biztonság archívum - 2005 december

2005
december

0

Új változata jelent meg az ingyenes OpenOffice irodai szoftvernek

2005. december 22. 10:29

[FSF.hu/HWSW]Új változat jelent meg a népszerű nyílt forrású irodai szoftvercsomagból, az OpenOffice.org-ból, a 2.0.1 verziószámot viselő kiadás már magyar nyelven is elérhető , egyelőre Linuxra és Windowsra, de az ígéretek szerint hamarosan érkezik a Mac OS X-en futó változat is.

0

Kritikus hiba a Symantec víruskeresőjében

2005. december 22. 09:11

[News.com] A dán Secunia biztonsági cég jelentése szerint kritikus biztonsági hibát tartalmaznak a Symantec legújabb víruskeresői, amelyet kihasználva a támadók átvehetik az irányítást a gépek felett. A Symantec elismerte a hiba létezését, ám javítást egyelőre nem adott ki. A probléma a Symantec vállalati és otthoni víruskeresőit egyaránt érinti, a hibát hordozó termékek listája megtalálható a Secunia oldalán .

0

Helymeghatározás a Vodafone-tól is, egyelőre csak üzleti ügyfeleknek

2005. december 21. 16:31

A Vodafone Magyarország is beindította a mobilhálózata celláit alkotó bázisállomásokra épített Mobil Flotta Helymeghatározás szolgáltatását. A szolgáltató üzleti ügyfelei mostantól folyamatosan figyelemmel kísérhetik mobil eszközökkel ellátott gépjárműveik, vagy akár munkatársaik aktuális földrajzi helyzetét, mozgási útvonalát -- a hatékonyabb működés érdekében.

0

Eltűnnek a piacról a Maxtor merevlemezek

2005. december 21. 12:14

Újabb patinás név tűnik el a merevlemez-piacról, a piacvezető Seagate ugyanis ma bejelentette, hogy 1,9 milliárd dollár értékű saját részvényért felvásárolja a versenytárs Maxtort.

0

A U2 énekese és a Gates-házaspár az év emberei

2005. december 20. 15:42

[IDG News/TIME] A neves TIME magazin minden esztendő végén megnevezi az év emberét, azt, aki a szerkesztőség véleménye szerint munkássága révén a leginkább méltó a kitüntetésre. Idén Bono, a U2 frontembere, Bill Gates és felesége, Melinda Gates részesültek az elismerésben.

0

Többmilliárdos megállapodást kötött a MOL és a HP

2005. december 19. 12:57

Mintegy 2,7 milliárd forint összértékű, három évre szóló erőforrás-kihelyezési megállapodást kötött a MOL Rt. és a HP Magyarország, amelynek keretén belül az olajcég számítástechnikai eszközparkjának egy meghatározott részét a továbbiakban a HP üzemelteti.

0

Lefagyaszthatja az IE6-ot az IE7 bétaváltozata

2005. december 19. 10:40

Az Internet Explorerhez kedden kiadott frissítés komoly gondokat okozhat azoknak a felhasználóknak, akiknek a gépére fel van telepítve a Microsoft jövőre érkező új böngészőjének, az Internet Explorer 7-nek a bétaváltozata. Jeremy Dallman, az IE biztonságáért felelős projektmenedzser a blogján számolt be a visszajelzésekről.

0

Linuxra vált a svájci kormány

2005. december 19. 10:21

A Novell kulcsfontosságú megállapodást kötött a svájci szövetségi kormánnyal, melynek eredményeként a több mint háromezer kormányzati szerver közül mintegy háromszázon mostantól Novell SUSE Linuxot futtatnak. A Novell megoldását hivatalos közbeszerzési eljárás során választották ki. A svájci kormány UNIX-rendszereket és más Linux-disztribúciókat vált le a SUSE Linuxszal.

0

Rendszeres frissítésekkel jelentkezik az Adobe

2005. december 15. 15:40

[News.com/HWSW] Követve a Microsoft és az Oracle példáját, a jövőben az Adobe is előre meghatározott rendszerességgel ad ki frissítést a szoftvereihez. Adrian Ludwig, a cég biztonsági fejlesztésekért felelős vezetője elmondta, a jövő évben bevezetendő rendszer értelmében az Adobe-termékekhez előre rögzített időpontban, havonta jelennek meg a patchek.

0

Sokkal gyorsabban dolgozik a DivX kodek új változata

2005. december 14. 12:33

[Clubic.com] A DivX Networks elérhetővé tette közkedvelt videotömörítő -- és manapság már teljes multimédiás szolgáltatást nyújtó -- kodekjének legújabb, 6.1-es változatát. A DivX 6.1 letölthető a DivXNeworks honlapjáról, de a legegyszerűbben a 6-os változattal érkezett online frissítőrutin segítségével telepíthető fel a számítógépre.

0

Közös zeneboltot nyit az MTV és a Microsoft

2005. december 14. 10:24

Közös internetes zeneboltot nyit a jövőre az MTV zenecsatorna és a Microsoft. Az ígéretek szerint az Urge névre keresztelt szolgáltatás 2006-ban indul az Egyesült Államokban és már a kezdetektől fogva több mint 2 millió dalt kínál a felhasználóknak. Az Urge-ről a januári Consumer Electronics Shown hoznak nyilvánosságra további részleteket.

0

Jelentős javítások a Palm merevlemezes LifeDrive tenyérgépéhez

2005. december 12. 09:05

Fontos frissítést tett közzé merevlemezes LifeDrive kézi számítógépéhez a Palm, mely számos beépített alkalmazás sebességét növeli, illetve jelentősebb hibákat is javít. A nyár elején bemutatott LifeDrive tenyérgépek egy teljesen új termékvonalat jelentenek a Palm portfóliójában, a készülékekben egy 4 gigabájtos Hitachi Microdrive biztosítja a hatalmas háttértároló kapacitást.

0

Az első biztonsági rés a Firefox 1.5-ben?

2005. december 9. 12:06

[News.com/HWSW] Az Internet Storm Center szerdán közzétett egy példaprogramot, amely a Firefox vadonatúj, 1.5-ös verziójának hibáját kihasználva képes lefagyasztani a böngészőt.

0

A Pentax egyes fényképezőgépei is érintettek a Sony érzékelői körül kialakult botrányban

2005. december 6. 14:31

[Clubic.com] A korábban már kommunikált gyártók mellett a Pentax egyes digitális fényképezőgépei is felkerültek arra a listára, melyen a Sony gyártási hibás érzékelőivel szerelt készülékek találhatók. A Pentax figyelmeztetése szerint az Optio 330GS, 550, 33L, 43WR, 330RS és 555 digitális fényképezőgépei közötti is lehetnek olyanok, melyeket hibás érzékelővel szereltek.

0

Várakozáson felül teljesített a Novell

2005. december 2. 09:11

Csütörtökön tette közzé negyedéves pénzügyi eredményeit a Novell. Noha a vállalat mind a szoftverlicencek eladásából, mint a támogatásból, mind a szolgáltatásból származó bevételeit növelni tudta, a nemrégiben bejelentett elbocsátásokkal és átszervezéssel kapcsolatos egyszeri költségek miatt veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

0

Már mozgóképet is közvetít a Skype internettelefon szoftver legújabb bétája

2005. december 1. 11:07

Verziószámot vált hamarosan a Skype, a közkedvelt internettelefon alkalmazás legújabb béta változata már 2.0.0.48-as verziószámmal mutatkozik be. Az új változat nem csak külsejében, tartalmában is jelentős újításokat hordoz, hiszen ebben az új változatban már elérhető a június elején beharangozott önálló videohívási lehetőség is.