:

biztonság archívum - 2005 június

2005
június

0

Frissítve: július 1-e után megszűnik a Windows 2000 operációs rendszer támogatása

2005. június 29. 15:46

[eWeek] Frissítve: július 1-től, azaz két nap múlva megszűnik a Windows 2000 operációs rendszer széleskörű terméktámogatása -- tudta meg lapunk a Microsofttól. A redmondi óriás ezért elérhetővé tette a több mint 50 különböző biztonsági frissítést tartalmazó Update Rollup 1 frissítőcsomagját, mely a 4-es szervizcsomag megjelenése óta az első és egyben utolsó nagyobb frissítés a Windows 2000 operációs rendszerhez.

0

Szakított a Synergon és a Cisco

2005. június 29. 14:34

[Portfolio.hu] Július 27-én érvényét veszti a Synergon és a Cisco között fennálló, közvetlen beszerzést lehetővé tevő partneri szerződés -- adta hírül a Portfolio.hu . A Synergon azonban továbbra is magas szinten és megbízhatóan szolgálja ki Cisco megoldásokkal ügyfeleit, és megtartja Cisco Gold Certified partneri státuszát.

0

Európában a Creative memóriás MP3-játszói a legnépszerűbbek

2005. június 22. 11:36

A Creative a GfK piackutató legutóbbi jelentése szerint első helyre került a memóriás MP3-lejátszók európai piacán. A GfK jelentése azt is tartalmazta, hogy a flashmemóriás lejátszók piaca a februári-márciusi időszakban több, mint 350 százalékkal nagyobb volt, mint 2004 azonos időszakában. A Gfk szerint az utóbbi 12 hónapban az MP3-lejátszók európai forgalma meghaladta az egymilliárd eurót, ebből a február-márciusi időszakra 232 millió euró jutott.

0

Diákok is beleszólnak az új Microsoft Office tervezésébe

2005. június 22. 09:24

A Microsoft az Office és az infomunkás megoldások jövőjének tervezésekor a lehető legtöbb véleményt összegyűjti, mielőtt a tényleges szoftvertervezéshez hozzákezdene. Ennek egyik első állomása a héten megrendezésre kerülő, diákokból és a Microsoft szakembereiből álló bizottság ülése, akik a 10 év múlva várható trendekről és elvárásokról beszélgetnek.

0

Készül az első nagyobb frissítés a Windows XP Media Center Edition 2005 operációs rendszerhez

2005. június 20. 11:16

[Neowin] Sajtóértesülések szerint folyamatosan teszteli a Microsoft azt az új frissítést, mely számos hibajavítást és néhány új képességet biztosít a vállalat multimédiára kihegyezett operációs rendszerének, a Windows XP Media Center Edition 2005 OS-nek. A várhatóan augusztusban megjelenő nagyobb frissítés már támogatni fogja az év végén piacra kerülő második generációs Xbox 360 játékkonzolt is.

0

Hangpostafiókkal bővült a Skype internettelefon szolgáltatási köre

2005. június 14. 11:09

A Skype ma indítja el végleges szolgáltatásként a korábban már béta állapotban tesztelhető hangpostafiók szolgáltatását, a Skype Voicemail t. A három hónapra 5 euróért (~1300 Ft), illetve egy évre 15 euróért (~3800 Ft) előfizethető szolgáltatást minden regisztrált Skype felhasználó igénybe veheti. Az interneten keresztüli előfizetéshez dombornyomott bankkártya vagy moneybookers számla szükséges.

0

Biztonságosabb lesz az Internet Explorer 7

2005. június 14. 11:07

[News.com] Az Internet Explorer következő változata ellenáll a kémprogramoknak és más rosszindulatú szoftverek támadásainak -- derül ki Rob Francónak, az IE biztonságáért felelős egyik fejlesztőjének a blogbejegyzéséből. A Longhornon futó böngésző tartalmazni fog egy speciális, alacsony jogosultságú módot, amely lehetővé teszi, hogy az IE adminisztrátori jogosultságok nélkül fusson. Ilyen esetben az összes kiegészítés, bővítmény és egyéb program -- például spyware -- telepítése előtt a felhasználó hozzájárulása szükséges.

0

Számos biztonsági rést foltoznak be a Microsoft holnapi javításai

2005. június 13. 13:34

A szokásos havi frissítési napon, azaz holnap kedden nem kevesebb mint tíz különböző frissítést tesz elérhetővé a Windows Update weboldalon és automatikus letöltési szolgáltatásain keresztül a Microsoft. A közel tucatnyi frissítés kivétel nélkül biztonsági frissítéseket tartalmaz.

0

Hét éve ismert biztonsági hiba a Firefoxban

2005. június 9. 16:23

A dán Secunia biztonsági cég által közzétett felhívás szerint a Mozilla és a Firefox böngészők egy olyan sérülékenységet tartalmaznak, amely már hét éve ismert. A hiba a Mozilla 1.7.x és a Firefox 1.x verzióit érinti. Érdekesség, hogy egy nagyon hasonló hibát a Mozilla 1.7 és a Firefox 1.0 előzetes változataiban már kijavítottak.

0

Késésben a HD-DVD: csak jövőre jelennek meg az első írható lemezek

2005. június 9. 10:45

[News.com] A Hitachi Maxell és a Mitsubishi Chemical bár már kifejlesztette a szükséges technológiát, csak jövőre, azaz 2006 tavaszán teszi elérhetővé a piac első egyszer írható HD-DVD lemezeit. A kék lézerre alapozott következő generációs DVD-formátum jelentős késésben van a rivális Blu-Ray-jel szemben.

0

Gyorsabb lesz a chello

2005. június 7. 09:01

A UPC Magyarország júliustól újra megnöveli chello kábeles szélessávú internet-szolgáltatásának letöltési sebességét. A több mint másfélszeres sebességnövelés révén a chello átviteli sebessége egy éven belül immár az ötszörösére emelkedik. Az újabb gyorsítás nyomán akár már 5Mbit/másodperces kapcsolat is elérhetővé válik az otthoni felhasználók számára. A megnövekedett sávszélességet a szolgáltató automatikusan és változatlan áron biztosítja minden előfizetőjének.