:

biztonság archívum - 2005 július

2005
július

0

Máris megkerülhető a Windowsok eredetiségének ellenőrzése

2005. július 29. 09:40

Egy kis keresgéléssel bárki rábukkanhat az interneten arra a scripten alapuló fixre, mely hatástalanítja a Microsoft frissítő oldalának, a Microsoft Update-nek eredetiséget ellenőrző rutintjait. A javítás már 24 órával az eredetiségvizsgálat kötelező bevezetését követően letölthető lett számos weboldalról. Az ellenőrzést megkerülő scriptet Internet Explorer és Firefox webböngészők alá is el lehet érni, s állítások szerint hamarosan az Opera alá telepíthető változat is letölthető lesz.

0

Újra csökkent a tenyérgépek piaca

2005. július 28. 09:15

Az IDC piackutató vállalat adatai szerint a második negyedévben csupán 1,7 millió kézi számítógép talált gazdára, ez éves szinten 20,8 százalékos, negyedéves szinten pedig 24,9 százalékos visszaesést jelent. Utóbbi nem nagy meglepetés, hiszen az idei első negyedévben az eladások rekordot döntöttek. Az IDC adataiból kiderül, hogy tovább veszített részesedéséből a piacvezető Palm, és egyre népszerűbbek a beépített műholdas helyzetmeghatározóval (GPS) felszerelt modellek.

0

Egy egyszerű pendrive-val felnyithatók a lezárt windowsos számítógépek

2005. július 26. 14:24

Az SPI Dynamics felfedezett egy kritikusnak minősíthető hibát a Windows operációs rendszerek USB-kezelésében, mely lehetővé teszi, hogy egy megfelelő tartalommal ellátott pendrive segítségével jelszóval lezárt Windows rendszerek felett szerezhessünk adminisztrátori jogokat. A most felfedezett hiba a Windowsok általános USB-meghajtóiban található meg, azonban a vállalat szerint az USB csatolófelület tervezőit is hibáztatni lehet a biztonsági rés kapcsán, s az más operációs rendszereket is veszélyeztethet.

0

Hatalmas profitot kaszált a Microsoft

2005. július 22. 11:46

[Seattle PI/AP/Reuters] Az elemzői várakozásokat meghaladó nyereségről adott számot a Microsoft a június 30-ával véget ért pénzügyi negyedévében, amely egyúttal 2005-ös pénzügyi évének lezárását is jelenti. A redmondi székhelyű mamutvállalat 3,7 milliárd dolláros adózás után eredményt ért el, ami részvényenként 33 cent nyereséget jelent, két centtel magasabbat, mint a Thomson Financial által megkérdezett szakértők várakozásainak átlaga.

0

Veszélyben a távoli asztal funkciót engedélyező Windows-felhasználók

2005. július 19. 16:20

[News.com] Egy RDP szolgáltatásban és protokollban felfedezett hiba segítségével támadhatók lettek azok a Windows operációs rendszert futtató számítógépek, melyeken engedélyezik a távoli asztal funkció használatát. Ez a képesség azt teszi lehetővé, hogy a felhasználók helyi hálózaton, illetve az interneten keresztül más számítógépről is bejelentkezhessenek otthoni számítógépükbe és használhassák azt, mintha a saját gépük előtt ülnének.

0

Az F-Secure szerint ma a spam a legnagyobb IT-biztonsági probléma

2005. július 14. 09:04

Az F-Secure Corporation közzétette IT-biztonsági beszámolóját az idei év első félévéről. A beszámoló szerint 2005 első hat hónapjára az volt általánosan jellemző, hogy az internetes bűnözés tökéletesítette a már bevált eszközeit, és egyre megújuló, a korábbiaknál lényegesen kifinomultabb módszerekkel próbálta becsapni a felhasználókat.

0

Biztonsági frissítések a Windows és Mac OS X operációs rendszerekhez

2005. július 13. 11:00

A Firefox webböngésző új változata mellett biztonsági frissítések jelentek meg tegnap este a Microsoft Windows és a Mac OS X 10.4 operációs rendszerekhez is. A Microsoft havi frissítése a Windows operációs rendszerek mellett a Microsoft Office irodai programcsomagot is érinti.

0

Hamarosan letölthető lesz a Firefox 1.1 második előzetese

2005. július 11. 15:46

Újabb frissítéseket, javításokat tartalmaz a pár nappal ezelőtt elérhetővé tett új Firefox build, mely már igen közel áll a Deer Park kódnéven fejlesztett Firefox 1.1 második publikus előzeteséhez. A Mozilla.org FTP-szerveréről Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerek alá letölthető új alfa verziók egyelőre a hardcore tesztelőket célozzák, nem mindennapos felhasználásra szánták őket.

0

Veszélyben a régebbi Firefox-változatok

2005. július 7. 10:02

Nyilvánosságra kerültek olyan programok, amelyek segítségével kihasználható egy, a Firefox böngésző régebbi változataiban található sebezhetőség. A French Security Incident Response Team arra figyelmezteti a Firefox 1.0.1 vagy régebbi verziók felhasználóit, hogy a böngészőjük hibásan kezelia GIF állományokat, így a támadók egy speciális kép segítségével átvehetik az irányítást a gépük felett. A biztonsági cég szerint a hiba kritikus.

0

Antitröszt: az IBM 775 millió dollár kártérítést kap a Microsofttól

2005. július 4. 11:29

[BusinessWeek/Computerworld] A két vállalat közötti, peren kívüli egyezség értelmében az IBM 775 millió dollárban részesül a Microsofttól, a redmondi szoftveróriásnak a kártérítést még a kilencvenes években elkövetett tisztességtelen magatartás miatt kell megfizetnie. Az ügy érdekessége, hogy a készpénzes jóvátételen túl az IBM további 75 millió dollár értékben jogosult Microsoft-szoftvereket rendelni.

0

Vannak még tartalékok az NVIDIA GeForce 7800 GTX-ben

2005. július 1. 12:19

[x-bit labs] Ahogy megérkeznek a piacra az NVIDIA legújabb grafikus processzorára, a GeForce 7800 GTX-re épülő videokártyák, egyre inkább beigazolódni látszanak azok pletykák, amelyek szerint a GeForce 7800 sorozatból nem a GTX lesz a csúcsváltozat.

0

Egy év alatt egymilliárd dollár veszteséget hoz a Sonynak a PlayStation 3

2005. július 1. 10:12

[x-bit labs/HWSW] A Merril Lynch Japan Securities becslései szerint a PlayStation 3 konzol előállítása darabonként 494 dollárba kerül, azonban a Sony várhatóan még kezdetben sem adja drágábban a gépet 399 dollárnál. Ez azt jelenti, hogy a PlayStation 3 eladásai az első évben mintegy 1,18 milliárd dollár veszteséget okoznak majd a Sonynak.