Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 13. 11:34

Az Airespace akvizíciójával erősít a Cisco

[WSJ] A Cisco Systems bejelentette, hogy 450 millió dollárért felvásárolja az Airespace céget, amely vállalati Wi-Fi megoldásokat fejleszt. A Cisco vezető a vállalati Wi-Fi piacon, azonban az Airespace technológiája megkönnyíti a vezeték nélküli hálózatok menedzsmentjét, így jól kiegészíti a Cisco kínálatát.

A Cisco igazán korán, még 1999-ben lépett be a vállalati vezeték nélküli piacra, amikor felvásárolta az Aironet Wireless Communicationst. A cég jelenleg piacvezető ebben a szegmensben, a Dell'Oro Group szerint 2004-ben a vállalati Wi-Fi piac 818 millió dolláros volt, ebből a Cisco 55 százalékos részesedést tudott kiszakítani.

A Cisco tavaly összesen tizenkét kisebb vállalatot vásárolt fel, amelyek mindegyike magánkézben volt. Az akvizíciók értéke egy esetben sem haladta meg a 200 millió dollárt. A vállalat utolsó nagy felvásárlása még 2003-ban történt, akkor a Linksys volt a célpont. Az otthoni és kisvállalati hálózati eszközöket gyártó Linksysért 500 millió dollárt fizetett a Cisco.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról