Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 13. 11:34

Az Airespace akvizíciójával erősít a Cisco

[WSJ] A Cisco Systems bejelentette, hogy 450 millió dollárért felvásárolja az Airespace céget, amely vállalati Wi-Fi megoldásokat fejleszt. A Cisco vezető a vállalati Wi-Fi piacon, azonban az Airespace technológiája megkönnyíti a vezeték nélküli hálózatok menedzsmentjét, így jól kiegészíti a Cisco kínálatát.

A Cisco igazán korán, még 1999-ben lépett be a vállalati vezeték nélküli piacra, amikor felvásárolta az Aironet Wireless Communicationst. A cég jelenleg piacvezető ebben a szegmensben, a Dell'Oro Group szerint 2004-ben a vállalati Wi-Fi piac 818 millió dolláros volt, ebből a Cisco 55 százalékos részesedést tudott kiszakítani.

A Cisco tavaly összesen tizenkét kisebb vállalatot vásárolt fel, amelyek mindegyike magánkézben volt. Az akvizíciók értéke egy esetben sem haladta meg a 200 millió dollárt. A vállalat utolsó nagy felvásárlása még 2003-ban történt, akkor a Linksys volt a célpont. Az otthoni és kisvállalati hálózati eszközöket gyártó Linksysért 500 millió dollárt fizetett a Cisco.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról