biztonság archívum - 2005 május

2005
május

0

Frissültek az EVEREST rendszerelemző alkalmazások

2005. május 31. 14:59

Frissített, hibajavításokat és néhány új funkciót tartalmazó változat tölthető le a Lavalys EVEREST rendszerelemző programokból a fejlesztő honlapjáról. A 2.01 verzióra bővült alkalmazások a legfrissebb hardver- és szoftvertechnológiákat is támogatják.

0

Vezetőváltás a Minornál

2005. május 31. 08:50

Takács Imre, a MINOR Rendszerház vezérigazgatója átadja a cég operatív irányítását Klemencz Mihálynak. A kinevezett vezérigazgató-helyettes feladatai lesz a vállalat operatív vezetése, de ő irányítja a cég export tevékenységét, és emellett kiveszi a részét az üzleti partnerekkel történő kapcsolattartásból is. A MINOR tervei szerint Takács Imre 2005 végén a vezérigazgatói pozíciót is átadja Klemencz Mihálynak.

0

Winamp segítségével is letölthetők az iPod lejátszókról a dalok

2005. május 25. 10:15

Bár számtalan külső, iTunes szoftvert megkerülő -- vagy éppen annak működését módosító -- megoldás létezik az iPod lejátszókra felmásolt dalok letöltésére, melyet az Apple jogvédelmi okokból nem tesz lehetővé, ennél egyszerűbb talán mégsem létezik. Egy egyszerű Winamp plugin telepítésével nem csak letölthetjük a lejátszóról a dalokat, de teljes egészében száműzhetjük az iTunes szoftvert a gépünkről.

0

Döntetlenre áll az Oracle és az IBM az adatbáziskezelők piacán

2005. május 25. 09:22

[News.com] A Gartner piackutató vállalat által közzétett jelentés szerint az Oracle és az IBM szinte holtversenyben vezetik az adatbáziskezelők világpiacát. A most nyilvánosságra hozott adatok arról tanúskodnak, hogy tavaly az Oracle a piac 34,1 százalékát, az IBM pedig 33,7 százalékát szerezte meg. A bronzérmet a Microsoft csípte el, a redmondiak az adatbáziskezelők piacának ötödét birtokolták.

0

Beépített merevlemez és megapixeles kamera a Motorola iTunes mobiltelefonban

2005. május 24. 15:55

[WSJ] A Wall Street Journal által szervezett D: All Things Digital konferencián személyesen Ed Zander, a Motorola elnök-vezérigazgatója mutatta be az egybegyűlteknek a vállalat hamarosan megjelenő mobiltelefonját, amely képes az Apple iTunes zenebolthoz kapcsolódni és az onnan letöltött zenéket lejátszani.

0

Kijátszható a Microsoft kalózellenes védelme

2005. május 24. 14:19

A Microsoft saját szoftvere segít a Windows kalózváltozatait használóknak abban, hogy átejtsék a cég weboldalán a letöltések előtt immár kötelezővé váló ellenőrzést. A februárban bevezetett Windows Genuine Advantage, magyar nevén Eredeti Windows - Valódi Előny program keretén belül a Microsoft hamarosan már csak azon felhasználók számára teszi lehetővé a Windowshoz kiadott javítások, illetve ingyenes kiegészítők letöltését, akik a letöltés előtt ellenőrzik operációs rendszerük jogtisztaságát.

0

Kritikus foltozásokat tartalmaz majd a Mac OS X Tiger első frissítése

2005. május 13. 14:22

[AppleInsider] A hónap közepére várt Mac OS X Tiger frissítés, a 10.4.1-es verzióra frissítő, körülbelül 39 megabájt mérethez közelítő frissítő patch várhatóan megoldást jelent majd az új Apple operációs rendszerben talált egyik legnagyobb, igen kritikus biztonsági résre is.

0

Kijavították a Firefoxban felfedezett biztonsági hibákat

2005. május 12. 16:09

A Mozilla Foundation kiadta a Firefox böngésző legújabb, 1.0.4 verzióját, amely a hétvégén nyilvánosságra hozott biztonsági hiányosságokra ad megnyugtató választ, valamint a dinamikus HTML oldalak kezelésével kapcsolatos hibát is kijavítottak benne a fejlesztők. A sérülékenységek kihasználásához szükséges kódot a múlt hétvégén jelentették és a Mozilla azonnal megtette a szükséges lépéseket... A Mozilla Foundation mélyen elkötelezett a biztonságos internetezés iránt -- áll a Mozilla Foundation által kiadott közleményben. A Firefox 1.0.4 változatának angol és magyar verziója a HWSW szerveréről is letölthető.

0

Újabb európai országokból érhető el az Apple online zeneboltja

2005. május 10. 09:13

Az Apple tegnap újabb európai orszgágokból tette elérhetővé online zeneboltját, az iTunes Music Store immáron Dániából, Norvégiából, Svédországból és Svájcból is elérhető. Ezen országok regisztrált lakói több mint 1000 független kiadó dalai közül válogathatnak kedvükre.

0

Hamarosan csak a jogtiszta Windowsok frissíthetők az interneten

2005. május 9. 13:53

Hamarosan szigorodik a februárban bevezetett Windows Genuine Advantage, magyar nevén Eredeti Windows - Valódi Előny program: a Microsoft hamarosan már csak azon felhasználók számára teszi lehetővé a Windowshoz kiadott javítások, illetve ingyenes kiegészítők letöltését, akik a letöltés előtt ellenőrzik operációs rendszerük jogtisztaságát. A korlátozás nem vonatkozik a biztonsági frissítésekre, azok továbbra is bárki számára elérhetők, függetlenül attól, hogy Windowsa jogtiszta-e vagy kalózmásolat.

0

Még ezen a héten bemutatkozhat a következő Firefox első előzetes verziója

2005. május 9. 10:04

[Neowin] Az Opera 8 sikeres startját követően számos Firefox fanatikus aggódni kezdhetett, vajon mi történt az utóbbi időben kedvenc böngészője háza táján. A novemberi megjelenés óta biztonsági frissítésekkel patch-elgetett Firefox 1.0 több mint hat hónapja nem kapott jelentős fejlesztéseket, ráncfelvarrást és új funkciókat. A Mozilla Foundation statisztikai alapján a letöltési roham lassan alábbhagy és az Internet Explorer 7-es bétájának megjenese is egyre közeledik.

0

Az Oracle kárára terjeszkedhet az SAP

2005. május 9. 09:28

[News.com/HWSW] Az üzleti szoftverek piacát vezető német SAP jó eséllyel megkaparinthatja az észak-amerikai vezető pozíciót is a legnagyobb vetélytársától, az Oracle-től -- áll az AMR Research által közzétett jelentésben. A piackutató cég szerint az SAP jó év elé néz és elsősorban az Oracle kárára fogja növelni eladásait.

0

Rendszerünk gyenge pontjait fecseghetik ki az online futó vizsgálószoftverek

2005. május 4. 09:24

[News.com] A hibásan, kellő körültekintés nélkül megírt online ellenőrzőszoftverek komoly biztonsági fenyegetést jelenthetnek az internetezők számára. A Qualys ingyenes, online szkennere is egy a sok hasonló szolgáltatás közül, mely a SANS nonprofit szervezet által rangsorolt húsz legkomolyabb sérülékenységet hivatott jelezni a felhasználók számára. Szakértő kezekben azonban a szoftver fegyverré is válhat.

0

Vírusok helyett egyre több kémprogram és trójai támadja számítógépünket

2005. május 3. 13:46

A McAfee AVERT 2005. április végén kiadott jelentésében közzétette a leggyakrabban előforduló rosszindulatú fenyegetések listáját és trendjeit. A jelentés szerint a mobiltelefon-vírusok, az adathalászat (phishing) és a sérülékenységek kiaknázása gyorsan a magán felhasználókat és a vállalatokat egyaránt fenyegető tényezővé váltak. Megfigyelhető még emellett a trójai programok és a bot-ok számának állandó növekedése, miközben a levelező vírusok száma lassan mérséklődik.

0

Díjtalan sávszélesség-emeléssel vált nevet a Matáv

2005. május 2. 13:06

Magyarország legnagyobb márkaváltása indul meg pár napon belül: a teljes Matáv Csoport nevet vált. A Matáv Rt. új cégneve Magyar Telekom Rt. lesz, a cégcsoport egyes üzletágai pedig felveszik a nemzetközi T-márkákat: T-Com (korábban Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletág), T-Online (korábban Axelero), T-Mobile, T-Systems (korábban Matáv Üzleti Szolgáltatások Üzletág), T-Kábel (korábban MatávkábelTV).

0

A népszerűség megbetegítheti az Apple tigriseit

2005. május 2. 11:02

[eWeek] Elemzők figyelmeztetnek: az Apple részesedésének emelkedésével folyamatosan nő a kockázata annak, hogy a hackerek, rosszindulatú kódot fejlesztők is beleharapjanak az almába. A múlt hét péntekén megjelent legújabb Mac OS X operációs rendszer, a 10.4-es verziószámra hallgató Tiger nagy figyelmet kaphat azoktól, akik alternatívát keresnek a Windows-zal szemben.

0

A Microsoft üzenetküldő szervere már konkurens hálózatokat is támogat

2005. május 2. 09:26

[eWeek/HWSW] A Microsoft kiadta vállalati üzenetküldő szerverének első javítócsomagját, amivel lehetővé teszi mindhárom azonnali üzenetküldő hálózat párhuzamos használatát. A csütörtök óta elérhető Live Communications Server 2005 SP1 legnagyobb újdonsága kétségkívül az AOL Instant Messenger, a Yahoo Messenger és az MSN Messenger felhasználóinak együttes támogatása.