Szerző: Bányai György

2008. április 29. 11:37

A Netgear bemutatta hat merevlemezt tartalmazó hálózati adattárját

A Netgear bemutatta új hálózati adattárját, amelyet a hat merevlemez beépítésének lehetősége miatt akár hat terabájtnyi adatot is tárolhat a hálózat összes felhasználója számára. A fekete előlapon még egy USB kapcsolat is rendelkezésünkre áll az adatcserére

[HWSW] A Netgear bemutatta új hálózati adattárját, amelyet a hat merevlemez beépítésének lehetősége miatt akár hat terabájtnyi adatot is tárolhat a hálózat összes felhasználója számára. A fekete előlapon még egy USB kapcsolat is rendelkezésünkre áll az adatcserére

A Netgear színre lépett a világ első kisméretű, hat SATA merevlemezt fogadni képes hálózati adattárjával, a ReadyNAS Próval, mely háromféle kiszerelésben érheti el a fogyasztókat, vagy a kisvállalatokat. Ezek közül a legnagyobb a hatlemezes, hat terabájtos RNDP6610, ezt a három terabájtos RNDP6310 követi, a sort az utóbbit felező RNDP6350 másfél terabájt kapacitással zárja. Az első két változat egy terabájtos lemezeket rejt, a harmadik pedig három darab 500 gigabájtos egységet.

A kisméretű fekete házon három USB kapu is található, ezekből egy az előlapon, melyhez egy "backup" gomb is tartouik, melynek megnyomásakor a csatlakoztatott USB-s eszközök teljes tartalma egy külön könyvtárba menthető. A ReadyNAS Pro a hálózathoz kétszeresen redundáns gigabit sebességű Ethernet portokon keresztül képes kapcsolódni. Az eszköz webes felületen menedzselhető, éppoly egyszerűen, mint a gyártó korábbi termékeinél.

NetGear ReadyNAS Pro

Az adatvédelmet fontosnak tartók RAID 0, 1, 5, RAID 5 és RAID6 tömbökbe is szervezhetik a meghajtókat, de akár a NETGEAR saját X-RAID2 megoldása is választható, amely automatikusan képes növelni a kapacitást. A hálózati adattárak sokba kerülnek: a kétszáz felhasználót kiszolgálni képes egységek legkisebbjéért is legalább 2000 dollárt kell fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról