Szerző: Bodnár Ádám

2008. április 30. 08:33

Kompatibilitási hiba hátráltatja a Widows XP SP3 megjelenését

[Computerworld/HWSW] Bár a Windows XP harmadik szervizcsomagja már jó ideje elkészült és szemfüles internetezők már a Microsoft oldaláról is letölthetik , a szoftveróriás mégis a hivatalos kiadás elhalasztása mellett döntött, mivel az utolsó pillanatban kompatibilitási problémára bukkantak.

[Computerworld/HWSW] Bár a Windows XP harmadik szervizcsomagja már jó ideje elkészült és szemfüles internetezők már a Microsoft oldaláról is letölthetik, a szoftveróriás mégis a hivatalos kiadás elhalasztása mellett döntött, mivel az utolsó pillanatban kompatibilitási problémára bukkantak.

Amint az kiderült, a Windows XP SP3 nem fér össze a Microsoft Dynamics Retail Management System alkalmazással, ezért a javítócsomag hivatalos kiadását átmenetileg elhalasztották. A redmondi cég most egy olyan szoftveren dolgozik, amelynek segítségével frissítéskor kiszűrhetők a Dynamics Retail Management Systemet futtató gépek, így ezekre nem települ fel a Windows XP SP3. Amint ez a szűrő elkészül, a javítócsomag hivatalosan is megjelenik, és elérhető lesz a Windows Update-en és a Microsoft Download Centeren keresztül.

Az alkalmazás-inkompatibilitási problémát a Microsoft már elkezdte kijavítani, azonban egyelőre nem tudni, ez a folyamat mikor zárul le. A Microsoft egyelőre azt ajánlja a Dynamics Retail Management System felhasználóinak, hogy semmiképp se telepítsék a Windows XP SP3-at (és a Vista SP1-et se), további információért pedig forduljanak a cég terméktámogatási csapatához.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról