Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Kompatibilitási hiba hátráltatja a Widows XP SP3 megjelenését

Bodnár Ádám, 2008. április 30. 08:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Computerworld/HWSW] Bár a Windows XP harmadik szervizcsomagja már jó ideje elkészült és szemfüles internetezők már a Microsoft oldaláról is letölthetik , a szoftveróriás mégis a hivatalos kiadás elhalasztása mellett döntött, mivel az utolsó pillanatban kompatibilitási problémára bukkantak.

hirdetés
[Computerworld/HWSW] Bár a Windows XP harmadik szervizcsomagja már jó ideje elkészült és szemfüles internetezők már a Microsoft oldaláról is letölthetik, a szoftveróriás mégis a hivatalos kiadás elhalasztása mellett döntött, mivel az utolsó pillanatban kompatibilitási problémára bukkantak.

Amint az kiderült, a Windows XP SP3 nem fér össze a Microsoft Dynamics Retail Management System alkalmazással, ezért a javítócsomag hivatalos kiadását átmenetileg elhalasztották. A redmondi cég most egy olyan szoftveren dolgozik, amelynek segítségével frissítéskor kiszűrhetők a Dynamics Retail Management Systemet futtató gépek, így ezekre nem települ fel a Windows XP SP3. Amint ez a szűrő elkészül, a javítócsomag hivatalosan is megjelenik, és elérhető lesz a Windows Update-en és a Microsoft Download Centeren keresztül.

Az alkalmazás-inkompatibilitási problémát a Microsoft már elkezdte kijavítani, azonban egyelőre nem tudni, ez a folyamat mikor zárul le. A Microsoft egyelőre azt ajánlja a Dynamics Retail Management System felhasználóinak, hogy semmiképp se telepítsék a Windows XP SP3-at (és a Vista SP1-et se), további információért pedig forduljanak a cég terméktámogatási csapatához.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!