biztonság archívum - 2005 október

2005
október

0

Százmillió letöltésnél jár a Firefox

2005. október 20. 15:01

Nem sokkal a Firefox novemberi születésnapja előtt a népszerű webböngésző letöltéseinek száma elérte a százmilliót. A nyílt forrású browsert naponta 200-300 ezren töltik le.

0

Béta meghajtóprogramot tett közzé az ATI a Quake 4 és a Serious Sam 2 játékokhoz

2005. október 20. 13:51

[Clubic.com] A rendszeres, havi frissítési ciklus ellenére béta állapotú meghajtóprogram kiadására kényszerült a grafikus vezérlőket fejlesztő ATI, ugyanis a vállalat legutóbbi hivatalos, októberi meghajtóprogramjai sem működtetik hiba nélkül a két legfrissebb játékot, a Serious Sam második részét, illetve a Quake 4-et.

0

Brillírozott a Yahoo!

2005. október 19. 12:06

[Associated Press] Lenyűgöző eredményekről számolt be a Yahoo!. A vállalat forgalma a harmadik negyedévben 47 százalékkal nőtt, és meghaladta az 1,3 milliárd dollárt. Nyeresége 253 millió dollárt tett ki ugyanezen időszak alatt, ami gyakorlatilag kétszeresen haladja meg az egy évvel korábbi működés eredményét.

0

Súlyos mellékhatásai lehetnek az egyik Windows-frissítésnek

2005. október 18. 13:32

[Computerworld/HWSW] Múlt héten több biztonsági frissítést is közzétett Windows operációs rendszereihez, valamint az Internet Explorerhez, melyek közül többet kritikusnak minősített, mivel olyan biztonsági hiányosságokat orvosolnak, amelyek segítségével támadók rosszindulatú kóddal hálózaton keresztül is betörhetnek a rendszerbe, anélkül, hogy a felhasználó vagy az adminisztrátor hibázása szükséges lenne hozzá.

0

Számtalan digitális fényképezőgépet kell javítani a gyártási hibás Sony képérzékelők miatt

2005. október 14. 12:23

[IGRes, Clubic.com] A Nikon újabb figyelmeztetést tett közzé, ugyanis a közelmúltban nyilvánosságra hozott D70, D2H és F55 hibák mellett a vállalat Coolpix SQ, 3100 és 5700-as típusú digitális fényképezőgépei is érintettek abban a nagyszabású szenzorhiba-ügyben, mely több gyártó, számos népszerű modelljét is pengellérre állítja. A problémák okozója a gépekbe épített, Sony által biztosított, ám gyártási hibás képérzékelő szenzorok.

0

Újabb kritikus biztonsági javítások Windowshoz és Internet Explorerhez

2005. október 12. 13:39

[Reuters/HWSW] A Microsoft újabb biztonsági javításokat tett közzé, melyek közül hármat kritikus jelentőségűnek ítél. Az egyik az Internet Explorer böngészőt érinti, melynek most befoltozásra kerülő résén keresztül a támadók egy rosszindulatú kód segítségével tetszőleges programot futtathatnak a felhasználó számítógépén, akár a teljes irányítás észrevétlen átvételével. A kódot fertőzött weboldalakon keresztül szedi össze a böngésző.

0

Kiegyezhet a Microsoft és a RealNetworks

2005. október 11. 15:04

[WSJ/HWSW] A cégekhez közeli hírforrások szerint közel a megállapodás a RealNetworks és a Microsoft között, a redmondiak akár 750 millió dollárt is fizetnének, ha a RealNetworks ejtené az ellenük indított antitröszt pert. A Microsoft emellett az MSN portálon fogja népszerűsíteni a RealNetworks szolgáltatásait, köztük a Rhapsody internetes zeneboltot, a két vállalat pedig a jövőben közös fejlesztéseket is folytat majd -- állítják a jól értesültek, akik azt is tudni vélik, hogy a per lezárását Bill Gates és Rob Glaser, a RealNetworks elnök-vezérigazgatója ma hivatalosan is bejelenti.

0

Megjelent az első hordozható PlayStationt támadó trójai

2005. október 10. 09:22

[infoSync] Már a Sony hordozható konzolja sincs biztonságban, a Symantec ugyanis felfedezte az első PlayStation Portable (PSP) játékkonzolt támadó trójait, mely nevéhez méltón egy élettelen téglát varázsol a tenyérbemászó játékgépből. A Trojan.PSPBrick trójai négy kritikus rendszerállományt töröl a készülékről, melyek nélkül a konzol teljesen használhatatlan lesz.

0

Gyorsan növekvő bevételek a digitális zeneeladásokból

2005. október 4. 13:59

[News.com] A zeneipar megháromszorozta a digitális zenepiacon keresztül szerzett bevételeit 2005 első félévében, elsősorban a mobitelefonos csengőhangok népszerűségének, illetve más online szolgáltatásoknak köszönhetően. A digitális zenék már az összeladások 6 százalékát teszik ki, körülbelül 790 millió dolláros üzletet képviselve -- áll az International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) legfrissebb jelentésében.