Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 19. 09:50

Megjelent az Oracle single sign-on megoldása

Az Oracle bejelentette az Oracle Enterprise Single Sign-On Suite megjelenését, amely az Oracle Identity Management azonosságkezelő megoldásának a részeként érhető el. A terméket az Oracle elsősorban olyan ügyfeleknek ajánlja, amelyek nagyszámú alkalmazást üzemeltetnek és jogszabályi megfelelőségi kötelezettségeik is vannak, így elsősorban pénzügyi szolgáltatók, egészségügyi és kormányzati intézmények, valamint távközlési vállalatok érdeklődésére számít.

[HWSW] Az Oracle bejelentette az Oracle Enterprise Single Sign-On Suite megjelenését, amely az Oracle Identity Management azonosságkezelő megoldásának a részeként érhető el. A terméket az Oracle elsősorban olyan ügyfeleknek ajánlja, amelyek nagyszámú alkalmazást üzemeltetnek és jogszabályi megfelelőségi kötelezettségeik is vannak, így elsősorban pénzügyi szolgáltatók, egészségügyi és kormányzati intézmények, valamint távközlési vállalatok érdeklődésére számít.

A programcsomag egyszeri bejelentkezést kínál mind nagygépes, mind kliens-szerver és webes alkalmazásokhoz. Az alkalmazásegyüttes révén a szervezetek biztonságos hozzáférést nyújthatnak a vállalati erőforrásaikhoz anélkül, hogy a felhasználóknak minden egyes rendszerhez és alkalmazáshoz külön jelszavakat és hitelesítési adatokat kellene fejben tartaniuk. A vállalatok a több jelszó használatával járó kockázatokat és erőforrásigényeket csökkentve fokozhatják a biztonságot és csökkenthetik a költségeket: az elfelejtett jelszavakkal kapcsolatos adminisztrációs teendők kevesebb gondot okoznak.

Az Oracle Enterprise Single Sign-On Suite öt komponensből (Oracle Enterprise Single Sign-On Logon Manager, Oracle Enterprise Single Sign-On Password Reset, Oracle Enterprise Single Sign-On Authentication Manager, Oracle Enterprise Single Sign-On Provisioning Gateway, Oracle Enterprise Single Sign-On Kiosk Manager) áll. Az Oracle Enterprise Single Sign-On Suite már világszerte kapható a felhasználók számától függő licencelési konstrukcióban. Mivel a windowsos asztali gépeknél nagy igény mutatkozik a jelszavak visszaállítása iránt, az Oracle Enterprise Single Sign-On Password Reset különálló termékként is használható.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról