biztonság archívum - 2005 november

2005
november

0

Symantec biztonsági labort adtak át a Budapesti Műszaki Főiskolán

2005. november 24. 09:44

Achim Deboeser, a Symantec közép-európai régiójának alelnöke, valamint Dr. Sima Dezső egyetemi tanár és főigazgató tegnap avatták fel a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Karán a Symantec támogatásával létesített Biztonságtechnikai Kompetencia Központot.

0

Már a szervereken is a Windows a legnépszerűbb operációs rendszer

2005. november 24. 09:20

Az iparág története során először lett a Microsoft Windows a legnépszerűbb operációs rendszer a szervereken -- derül ki az IDC harmadik negyedéves adataiból. A piacelemző cég megállapította, hogy egyre nagyobb a kereslet az alsó kategóriás kiszolgálók iránt.

0

Új mobiltelefon-eladási rekord született

2005. november 23. 13:27

A Gartner elemzőcég adatai szerint a harmadik negyedévben világszerte 205,4 millió mobiltelefon talált gazdára, ez új rekordnak számít. A megelőző év azonos időszakához képest az eladások 22 százalékkal emelkedtek -- derül ki a Gartner adataiból. A piackutató cég megemelte éves forgalmi előrejelzését és immár 810 millió készülék eladására számít.

0

Novell-kezdeményezés a jobb asztali Linuxért

2005. november 16. 09:50

A Novell bejelentette a Better Desktop kezdeményezés elindítását, amely a Linux munkaállomások minőségének javítását célozza. A Novell közvetlen forrásból származó kutatási eredményeinek, többek között videoanyagoknak és használhatósági tesztek elemzéseinek közzétételével kíván hozzájárulni a Linux felhasználóbarát felületté válásához.

0

Megnyílt a HP új Menedzselt Biztonsági Központja

2005. november 9. 15:26

A kéthetes próbaüzemet követően a mai napon megnyílt a HP Magyarország új Menedzselt Biztonsági Központja (Managed Security Center, MSC). A cég 2003 óta foglalkozik biztonsági outsourcing tevékenységgel, a fejlesztéseknek köszönhetően a HP ezen tevékenysége mostantól a Hitel és Pénzintézeti Törvényeknek is megfelel, így megindulhattak a tárgyalások a szolgáltatást igénybe venni kívánó pénzintézetekkel is.

0

Kritikus hiba a Windows képfájl-kezelésében

2005. november 9. 12:34

[News.com/HWSW] Három újonnan felfedezett biztonsági résre hívja fel a figyelmet a Microsoft, amelyek közül kettő kritikus besorolást kapott. A sérülékenységek lehetővé teszik a támadók számára, hogy átvegyék a gép feletti irányítást, vagy egyszerűen csak spyware-eket, trójaikat telepítsenek fel.

0

Rosszindulatú és illegális a Sony CD-k másolásvédelme?

2005. november 8. 15:00

[Sysinternals/PC World] Múlt héten pattant ki egy újabb botrány, amely valószínűleg örökre bevési majd magát a jogaikat féltő kiadók, és a szabad(abb) felhasználás mellett kardoskodó vevők között lángoló vitákba. A Sony BMG lemezkiadó óriás által alkalmazott egyik másolásvédelmi eljárás ugyanis a bűnözők rosszindulatú kártevőihez hasonló módon települ fel a felhasználó számítógépére: észrevétlenül, rejtőzködve, és szabályosan el nem távolítható módon.

0

Világuralomra tör a Samsung

2005. november 4. 12:41

[Chosun Ilbo/Korea Times/HWSW] Történetének legelső befektetői konferenciáján a dél-koreai Samsung Electronics közölte a jelenlevőkkel: 2010-re a tavalyi forgalom dupláját akarja elérni, 115 ezer milliárd wont, amely 106 milliárd dollárnak felel meg a mai árfolyamokon. Ez összemérhető Magyarország jelenlegi nominális bruttó hazai össztermékével, vagyis a GDP-vel.

0

Hamarosan itt az új Firefox

2005. november 4. 10:15

Megjelent és letölthető a Firefox 1.5 Release Candidate 1 , a népszerű nyílt forrású böngésző legújabb változatának első tesztverziója. A végleges változatot az idei év végére ígérik a készítők, akik hangsúlyozzák, hogy az RC1 valóban tesztváltozat, elsősorban fejlesztőknek készült, így terméktámogatás sem jár hozzá. A végfelhasználóknak továbbra is a Firefox 1.0.7-et ajánlja a Mozilla Foundation.

0

IBM üzleti szoftverek SuSE Linuxon

2005. november 3. 09:31

Az Ingram Micro Magyarország, mint az IBM és a Novell hivatalos magyarországi disztribútora konferenciát szervez, amelyen az IBM üzleti szoftver megoldásait mutatják be SuSE Linux platformon.

0

Az NVIDIA visszaszerezte a trónt az ATI-tól

2005. november 2. 11:39

A harmadik negyedévben az NVIDIA növelte részesedését a grafikus chipek piacán, azonban összességében nem tudta megszorongatni az ATI-t, sem a toronymagasan vezető Intelt, az asztali szegmensben azonban egy év után visszavette a vezetést a kanadai vetélytársától.

0

Több mint 800 millió mobiltelefon eladása várható az idén

2005. november 1. 09:33

Az első féléves bomba eredmények és a harmadik negyedévben is folytatódó vásárlási láz miatt az iSuppli piackutató cég megemelte a mobiltelefon-piacra vonatkozó éves előrejelzését. Az iSuppli immár nem 740 millió, hanem 810 millió készülék eladására számít, ami 2004-hez képest 13,6 százalékos emelkedést jelent.

0

A vártnál gyengébb eredményekre számít a Dell

2005. november 1. 09:12

A Dell tegnap bejelentette, hogy harmadik negyedéves eredményei elmaradnak az előzetes várakozásoktól, mivel a fogyasztói piacon a vártnál lassabban lendült fel a kereslet, az árcsökkentések nem hozták meg a várt hatást, illetve az OptoPlex asztali PC-k eladását egy hibás alkatrész hátráltatta, ennek cseréje pedig jelentős költséget képezett.