:

biztonság archívum - 2005 augusztus

2005
augusztus

0

Több mint egymillió iPod-akkumulátort cserél ki az Apple

2005. augusztus 30. 12:25

[HWSW/WSJ] Közel 1,3 millió első generációs iPod audiolejátszó akkumulátorát cseréli ki az Apple, miután a vállalat elvesztette a vásárlói által indított közösségi pert (class-action). Az iPod-vásárlók azt állították, hogy az első generációs Apple iPodok akkumulátora idővel használhatatlanná válik, erre pedig a cég semmilyen formában nem hívta fel a figyelmet. Az iPodok akkumulátora ráadásul a fogyasztók által nem is cserélhető, az fixen be van építve a készülékbe.

0

Készülnek a Microsoft vállalatoknak szánt új szoftvercsomagjai

2005. augusztus 30. 10:54

[Microsoft Watch/HWSW] A Microsoft gyorsan halad a legújabb, Midmarket Server szoftvercsomagjának fejlesztési munkálataival, ami a kisvállalatoknak szánt Small Business Server után egy olyan kiadás lesz, ami kifejezetten a középvállalatok számára nyújt megfelelő megoldást informatikai rendszerük alapjainak kiépítésére.

0

Tovább növekedtek a szerver-eladások

2005. augusztus 26. 11:20

A Gartner piackutató cég adatai szerint a második negyedévben a szerver-eladások 4,7 százalékkal 12,2 milliárd dollárra emelkedtek, de az első negyedévhez képest némi visszaesés volt tapasztalható. A gyártók rangsorát bevétel szempontjából továbbra is az IBM vezeti, a leszállított rendszerek tekintetében azonban a HP volt a piac királya. A Sun piaci részesedése ugyan visszaesett, de a vállalat visszaszerezte első helyét a UNIX-piacon.

0

Történetének második legjobb negyedévét zárta a mobiltelefon-piac

2005. augusztus 26. 09:55

A második negyedévben a mobiltelefon-eladások a tavalyi év azonos időszakával összevetve 21,6 százalékkal 190,5 millió darabra nőttek -- derül ki a Gartner által közzétett adatokból. A tavalyi negyedik negyedévben 195 millió mobiltelefon talált gazdára, ez volt a mobiltelefon-ipar történetének legjobb negyedéve, az idei második negyedév pedig a második legjobb. A forgalom minden régióban emelkedett, kivéve Japánt, ahol némileg visszaesett. Az első negyedévhez képest a készülék-eladások 5,5 százalékkal nőttek.

0

Néhány másodperces hangklip is küldhető már az MSN Messenger 7.5-tel

2005. augusztus 24. 15:00

A Microsoft elérhetővé tette az MSN Messenger azonnali üzenetküldő alkalmazás legújabb, 7.5-ös változatát. A közkedvelt kommunikációs alkalmazás újdonságai a felületes szemlélőnek szinte fel sem tűnhetnek, a felület ugyanis szinte pár apró javításon felül változatlan maradt. A szoftver már magyar nyelven is elérhető a Messenger honlapján keresztül.

0

Online bandaháború: egymást irtják a férgek

2005. augusztus 20. 18:22

[F-Secure/HWSW] Újabb féreghullám lepi el az internetet, miután fény derült a Windows 2000 operációs rendszerekben található biztonsági hiányosságra. A támadási felületre éppen a Microsoft által augusztus 9-én kiadott biztonsági frissítés hívta fel a bűnszervezetek figyelmét. De ami igazán érdekes lehet még sokat tapasztalt informatikusok számára is, hogy egyes férgek már egymást is támadják terjedésükkor.

0

Novell: teljes körű támogatás a JBoss Enterprise Middleware Systemhez

2005. augusztus 16. 11:04

A Novell bejelentette, hogy átfogó technikai támogatást nyújt a JBoss Enterprise Middleware System (JEMS) teljes rendszeréhez, beleértve a JBoss piacvezető termékét, a JBoss Application Servert is. A két vállalat legújabb együttműködésének eredményeként a Novell a nap 24 órájában nyújt vállalati támogatást minden JEMS-termékeket futtató platformhoz.

0

Befejeződött a Sprint és a Nextel fúziója

2005. augusztus 15. 09:47

A Sprint mobilszolgáltató bejelentette, hogy lezárta a rivális Nextel felvásárlását. Az összeolvadás főképp a méretgazdaságosságról szól: a Sprint és a Nextel összesen 12 milliárd dollár megtakarítást vár, elsősorban a működési és tőkeberuházási költségek megosztása miatt. A felvásárlás értéke 35 milliárd dollárt tett ki.

0

Dalkeresőt indított a Yahoo!

2005. augusztus 5. 13:17

[AFP/HWSW] A nyilvános bétateszt szakaszába lépett a Yahoo! legújabb keresőszolgáltatása, amely immár hanganyagokban is képes kutakodni világszerte. A vállalat állítása alapján a kereső több mint 50 millió audioállomány között végez keresést, köztük zenékben, hírekben, hangüzenetekben, de akár hangeffektek felkutatására is használható.

0

Féltucatnyi hibát foltoznak a Microsoft jövő keddi frissítései

2005. augusztus 5. 10:22

[News.com] A Microsoft rendszeresen megjelenő, a hónap második keddjén esedékes frissítései ezúttal pontosan hat hibát foltoznak majd, melyek közül egy kritikus besorolást kapott. A redmondi óriás egyelőre nem közölte, hogy a Windowsok mely komponenesei érintettek a frissítésekben.

0

A hatóságok is jóváhagyták a Sprint és a Nextel összeolvadását

2005. augusztus 4. 16:18

Végleg pontot tehetünk a Sprint és a Nextel 35 milliárd dolláros összeolvadására, a részvényesek jóváhagyását követően a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) és az Igazságügyi Minisztérium is jóváhagyta az ügyletet. A létrejövő cégben a Sprint és a Nextel részvényesei egyaránt 50-50 százalékos tulajdonrésszel bírnak, bár technikailag a Sprint vásárolja fel a Nextelt.