Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Kétszeresére hízott a GTS-Datanet budaörsi szerverterme

Bodnár Ádám, 2008. április 28. 13:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét a GTS-Datanet, ezzel megduplázta a dataHome Szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új létesítmény 1000 szerver kiszolgálására alkalmas.

[HWSW] Több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét a GTS-Datanet, ezzel megduplázta a dataHome Szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új létesítmény 1000 szerver kiszolgálására alkalmas.

A dataHome Szerverközpont 2003 óta kínál szerverhoszting- és kolokációs szolgáltatásokat 80 és 100 négyzetméteres budapesti és budaörsi szervertermeiben. A cég által hosztolt szerverek száma 2007 végére elérte az ezret, de a budaörsi szerverterem bővítésével az elhelyezett kiszolgálók száma rövid időn belül kétszeresére nőhet. Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója elmondta, a kereslet növekedésétől függően a dataHome szerverközpont a jövőben akár több száz négyzetméterrel is tovább bővíthető.

A budaörsi létesítményben az egyszerű, polcos gépek és a redundáns, nagy teljesítményű, rack szekrénybe szerelhető szerverek egyaránt elhelyezhetők. A létesítmény extrém tömegű eszközöket is képes befogadni: a gépterem terhelhetősége négyzetméterenként 3000 kg. A szerverek biztonságát állandó, 24 órás operátori felügyelet, naplózott elektronikus beléptető rendszer, zárt láncú kamerarendszer, extrém teljesítményű, többszörösen redundáns klímaberendezés, valamint környezetbarát, az emberi életre és a védendő berendezésekre veszélytelen tűzvédelmi rendszer biztosítja.

A dataHome kibővített budaörsi központja 2x10 Gbps belföldi sávszélességet kínál, a nemzetközi sávszélesség pedig eléri a 2x5 Gbps-ot. A szerverközpont folyamatos áramellátásáról a városi hálózat mellett szükség esetén N+1 konfigurációjú redundáns dízelgenerátorok és nagy teljesítményű, online üzemű UPS rendszerek gondoskodnak.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.