biztonság archívum - 2005 március

2005
március

0

Trillianosok figyelem: biztonsági rés a kliensben

2005. március 30. 12:33

[TechWeb] A LogicLibrary, egy szoftveres biztonságtechnikával foglalkozó amerikai szoftvervállalat közleménye szerint a Trillian azonnali üzenetküldő (IM) klienst használók számítógépei fokozottan veszélyeztetettek. A támadók a széleskörű népszerűségnek örvendő kliens biztonsági, puffer túlcsordulásos hibáját kihasználva rosszindulatú kódot hajthatnak végre a gépen, anélkül, hogy a felhasználó észlelné -- ezáltal titokban akár a teljes irányítást is átvehetik.

0

SAP Business One megoldáscsomag kis- és középvállalatoknak

2005. március 30. 12:22

A Hewlett-Packard és az SAP megoldáscsomagot fejlesztett ki a hazai kis- és közepes vállalkozások számára. A csomag része az SAP Business One integrált vállalatirányítási alkalmazás, a HP közkedvelt és kategóriájában piacvezető szervere, a HP ProLiant ML 350 és a HP nx9020 notebookja is.

0

Biztonsági céget vásárol az Oracle

2005. március 30. 10:41

Az Oracle bejelentette, hogy felvásárolta az eddig magántulajdonban lévő Oblix szoftvercéget, amely identitásalapú biztonsági megoldásokat fejleszt heterogén számítógépes környezetekhez.

0

Elégtelen adatszolgáltatás miatt kell 29 milliós bírságot fizetnie az Invitelnek

2005. március 24. 16:25

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa (NHHT) sajtóközleményben jelentette be, hogy az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. által 2004. december 23-án jóváhagyásra benyújtott, elkülönítetten vezetett számviteli kimutatást nem hagyta jóvá és a társaságot a számviteli szétválasztásra vonatkozó kötelezettség nem megfelelő teljesítése miatt 29 millió forint bírsággal sújtotta.

0

Új mérnökkel bővült az APC magyarországi szakértői csapata

2005. március 24. 15:33

Az American Power Conversionnél, az infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító teljes körű megoldások piacvezető szállítójánál folytatja szakmai karrierjét Schubert Sándor. Az új rendszermérnök az APC egyik legdinamikusabban fejlődő területével, az adatközpontokba fejlesztett hálózat-kritikus fizikai infrastruktúrák támogatásával foglalkozik az APC magyarországi szakértői csapatában.

0

A növekvő népszerűség bajt hoz a Firefox fejére

2005. március 23. 12:24

[Computerworld] A Symantec biztonságtechnikai vállalat jelentése szerint a Mozilla-alapú böngészők, köztük a Firefox is egyre többször kerülnek támadás alá. Ez annak köszönhető, hogy növekvő népszerűségük a bűnözők figyelmét is ráirányította az alternatív böngészőkre.

0

Nem fut a Gran Turismo 4 a korosabb PlayStation 2 konzolokon?

2005. március 18. 16:28

A PlayStation.com fórumain számos felhasználó panaszkodik arról, hogy jellemzően korosabb, többnyire első szériás konzolja egyáltalán nem hajlandó felismerni, illetve időnként hibásan olvassa be a nemrég Európában is piacra dobott Gran Turismo 4 játék DVD-lemezét. A hibát többnyire élemedett korú, 4-5 éves konzolokkal tapasztalják. A hazánkban is forgalmazott játék hátoldalán nem található konzolok típusával, korával kapcsolatos figyelmeztetés.

0

Linus Torvalds Apple-re váltott

2005. március 10. 09:09

[News.com] A Linux megalkotója, Linus Torvalds átállt egy Apple Macintosh számítógép használatára, állítása szerint leginkább munkaokokból kifolyólag, valamint azért, mert nem akart elszalasztani egy jó üzletet.

0

Régebbi Windowsok hibáját javította a Microsoft

2005. március 9. 09:46

[eWeek] Annak ellenére, hogy a Microsoft közölte, márciusban szünetel a havonta jelentkező javítások szállítása, a korábbi operációs rendszerek tulajdonosai végre segítséget kapnak pár kritikus hiba megszűntetésére.

0

Felismeri gazdáját és megérti kézmozdulatait a jövő mobiltelefonja

2005. március 7. 16:09

[Nikkei Electronics Asia/JCN Network] A mobiltelefon-gyártóknak a hatalmas és dinamikusan növekvő piac mellett is élet-halál küzdelmet folytatva folyamatosan előre kell menekülniük, hogy nyereségességüket, piaci pozíciójukat képesek legyenek megtartani. Miután minden gyártó elkészült saját magas minőségű, színes kijelzős, kamerás mobiljával, a technológiai különbségekből szerezhető előny időben rendkívül lecsökkent, két terület maradt, ahol az egyes márkák megkülönbözethetik termékeiket: a design és a teljesen újszerű felhasználási területek, képességek.

0

A Microsoft új fájlrendszere Windows XP-hez is elérhető lesz

2005. március 7. 09:46

[Microsoft Watch/HWSW] A Microsoft nagyon keveset árul el készülő fájlrendszeréről, az azonban kiderült, hogy már készítik annak Windows XP alatt működő változatát is. A Longhorn négy alappillérének egyike, a WinFS relációs fájlrendszer ezáltal a Windows XP felhasználók számára is lehetővé teszi majd az új generációs alkalmazások futtatását.

0

A Microsoft nem ad ki patcheket márciusban

2005. március 4. 11:06

[eWeek/HWSW] Hosszú idő óta először történik meg, hogy a Microsoft egyáltalán nem ad ki frissítéseket és javításokat a havonta szokásos időben; jövő hét kedden várhatóan egyetlen hibajavítást sem kell telepíteniük sem a rendszergazdáknak, sem az otthoni felhasználóknak.

0

Kipróbálható az új Netscape böngésző

2005. március 4. 09:25

Kiadta új böngészőjének bétaváltozatát a Netscape. A szoftver legfontosabb újdonságai közé tartozik az internetes adatlopást (phising) megelőző technológia, a vállalat nem titkolt célja, hogy a biztonság növelésével szeretne felhasználókat elcsábítani a piacvezető Internet Explorertől. A Firefox böngészőmotorra épített Netscape 8 előzetesét akárki letölheti a vállalat weboldaláról.

0

Még idén tőzsdére kerül a TvNetWork

2005. március 3. 09:12

A TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Rt. tegnap a Tőzsdeképes Cégek Klubjának új tagjaként mutatkozott be az értéktőzsdén. A vállalat papírjait várhatóan 2005 második vagy harmadik negyedévétől a tőzsdén is lehet jegyezni, amit 400 millió forint árfolyamértékű nyilvános részvénykibocsátás előz meg. A bejelentést a vállalat vezérigazgató-helyettese, Kabay Tamás, valamint Horváth Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója tette meg egy tegnapi sajtótájékoztató keretein belül.

0

A többség két keresőt használ egyszerre

2005. március 1. 11:07

[BetaNews/HWSW] A Nielsen/NetRatings hétfőn közzétett tanulmánya szerint az internetes keresőket használók kutatásaikhoz egynél több keresőoldalt használnak. Azonban annak függvényében, hogy melyik keresőt használja előként valaki, lehet, hogy a másodikra adott esetben már nincs szüksége.