biztonság archívum - 2005 április

2005
április

0

Hibás Cisco VPN-támogatással került gyártásba a Mac OS X Tiger

2005. április 28. 09:58

[eWeek] Hibás a Cisco biztonságos csatlakozást nyújtó VPN (Virtual Private Network, virtuális magánhálózat) kliense az Apple holnap megjelenő új Mac OS X operációs rendszerében, a Tigrisben, közölte a Cisco. A Cisco Systems és az Apple Computer azon dolgozott, hogy a VPN-támogatás elkészüljön a Mac OS X 10.4 megjelenési időpontjára, azonban nem sikerült időben elkészülni a problémamentes klienssel -- mondta Pete Davis, a Cisco VPN-termékekért felelős menedzsere.

0

Súlyos biztonsági hiba a Netscape böngészőben

2005. április 27. 12:04

A Netscape böngésző súlyos hibájára figyelmeztet a Secunia, a biztonsági rést kihasználva a támadók átvehetik a számítógépek irányítását. A Secunia szerint a Netscape 6.2.3 és 7.2 verziója biztonsan érintett az ügyben, de hogy mely más változatok sebezhetők még, azt egyelőre vizsgálják. A hibára jelenleg nem létezik javítás, ezért a biztonságukra kényes felhasználók számára az egyetlen lehetőség, hogy más böngészőre állnak át.

0

Júniusban jön az új Windows Update

2005. április 21. 15:32

[PCWorld] Többszöri halasztást követően a Microsoft várhatóan júniusban mutatja be Windows Server Update Services (WSUS) segédprogramját, illetve Microsoft Update (MU) frissítőszolgálatását. Az eredeti tervek szerint mindkét szolgáltatás 2004 első félévében lett volna elérhető, azonban a Windows XP második szervizcsomagjának késése miatt a megjelenést többször is át kellett ütemezni.

0

Gyorsan bővül a hazai notebook-piac

2005. április 19. 13:29

Magyarországon tavaly mintegy 100 ezer notebook talált gazdára, ami éves szinten 44 százalékos növekedést jelent -- mondta el az Albacomp által tartott sajtótájékoztatón Marosvári Gábor, az IDC senior elemzője.

0

Lendületben a PC-piac

2005. április 18. 11:43

Az év első három hónapjában hozzávetőleg 10-11 százalékkal nőttek a PC-eladások -- derül ki a Gartner és az IDC piackutató cégek jelentéseiből.

0

Vezércsere a Siebel Systemsnél

2005. április 13. 16:04

[WSJ] Bejelentette lemondását Michael Lawrie, az ügyfélkapcsolati szoftvereiről ismert Siebel Systems elnök-vezérigazgatója, aki alig egy éve vette át a Siebel irányítását az alapító Tom Siebeltől. Utóda George Shaheen lesz, aki 1995 óta a cég igazgatótanácsának tagja. Shaheen nyilatkozatában kifejtette, hogy célja a Siebel piacvezető pozíciójának megtartása.

0

Sok helyen még mindig DOS-on futó ügyviteli rendszert használnak

2005. április 12. 13:29

A rEVOLUTION Software legújabb felmérése szerint a kis- és középvállalati szektor cégeinek közel fele a mai napig DOS-alapú ügyviteli rendszereket használ. Ezek a szoftverek sok esetben nehezen vagy egyáltalán nem használhatók együtt más alkalmazásokkal és gátolják a fejlettebb operációs rendszerekre történő átállást, így sok esetben a 10 évvel ezelőtti informatikai színvonalon tartják a cégek működését.

0

Nyolc új Microsoft hibajavítás érkezik kedden

2005. április 11. 08:21

[BetaNews] Április 12-én amellett, hogy kötelezővé válik a Windows XP második javítócsomagjának letöltése, a Microsoft 8 új hibajavítást is kiad a patchek szempontjából csendesnek mondható márciust követően. A foltozások közül 5 a Windows operációs rendszert érinti és van, amelyik kritikus besorolást kapott. Ugyancsak kritikus hibajavítások érkeznek az MSN Messenger, a Microsoft Office és Exchange szoftverekhez.

0

Az Intel a flash-piac élére tör

2005. április 7. 17:03

[News.com] Az Intel feltett szándéka, hogy visszaszerezze a piacvezető pozíciót a NOR típusú flash memóriák szegmensében a Spansiontól. A Spansion az AMD és a Fujitsu vegyesvállalata, amelyet kifejezetten flash memóriák gyártására hoztak létre.

0

A Linux ugyanannyiba kerül, mint a Windows?

2005. április 5. 10:13

[News.com] A Yankee Group által kiadott tanulmány szerint a Windows és a Linux vállalati felhasználásának költségei szinte azonosak. Azt találtuk, hogy a költségek nem igazán függnek az operációs rendszertől -- mondta Laura DiDio, a Yankee Group elemzője. DiDio szerint a legnagyobb különbségek az alkalmazások fejlesztésével, valamint a biztonsággal kapcsolatos költségekben fedezhetők fel.

0

Hat új mobiltelefont dob piacra itthon a Samsung

2005. április 4. 15:36

A Samsung hat új mobiltelefon modellt dob piacra a közeljövőben Magyarországon, amelyek fejlett multimédiás alkalmazásokat kínálnak a hazai mobilelőfizetőknek is. A tavalyi év nagy áttörés volt a gyártó számára, hiszen telekommunikációs üzletága globális szinten a 3. helyen végzett eladás tekintetében, míg profitabilitásban a 2. lett. Az idei évben összesen több mint 30 új termék kerül majd piacra világszerte.