magasabb azoknak az aránya, akik a biztonságot keresők csoportjába tartozik. A férfiak többre értékelik a stílust és a kínált státuszt.

A gyártóknak és szolgáltatóknak folyamatos újításokat, felhasználási lehetőségeket kell kutatniuk, hogy fenntarthassák növekedésüket az egyre telítődő, intenzív versenyben lévő piacon. Ennek részeként szükséges a napjainkban egyre inkább széttöredező, szilánkokra hulló fogyasztói társadalom igényeinek feltérképezése és megértése.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról