Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 8. 10:14

400 milliós kutatási-fejlesztési pályázat

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és az Oktatási Minisztérium (OM) kutatás-fejlesztési pályázatot írt ki az információs társadalom megvalósulását elősegítő innovatív közösségi környezetek kialakítására. A pályázatokat az IHM 2002. évi költségvetéséből 400 millió forinttal finanszírozza.

[HWSW] Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és az Oktatási Minisztérium (OM) kutatás-fejlesztési pályázatot írt ki az információs társadalom megvalósulását elősegítő innovatív közösségi környezetek kialakítására. A pályázatokat az IHM 2002. évi költségvetéséből 400 millió forinttal finanszírozza.

Az IHM Információs Társadalom Stratégia Helyettes Államtitkársága és az OM Kutatás-fejlesztési Helyettes Államtitkársága által kiírt pályázat célja az információs társadalom megvalósításának felgyorsítását és az ehhez szükséges digitális infrastruktúra alapjainak lerakását elősegítő innovatív technológiai megoldások kialakítása.

A főbb támogatott témakörök: a fiatalok innovációs tevékenységének serkentése, az önszerveződő közösségek kialakulását és fejlődését elősegítő infokommunikációs körülmények javítása, a magyar kultúra értékeinek digitális megjelenítése az interneten, a fogyatékkal élő felhasználók részvételének segítése az információs társadalomban, valamint az információs társadalom technológiáinak használatát elősegítő biztonság és bizalom erősítése.

Az igényelhető támogatás összege projektenként minimálisan 5 millió forint, maximálisan 25 millió forint. A beadási határidő 2002. december 7., a döntés várható időpontja pedig 2002. december 22. A pályázat kiírásának teljes szövege a segédletekkel és a mellékletekkel együtt elérhető az IHM és az OM honlapján, illetve nyomtatott formában átvehető az Informatikai és Hírközlési Minisztérium portaszolgálatán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról