Szerző: Vörös Péter

2005. január 11. 14:23

A Samsung a memóriatermelés növelését tervezi

[HWSW] A Samsung Electronics tegnap bejelentette, hogy az idén több mint 570 millió dollár befektetéssel növeli a 300 milliméteres wafereket feldolgozó gyártókapacitását a Szöultól délre eső Hwasungban található memóriagyártó üzemben. A dél-koreai óriásvállalat egyúttal azt is közölte, hogy további 373 millió dollárt invesztál a DRAM- és flash memória gyártókapacitásának bővítésébe.

A világ első számú memóriagyártójának igazgatótanácsa hozzájárult a befektetésekhez, amelyeknek fő célja a költséghatékonyság további javítása. A Samsung arra számít, hogy az idén nő a DRAM- és a flash memóriachipek iránti kereslet. A DRAM félvezetőket főként PC-kben, míg a flash memóriachipeket elsősorban elektronikai eszközökben (például digitális kamerákban és az MP3-lejátszókban) használják.

A most bejelentett befektetések a 2005-ös tőkeberuházási költségvetés részét képezik. A vállalat egész éves tőkebefektetési terveit várhatóan pénteken teszik közzé, a 2004-es év eredményeinek hivatalos bejelentésekor. Woosik Chu, a cég alelnöke decemberben közölte, hogy a félvezető üzletág idei tőkeberuházása hasonló lesz a tavalyihoz, bár konkrét összeget nem említett. 2004-ben a Samsung 4,7 milliárd dollárt irányzott elő a memóriagyártó részleg tőkeberuházásaira.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról