:

Szerző: Ady Krisztián

2006. december 20. 10:32

Karácsonyi ajándék frissítés a népszerű iGO térképprogramhoz

Ingyenes térképfrissítéssel lepte meg karácsonyra az iGO térképszoftver tulajdonosait a Nav N Go Kft, a cég weboldaláról letölthető klienssel és egy kártyaolvasó segítségével egyszerűen frissíthetjük alkalmazásunk adatbázisát. Az iGO frissítése azoknak is ajánlott, akik csak idehaza használják a navigációt, hiszen Magyarország térképe is megújult.

[HWSW] Ingyenes térképfrissítéssel lepte meg karácsonyra az iGO térképszoftver tulajdonosait a Nav N Go Kft, a cég weboldaláról letölthető klienssel és egy kártyaolvasó segítségével egyszerűen frissíthetjük alkalmazásunk adatbázisát. Az iGO frissítése azoknak is ajánlott, akik csak idehaza használják a navigációt, hiszen Magyarország térképe is megújult.

Pár napos autópályaszakasz is

Az iGO aktuális frissítése 3 javított országtérképpel ajándékozza meg a felhasználókat, ingyenesen tölthető le Magyarország, Románia, Szlovákia frissített térképe. A változás a hazai adatbázist érintette leginkább, az útvonalhálózat 2159 km-rel bővült, bekerültek a közelmúltban megépült útszakaszok, így például a Nyíregyházát és Békéscsabát elkerülő út, illetve az M7-es és az M35-ös napokban átadott szakasza is. A POI adatok több ezerrel bővültek, megtalálhatók többek között a taxidrosztok és a lottózók is.

A térképészek mellett a szoftverfejlesztők is lázasan dolgoznak, 2007 első hónapjaira ígérik azt az iGO szoftverfrissítését, amely olyan hasznos funkciókat kínál majd, mint a TMC forgalmi riasztás (ezt a GPS-vevő berendezésnek is támogatnia kell majd), vagy az útbiztonsági kamerák, amelyek figyelmeztetik a sofőrt a sebességmérőkre. Számos kényelmi szolgáltatás is bekerül majd az iGO-ba, mint például az "alagút üzemmód", amely lehetővé teszi, hogy a GPS-jel kimaradásakor a program tovább folytassa a navigációt az utolsó ismert sebesség és a tervezett útvonal felhasználásával a következő manőverig.

iGO karácsonyi frissítés

Bétaként kipróbálható

Így ha alagútban, vagy magas házak között a GPS-készülék másodpercekre elveszti a GPS-jelet, az iGO képes lesz továbbra is mutatni a pozíciónkat. Örülni fognak azok is, akik használják PDA-juk címtár funkcióját, vagy olyan kéziszámítógéppel rendelkeznek, amellyel telefonálni is lehet. A hamarosan megjelenő iGO szoftverfrissítéssel ugyanis a címtár tartalma automatikusan beimportálódik majd a saját POI-k közé, így ismerőseink, kapcsolataink címét is láthatjuk majd is a térképen. Ez egyben azt is jelenti, hogy még könnyebben megadhatjuk az úticélt, hiszen elég a listában eltárolt személyek vagy cégek nevére kattintani.

A könnyebb használhatóságot segíti majd elő az újonnan kialakított okos billentyűzet és az intelligensebb címkeresés. Emellett tovább fejlődik a 3D-megjelenítés is, melytől egyszerűbb és gyorsabb lesz a térképen való böngészés. Az iGO szoftverfrissítésének béta, tesztelésre szánt változata már most is kipróbálható. Letöltését azonban csak gyakorlott felhasználóknak ajánlják, és minden esetben javasolják, hogy az SD memória kártya eredeti tartalmáról készítsenek biztonsági mentést is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.