Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 14. 13:42

Egyszerűsíti a szkriptnyelvek integrációját a Java Standard Edition 6

A Sun Microsystems bejelentette a Java Platform Standard Edition 6 (Java SE 6) általános kereskedelmi forgalomba kerülését. A Java SE 6 verzió több mint kétévnyi fejlesztőmunka eredménye, amely során a Sun mérnökei több mint 330 külső fejlesztővel működtek együtt. Több mint 160 cég a Sunnal együttműködve tesztelte a Java SE 6 platformon a Java technológián alapuló alkalmazásaikat, biztosítva ezzel a Java SE 6 kompatibilitását, stabilitását és teljesítményét.

[HWSW] A Sun Microsystems bejelentette a Java Platform Standard Edition 6 (Java SE 6) általános kereskedelmi forgalomba kerülését. A Java SE 6 verzió több mint kétévnyi fejlesztőmunka eredménye, amely során a Sun mérnökei több mint 330 külső fejlesztővel működtek együtt. Több mint 160 cég a Sunnal együttműködve tesztelte a Java SE 6 platformon a Java technológián alapuló alkalmazásaikat, biztosítva ezzel a Java SE 6 kompatibilitását, stabilitását és teljesítményét.

A Java SE 6-tal az eddiginél könnyebben, gyorsabban hozhatók létre webes, dinamikus és online csoportmunka-alkalmazások -- állítja a Sun. Az új keretrendszer és a fejlesztői API-k lehetővé teszik a Java technológia vegyítését az olyan dinamikus szkriptnyelvekkel, amilyen a PHP, a Python, a Ruby és a JavaScript. Ezen túl a Java SE 6 a webszolgáltatási kliensprogramok teljes választékát kínálja, és támogatja a legfrissebb webszolgáltatási szabványokat, mint például a JAX-WS 2.0, a JAXB 2.0, a STAX és a JAXP.

A Java SE 6 platform bővített eszközkészletet biztosít az alkalmazások diagnosztikájához, felügyeletéhez és monitorozásához, és támogatja mind az új NetBeans Profiler 5.5-öt, mind a Solaris Dtrace-t, utóbbi a Solaris 10 operációs rendszerhez készült átfogó dinamikus nyomkövető keretrendszer. Emellett a Java SE 6 a Java Virtual Machine (JVM) és a Java Platform Debugger Architecture (JPDA) eszközeinek kezelőfelületéhez kiadott frissítésekkel tovább egyszerűsíti a szoftverfejlesztők munkáját.

A Java SE 6 verziója jelentős előrelépést jelent az asztali gépes rendszereknél, mivel segítségével a Java-alkalmazások még az eddiginél is könnyebben beilleszthetők a végfelhasználói környezetbe. Az interaktív alkalmazások gyors fejlesztéséhez a Java SE 6 platform új, a NetBeans GUI Builderen (kódnevén Matisse) alapuló elrendezéstervező komponenst is tartalmaz.

Azok a fejlesztők, akik azonnal használni szeretnének a Java SE 6-os verzióját, már most megtehetik a NetBeans Integrated Development Environment (IDE) 5.5 fejlesztőkörnyezettel, amely teljes mértékben támogatja a Java SE 6 platform legfrissebb funkcióit. A NetBeans egy nyílt forrású, nagy teljesítményű, moduláris és bővíthető többplatformos fejlesztőkörnyezet, amely felgyorsítja a Java SE 6 Java SE 6 szoftver alapú alkalmazások és webszolgáltatások fejlesztését.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.