Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Netgear bemutatta hat merevlemezt tartalmazó hálózati adattárját

Bányai György, 2008. április 29. 11:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Netgear bemutatta új hálózati adattárját, amelyet a hat merevlemez beépítésének lehetősége miatt akár hat terabájtnyi adatot is tárolhat a hálózat összes felhasználója számára. A fekete előlapon még egy USB kapcsolat is rendelkezésünkre áll az adatcserére

hirdetés
[HWSW] A Netgear bemutatta új hálózati adattárját, amelyet a hat merevlemez beépítésének lehetősége miatt akár hat terabájtnyi adatot is tárolhat a hálózat összes felhasználója számára. A fekete előlapon még egy USB kapcsolat is rendelkezésünkre áll az adatcserére

A Netgear színre lépett a világ első kisméretű, hat SATA merevlemezt fogadni képes hálózati adattárjával, a ReadyNAS Próval, mely háromféle kiszerelésben érheti el a fogyasztókat, vagy a kisvállalatokat. Ezek közül a legnagyobb a hatlemezes, hat terabájtos RNDP6610, ezt a három terabájtos RNDP6310 követi, a sort az utóbbit felező RNDP6350 másfél terabájt kapacitással zárja. Az első két változat egy terabájtos lemezeket rejt, a harmadik pedig három darab 500 gigabájtos egységet.

A kisméretű fekete házon három USB kapu is található, ezekből egy az előlapon, melyhez egy "backup" gomb is tartouik, melynek megnyomásakor a csatlakoztatott USB-s eszközök teljes tartalma egy külön könyvtárba menthető. A ReadyNAS Pro a hálózathoz kétszeresen redundáns gigabit sebességű Ethernet portokon keresztül képes kapcsolódni. Az eszköz webes felületen menedzselhető, éppoly egyszerűen, mint a gyártó korábbi termékeinél.

NetGear ReadyNAS Pro

Az adatvédelmet fontosnak tartók RAID 0, 1, 5, RAID 5 és RAID6 tömbökbe is szervezhetik a meghajtókat, de akár a NETGEAR saját X-RAID2 megoldása is választható, amely automatikusan képes növelni a kapacitást. A hálózati adattárak sokba kerülnek: a kétszáz felhasználót kiszolgálni képes egységek legkisebbjéért is legalább 2000 dollárt kell fizetni.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.