Szerző: Bodnár Ádám

2008. április 28. 13:08

Kétszeresére hízott a GTS-Datanet budaörsi szerverterme

Több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét a GTS-Datanet, ezzel megduplázta a dataHome Szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új létesítmény 1000 szerver kiszolgálására alkalmas.

[HWSW] Több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét a GTS-Datanet, ezzel megduplázta a dataHome Szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új létesítmény 1000 szerver kiszolgálására alkalmas.

A dataHome Szerverközpont 2003 óta kínál szerverhoszting- és kolokációs szolgáltatásokat 80 és 100 négyzetméteres budapesti és budaörsi szervertermeiben. A cég által hosztolt szerverek száma 2007 végére elérte az ezret, de a budaörsi szerverterem bővítésével az elhelyezett kiszolgálók száma rövid időn belül kétszeresére nőhet. Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója elmondta, a kereslet növekedésétől függően a dataHome szerverközpont a jövőben akár több száz négyzetméterrel is tovább bővíthető.

A budaörsi létesítményben az egyszerű, polcos gépek és a redundáns, nagy teljesítményű, rack szekrénybe szerelhető szerverek egyaránt elhelyezhetők. A létesítmény extrém tömegű eszközöket is képes befogadni: a gépterem terhelhetősége négyzetméterenként 3000 kg. A szerverek biztonságát állandó, 24 órás operátori felügyelet, naplózott elektronikus beléptető rendszer, zárt láncú kamerarendszer, extrém teljesítményű, többszörösen redundáns klímaberendezés, valamint környezetbarát, az emberi életre és a védendő berendezésekre veszélytelen tűzvédelmi rendszer biztosítja.

A dataHome kibővített budaörsi központja 2x10 Gbps belföldi sávszélességet kínál, a nemzetközi sávszélesség pedig eléri a 2x5 Gbps-ot. A szerverközpont folyamatos áramellátásáról a városi hálózat mellett szükség esetén N+1 konfigurációjú redundáns dízelgenerátorok és nagy teljesítményű, online üzemű UPS rendszerek gondoskodnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról