Szerző: Bodnár Ádám

2008. április 28. 13:55

Saját irat- és dokumentumkezelési portfoliót épít a HP

Az ausztrál Tower Software felvásárlásával teljes irat- és dokumentumkezelési portfoliót épít ki a HP. A magánkézben levő, 240 főt foglalkoztató vállalat bekebelezését még márciusban jelentette be a HP, a nem nyilvános értékű tranzakció a tervek szerint májusban zárulhat le.

[HWSW] Az ausztrál Tower Software felvásárlásával teljes irat- és dokumentumkezelési portfoliót épít ki a HP. A magánkézben levő, 240 főt foglalkoztató vállalat bekebelezését még márciusban jelentette be a HP, a nem nyilvános értékű tranzakció a tervek szerint májusban zárulhat le.

Business Information Optimization

Bukits Róbert, a HP szoftverüzletágának hazai vezetője elmondta, a HP választása azért esett a Towerre, mert technológiai és termékportfoliója kiegészíti a HP-ét. A két cég már régóta partneri kapcsolatban működött, így várható lépés volt a HP részéről, hogy "házon belülre" hozza a Towert és annak tevékenységét. További érv a cég mellett, hogy az egyik legrégebbi szereplő ezen a speciális piacon, 22 év tapasztalattal. A Towernek a világ 32 országában összesen 1000 ügyfele és közel 800 ezer felhasználója van.

A HP-nél létrejövő BIO (Business Information Optimization) üzletághoz a Tower felvásárlásával megszerzett dokumentumkezelési megoldások mellett a HP-nál korábban is meglevő termékek is tevékenységek is tartoznak majd, beleértve a NeoView adattárház platformot, illetve az adatmentési, adattárolási szoftvereket (pl. Data Protector). Bukits elmondása szerint már rövid távon is várható, hogy a HP-n belül szoros együttműködés kezdődik a nyomtatási és képalkotási részleggel, így a cég az irat- és dokumentumkezelés teljes folyamatára komplett megoldást tudjon kínálni, a szkenneléstől kezdve a feldolgozáson át egészen az archiválásig.

Nem új terület a HP számára

A HP már korábban is számos projektben vett részt, amelyek dokumentumkezelési megoldások bevezetésére, üzemeltetésére vonatkoztak, azonban a cég eddig technológiai partnereire támaszkodott -- mondta el Buktis Róbert. A Tower technológiáján alapuló saját portfoliót enagyjából az EMC Documentum, vagy az IBM (FileNet) megoldásainak szintjére pozícionálja a HP. A megcélzott ügyfelek a legnagyobb vállalatok, illetve központi közigazgatási intézmények lehetnek.

Hogy az első hazai, saját technológián alapuló projektek mikor indulhatnak el, azt egyelőre nem tudni, hiszen a Tower-termékeket még lokalizálni és minősíttetni kell. Bukits elmondása szerint a dokumentumkezelési megoldások hazai piaca mintegy 10 millárd forintra tehető, és folyamatosan bővül, éveste mintegy 30 százalékos a növekedés. A HP erőssége a felhalmozott tapasztalat lehet, a Tower több mint versenyképes technológiája, valamint az, hogy a HP teljes platformot tud a dokumentumkezelési rendszer mögé állítani, a szükséges szerverekkel, tárolókkal, mentőegységekkel, amelyek nélkül egy ilyen rendszer elképzelhetetlen. Nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy a piacon érdekelt cégek közül a HP rendelkezik a legszélesebb parneri körrel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról