Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 20. 11:04

Továbbra is a RAZR sikere húzza a Motorola eredményeit

[WSJ/HWSW] A mobiltelefonjai iránti erős keresletnek köszönhetően remek negyedévet zárt a Motorola, a vállalat emellett erős első negyedéves előrejelzést tett közzé. Az eredmények megfeleltek az elemzői várakozásoknak.

HIRDETÉS

[WSJ/HWSW] A mobiltelefonjai iránti erős keresletnek köszönhetően remek negyedévet zárt a Motorola, a vállalat emellett erős első negyedéves előrejelzést tett közzé. Az eredmények megfeleltek az elemzői várakozásoknak.

Meggyőző számok

A negyedik negyedévben az amerikai mobiltelefon-gyártó 10,43 milliárd dolláros forgalmat ért el, szemben a megelővő év azonos időszakában elkönyvelt 8,84 milliárd dollárral. A nettó eredmény 647 millió dollárról, részvényenként 26 centről 1,2 milliárd dollárra, részvényenként 47 centre emelkedett. A török Telsim mobilszolgáltatótól befolyó közel félmilliárd dolláros kintlevőség részvényenként 13 centtel növelte a Motorola profitját.

A teljes évet a társaság 36,84 milliárdos bevétel mellett 4,58 milliárdos profittal zárta. A megelőző évben a Motorola 31,32 milliárd dollár forgalmat és 1,53 milliárd dollár nyereséget könyvelt el.

Még mindig a RAZR a sláger

A Motorola mobiltelefonokért felelős részlege rendkívül jól teljesített, szinte már említeni sem kell hogy a RAZR készülékek mennyire jól fogytak. A szupervékony készülékeknek köszönhetően a cég látványosan növelte eladásait. A negyedik negyedév során a Motorola 44,7 millió mobiltelefont értékesített, egy évvel korábban még csupán 31,8 milliót. 2005-ben a cég 40 százalékkal 146 millióra növelte mobil-eladásait.

Ed Zander elnök-vezérigazgató a negyedéves eredmények kapcsán elmondta, a Motorola képtelen volt kielégíteni a készülékei iránti keresletet az ünnepi szezonban, azonban a szállításokkal kapcsolatos problémákat azóta megoldották és nem várható hogy ismét felmerüljenek. A Motoroa saját becslése szerint a mobiltelefonok világpiacán immár 19 százalékos részesedéssel rendelkezik, ami éves szinten 3 százalékpontos javulást jelent.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 05:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.