Szerző: Ady Krisztián

2005. július 11. 15:46

Hamarosan letölthető lesz a Firefox 1.1 második előzetese

Újabb frissítéseket, javításokat tartalmaz a pár nappal ezelőtt elérhetővé tett új Firefox build, mely már igen közel áll a Deer Park kódnéven fejlesztett Firefox 1.1 második publikus előzeteséhez. A Mozilla.org FTP-szerveréről Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerek alá letölthető új alfa verziók egyelőre a hardcore tesztelőket célozzák, nem mindennapos felhasználásra szánták őket.

[HWSW] Újabb frissítéseket, javításokat tartalmaz a pár nappal ezelőtt elérhetővé tett új Firefox build, mely már igen közel áll a Deer Park kódnéven fejlesztett Firefox 1.1 második publikus előzeteséhez. A Mozilla.org FTP-szerveréről Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerek alá letölthető új alfa verziók egyelőre a hardcore tesztelőket célozzák, nem mindennapos felhasználásra szánták őket.

Az FTP-ről letölthető alfa változat egyelőre még nem a második előzetes, az csak pár nap múlva lesz csupán elérhető. Az új változat nem lesz kompatibilis néhány kiterjesztéssel és témával, a tesztelhető alfa változatok éppen az ilyen inkompatibilitások megszüntetését célozzák, ezért a fejlesztők minden problémáról és hibáról visszajelzést várnak.

A Deer Park legfontosabb újdonságai közé tartozik majd, hogy a böngésző összes beállítását, a meglátogatott oldalak listáját, a helyben tárolt tartalmakat egycsapásra törölheti a felhasználó, ezt a folyamatot a fejlesztők a böngésző "fertőtlenítésének" nevezték el. Újdonság még, hogy a képek letöltésekor a füleken nem a kép neve, hanem annak kicsinyített változata jelenik majd meg. A fejlesztők szerint a Deer Park javítja a Firefox renderelő motorjának összes eddig felfedezett hiányosságát is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról