Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 7. 11:03

Új kiegészítők a NetBeanshez

A Sun Microsystems tegnap két új csomagot adott ki az ingyenes, nyílt forráskódú NetBeans integrált fejlesztői környezethez (IDE), az egyik lehetővé teszi keresztplatformos (Windows, Linux, Solaris) C/C++ alkalmazások fejlesztését a NetBeansben, a Visual Web Pack 5.5 pedig webes alkalmazások készítését egyszerűsíti.

[HWSW] A Sun Microsystems tegnap két új csomagot adott ki az ingyenes, nyílt forráskódú NetBeans integrált fejlesztői környezethez (IDE), az egyik lehetővé teszi keresztplatformos (Windows, Linux, Solaris) C/C++ alkalmazások fejlesztését a NetBeansben, a Visual Web Pack 5.5 pedig webes alkalmazások készítését egyszerűsíti.

A NetBeans C/C++ Development Packet több GNU és Sun Studio-alapú fordítóval is tesztelték. A Sun bejelentése szerint a C/C++ csomag olyan eszközökkel könnyíti meg a fejlesztők munkáját, mint a szintaxis-kiemelés, kódkiegészítés (code competion), valamint az osztályböngésző (class browser). A Sun márciusban bővítette a NetBeans-t a C és C++ nyelvekkel, miután a fejlesztők arra panaszkodtak hogy ezen a téren a NetBeans el van maradva a másik népszerű ingyenes fejlesztői környezet, az Eclipse mögött.

A most kiadott másik újdonság, a Visual Web Pack 5.5 (amely a Java Studio Creator utódának is tekinthető) segítségével a Sun állítása szerint egyszerűen hozhatók létre adivatos AJAX-technológiát használó webalkalmazások, illetve a webalkalmazások könnyen összekapcsolhatók szabványos DATA Provider API-val rendelkező adatforrásokkal. A Visual Web Pack lehetővé teszi a fejlesztett alkalmazásokat "összecsomagolni" az olyan szabványos J2EE alkalmazásszerverekkel, mint a JBoss, a Tomcat vagy a WebSphere.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.