Szerző: Ady Krisztián

2005. július 13. 11:00:10

Biztonsági frissítések a Windows és Mac OS X operációs rendszerekhez

A Firefox webböngésző új változata mellett biztonsági frissítések jelentek meg tegnap este a Microsoft Windows és a Mac OS X 10.4 operációs rendszerekhez is. A Microsoft havi frissítése a Windows operációs rendszerek mellett a Microsoft Office irodai programcsomagot is érinti.

[HWSW] A Firefox webböngésző új változata mellett biztonsági frissítések jelentek meg tegnap este a Microsoft Windows és a Mac OS X 10.4 operációs rendszerekhez is. A Microsoft havi frissítése a Windows operációs rendszerek mellett a Microsoft Office irodai programcsomagot is érinti.

A három sérülékenységet javító patch között egy olyan folt is található, mely a Microsoft Word szövegszerkesztőt javítja, a hiba kihasználásával ugyanis bármilyen kód futtatható a felhasználó számítógépén. A másik két javítás is hasonlóan veszélyes biztonsági réseket foltoz be, az egyik a JView Profiler-t, a harmadik a Microsoft Color Management modult javítja, melyek hibái szintén felhasználhatók külső támadások során. A frissítéseket a legegyszerűbben a Windows Update webhelyen keresztül lehet feltelepíteni.

Az Apple is közzétett egy biztonsági frissítéseket is tartalmazó csomagot tegnap, a 10.4.2 rendszerfrissítő csomag megbízhatóságot és kompatibilitást egyaránt növel a vállalat közleménye szerint. A csomag többek között hálózati funkciókat bővít vagy javít, többek között az AFP hálózati szolgáltatásokkal, a Windows Server 2003 Active Directory bejelentkezéssel, az állománymenedzser műveletekkel, illetve külső alkalmazásokkal és kiegészítőkkel kapcsolatos problémákat orvosol. Emmellett a Mac OS X operációs rendszerhez tartozó szoftvereket is frissíti.

Az 57 megabájtos kombinált frissítési csomag elérhető az Apple weboldaláról.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 14:44

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.