:

dev archívum - 2006 december

2006
december

0

Az Egyesült Államokban lesz az AMD új félvezetőgyára

2006. december 29. 09:55

New York államban lesz az AMD következő félvezetőgyára, a második számú processzorgyártó a napokban írt alá egy megállapodást az állammal 650 millió dolláros támogatásról, amelyet a cég 2007 júliusa és 2009 júliusa között vehet igénybe. A 111 ezer négyzetméter alapterületűre tervezett gyárban várhatóan már 32 nanométeres csíkszélességű processzorok készülnek.

0

Távozik a Novelltől Jeremy Allison, a Samba vezető fejlesztője

2006. december 22. 11:41

Elhagyja a Novellt Jeremy Allison, a Samba-projekt egyik vezetője, aki a Microsofttal kötött, sok vitát kiváltó megállapodás miatt került összetűzésbe munkaadójával. Ismerősei szerint egyáltalán nem meglepő hogy a fejlesztő kilépett a Novelltől, új munkaadója a Google lesz, ahol Allison továbbra is a Sambán fog dolgozni.

0

Feltámasztaná a repülőgépes internetszolgáltatást a Lufthansa

2006. december 22. 10:42

Egy, a Lufthansa vezetésével alakuló csoport feltámasztaná a kihalásra ítélt repülőgépes internetszolgáltatást, a Connexiont, amelynek bezárásáról -- az érdeklődés hiányára hivatkozva -- idén döntött a Boeing. A tűzhöz közeli forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal azt írja, a Lufthansa légitársaság, a Panasonic Avionics, a SES Global műholdszolgáltató, valamint a ViaSat összefogásával hamarosan ismét lehet a repülőgépek fedélzetén internetezni.

0

Számos kritikus rést foltoztak be a Firefox frissítései

2006. december 21. 15:41

[newsfactor.com/HWSW] Számos kritikus biztonsági rést javítanak a Firefox böngészőkben és a Thunderbird levelezőkliensben a Mozilla által kiadott frissítések. A szervezet nyomatékosan azt a javasolja, hogy a Firefox 1.5 sorozat felhasználói minél előbb váltsanak a böngésző 2-es verziójára, ugyanis a fejlesztések és javítások a jövőben ott összpontosulnak.

0

Karácsonyi ajándék frissítés a népszerű iGO térképprogramhoz

2006. december 20. 10:32

Ingyenes térképfrissítéssel lepte meg karácsonyra az iGO térképszoftver tulajdonosait a Nav N Go Kft, a cég weboldaláról letölthető klienssel és egy kártyaolvasó segítségével egyszerűen frissíthetjük alkalmazásunk adatbázisát. Az iGO frissítése azoknak is ajánlott, akik csak idehaza használják a navigációt, hiszen Magyarország térképe is megújult.

0

Megjelent az Oracle single sign-on megoldása

2006. december 19. 09:50

Az Oracle bejelentette az Oracle Enterprise Single Sign-On Suite megjelenését, amely az Oracle Identity Management azonosságkezelő megoldásának a részeként érhető el. A terméket az Oracle elsősorban olyan ügyfeleknek ajánlja, amelyek nagyszámú alkalmazást üzemeltetnek és jogszabályi megfelelőségi kötelezettségeik is vannak, így elsősorban pénzügyi szolgáltatók, egészségügyi és kormányzati intézmények, valamint távközlési vállalatok érdeklődésére számít.

0

Last minute vásárlási tanácsadó notebookokhoz

2006. december 18. 18:05

Vészesen közeleg a karácsony és az év végével a Sulinet is befejezi pályafutását. Minden eladási statisztika azt mutatja, hog a PC-piac slágere már itthon is a notebook. Cikkünk elsősorban azoknak szól, akik az akciókat és kedvezményeket kihasználva most tervezik megvenni első hordozható számítógépüket.

0

Egyre népszerűbb a mobiltelefonos buszjegyvásárlás

2006. december 18. 10:23

2007 tavaszától hét nagy és több kisebb német városban mobiltelefonról lehet vonat- és buszjegyeket vásárolni a Siemens Business Services megoldásával, melyet a Német Közlekedési Vállalatok Szövetségének megbízásából fejlesztettek ki.

0

Egyszerűsíti a szkriptnyelvek integrációját a Java Standard Edition 6

2006. december 14. 13:42

A Sun Microsystems bejelentette a Java Platform Standard Edition 6 (Java SE 6) általános kereskedelmi forgalomba kerülését. A Java SE 6 verzió több mint kétévnyi fejlesztőmunka eredménye, amely során a Sun mérnökei több mint 330 külső fejlesztővel működtek együtt. Több mint 160 cég a Sunnal együttműködve tesztelte a Java SE 6 platformon a Java technológián alapuló alkalmazásaikat, biztosítva ezzel a Java SE 6 kompatibilitását, stabilitását és teljesítményét.

0

Alulinformatizáltak az építőipari vállalatok

2006. december 13. 12:45

Építőipari beruházó, generálkivitelező és a holding formában működő cégek számára fejlesztett ki megoldást a rEVOLUTION, amely alkalmas az e cégtípusoknál a hagyományos vállalatirányítási igényeken kívül megjelenő likviditáskezelési és kontrolling feladatok ellátására is.

0

Jelentős változásokon megy át a domaineket kezelő ICANN

2006. december 12. 14:45

[eWeek/MosNews/Kommersant/HWSW] Az internet legfelsőbb szintű névtartományait (például .hu, .net, .com) kezelő Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN) Sao Paulóban (Brazília) rendezte meg az elmúlt héten nemzetközi találkozóját, mely számos fejleménnyel szolgált -- köztük új domainekkel, regisztrátori megegyezésekkel, valamint az első felhasználókat képviselő alszervezet megalakításával.

0

Banki szoftvereket törtek biztonságtechnikai játékként egyetemi csapatok

2006. december 12. 11:23

[heise-security] Nem kevesebb mint 25 egyetemi csapat versengett a hétvégén egy érdekes nemzetközi megmérettetésen: a Capture the Flag (CTF) hacking-versenyt a kaliforniai Santa Barbara Egyetem (UCSB) hirdette meg. A babérokat a We_0wn_Y0u, a Bécsi Műszaki Egyetem csapata aratta le, második a Darmstadti Műszaki Egyetem válogatottja, a Wizards of DoS lett, míg a harmadik helyet a dél-floridai Tampai Egyetem csapata, a WCSC szerezte meg.

0

Szükség van-e üzemanyagcellás notebookokra?

2006. december 11. 17:12

[DigiTimes/HWSW] A HWSW hasábjain is számos alkalommal szó esett már az üzemanyagcellákról, mint a jelenleg a notebookokban használt lítium-ion akkumulátorokat kiegészítő vagy akár leváltó technológiáról. Ahogyan az ebben az iparban nem szokatlan, az újfajta erőforrások várható kereskedelmi bevezetése az utóbbi évek során egyre későbbre tolódott, egyes előrejelzések szerint már ma használatban kellene lenniük, de egyelőre még nyomuk sincs és talán nem is lesz.

0

Letölthető az Adobe Acrobat 8

2006. december 8. 13:56

Megjelent és ingyenesen letölthető az Adobe Reader 8, amelynek fontosabb újdonságai között találni az új, testre szabható felhasználói felületet, illetve a grafikus elemek vagy 3D objektumok hardveres gyorsítással történő megjelenítése. Az Adobe Reader 8 új funkciója a Start Meeting is, amely az Acrobat Connect szerver segítségével a Flash Playeren keresztül valós idejű online csoportmunkát tesz lehetővé.

0

A Linux győzni fog? Nem, már vesztett

2006. december 8. 09:23

[OSNews.com/HWSW] Provokatív írás látott napvilágot az operációs rendszerekkel foglalkozó OSNews.com oldalon. Miközben a híradások rendre a Linux előretöréséről szólnak, mely a piackutató vállalatok szerint, jelenleg a leggyorsabban növekvő platform a szerverek terén, a cikk szerzője szerint a Linux kihalása felé robog -- legalábbis ami a PC-piacot illeti.

0

Új kiegészítők a NetBeanshez

2006. december 7. 11:03

A Sun Microsystems tegnap két új csomagot adott ki az ingyenes, nyílt forráskódú NetBeans integrált fejlesztői környezethez (IDE), az egyik lehetővé teszi keresztplatformos (Windows, Linux, Solaris) C/C++ alkalmazások fejlesztését a NetBeansben, a Visual Web Pack 5.5 pedig webes alkalmazások készítését egyszerűsíti.

0

A legtöbb otthoni tűzfal semmit sem ér

2006. december 6. 16:04

Meglepő eredményt hozott egy otthoni tűzfalakat összehasonlító teszt , amelyben összesen 21 ismert termék képességeit vizsgálták, elsősorban azt, hogy a kimenő forgalomszűrést milyen könnyen lehet átverni. A tesztet a szoftverek gyári alapbeállításával, illetve finomhangolás után is elvégezték, az eredmények pedig elkeserítőek: a legtöbb kereskedelmi tűzfal fabatkát sem ér.

0

Látogatás az AMD drezdai chipgyárában

2006. december 6. 11:31

Miközben a rivaldafényt elsősorban a termékek kapják, a félvezetőipari siker nagyrészt a gyártáson múlik. Az AMD 10 éve van jelen Drezdában, és évek óta már kizárólag itt gyárt processzorokat. A Sun Microsystems hazai leányvállaltának jóvoltából ellátogathattunk a drezdai Fab30-ba, a világ egyik legmodernebb chipgyárába.

0

Távozik a Magyar Telekom éléről Straub Elek

2006. december 5. 15:02

Távozik a Magyar Telekom éléről Straub Elek elnök-vezérigazgató, akinek a vállalat montenegrói és macedóniai terjeszkedését követő gyanús szerződéskötések miatt kellett ilyen dicstelenül elhagynia azt a céget, amelyet tizenegy éve vezetett. Az igazgatóság ma megtartott ülésén december 6-i hatállyal Christopher Mattheisent -- a vezetékes szolgáltatásokért felelős üzletág korábbi vezetőjét -- nevezte ki a elnök-vezérigazgatóvá.

0

A Microsoft válaszai az Adobe professzionális grafikus szoftvereire

2006. december 5. 11:46

A Microsoft tegnap kiadta a webdesignereknek, grafikusoknak szánt Expression termékcsalád első tagját, az Expression Webet, amely weboldalak tervezésére alkalmas. A FrontPage felhasználói 99 dollárért frissíthetnek az Expression Webre, a szoftver teljes ára 299 dollár, de egy 60 napos próbaváltozat ingyen elérhető a Microsoft weboldalán.

0

Teljesítménybeli ugrást hoz Itaniumon a következő HP-UX

2006. december 4. 17:18

[CNET News] Nagy előrelépést ígér a HP saját UNIX operációs rendszerének következő változatában, a HP-UX 11i version 3-ban. A v3 nem csak új képességekkel gazdagodik a biztonság és virtualizáció terén, hanem jelentős teljesítménybeli fejlődést is felmutat Itanium platformon -- állította a Nick van der Zweep, a HP virtualizációs és Integrity szoftverekért felelős igazgatója a CNET News hasábjain.

0

Tudósítás Tokióból: szétkapkodták Japánban a Nintendo Wii konzolt

2006. december 4. 14:24

[HWSW, Tokió] A Microsoft és a Sony után a Nintendo is piacra dobta Japánban legújabb konzolját, két héttel a sikeres amerikai premiert követően. A Nintendo 400 ezer Wii gépet szállított le a nagy napra, ami többszöröse annak, amivel a PlayStation 3 az országban nyitott, ráadásul a Wii fele annyiba kerül. A PlayStation-rajongók három héttel ezelőtti hoppon maradását és az amerikai boltok kifosztását követően biztosra vehettük, szombat estére Japánban sem marad polcon Wii.

0

Nem tudták feltörni az EagleEyeOS-t

2006. december 4. 13:43

Nem született nyertes az Office Depot és az EagleEyeOS közös játékán, amelyen a feladat mindössze három fájl lemásolása lett volna egy notebookról. A szervezők szerint több mint ötven jelentkező akadt, akik próbára tették tudásukat, de egyikük sem tudta kijátszani az adatszivárgás ellen védelmet nyújtó EagleEyeOS One-t, így a sikeres próbálkozóknak felajánlott notebookok nem kerültek kiosztásra.

0

Japánban is elrajtolt a Nintendo Wii játékkonzol

2006. december 4. 09:58

Eseménydús volt a hétvége a japánok számára, hiszen szombaton, december 2-án a szigetországban is piacra került a Nintendo legújabb játékkonzolja, a Wii. A Nintendo korábban 400 ezer darabos nyitókészletet ígért a hétvégére, hogy ezt sikerült-e betartania, hamarosan kiderülhet. Az mindenesetre bizonyos, hogy az üzletenkénti, maximum néhány száz darabos mennyiséget gyakorlatilag órák alatt eladták, sokan a Wii-ért is részt vettek a több órás sorbaállásokon, sorsolásokon.

0

Bemutatta első négymagos processzorát az AMD

2006. december 1. 11:07

Demonstrálta négymagos chipjeit az AMD, a világ második legnagyobb processzorgyártója. Az éves elemzői konferenciáján a vállalat mérnökei az egybegyűlt publikum előtt cserélték ki egy négyutas rendszerben a kétmagos Opteronokat négymagos változatokra, majd a néhány perces műveletet követően már üzemelt is a gép. A Barcelona kódnéven ismert chipek szállításait az AMD 2007 közepe felé kezdi majd meg, pontosabb időpont, az árazás vagy a teljesítmény továbbra sem ismertek.