:

Szerző: Vörös Péter

2002. november 21. 17:33

A Hynix eladta a TFT-LCD kijelző üzletágát a kínai BOE-nek

[EB News, AsiaBizTech] A Hynix Semiconductor, a komoly pénzügyi gondokkal küszködő dél-koreai memóriagyártó bejelentette, hogy formálisan is megállapodott a kínai BOE Technology Group Co. Ltd. céggel lapos kijelzős üzletágának eladásáról. Az előzetes megállapodást szeptemberben kötötte meg a két cég, a vételár összesen 420 millió dollár.

A BOE Technology december elején fizeti ki a 380 millió dolláros összeg első részletét, valamint további 40 millió dollárt, amely megfelel a Hynix kijelző üzletága jelenlegi aktívái és jelenlegi passzívái közötti különbségnek.

A Hynix a túlélésért küzd és igyekszik a memóriapiacra összpontosítani. A cég jelenleg a harmadik legnagyobb memóriagyártó a világon. A TFT-LCD üzletág a Hynix egyik legnagyobb értékű aktívája volt, a cég a tervek szerint a készpénzhelyzet javítására használja fel az eladásból származó bevételeket.

"Azáltal, hogy a cég eladta az alaptevékenységhez nem tartozó nagy értékű aktívát, a Hynix készpénzhez jut a jövőbeni tőkeberuházásokhoz, ami jelentősen javítani fogja a cég versenyképességét a memóriagyártás terén" -- közölte a Hynix.

A pekingi központú BOE Technology főként akvizíciók révén építette ki kijelző üzletágát, és tavaly egy másik Hynix-részleget (a Hyundai LCD néven ismert TN/STN LCD üzletágat) is megvette, a dél-koreai Semicon Engineering Co. Ltd.-vel együtt.

A Hynix LCD üzletága évente 3 millió LCD kijelzőt gyárt, 1500 dolgozót alkalmaz és Icheonban (Gyeonggi provincia) található. Az idei első félévben a részleg forgalma 384,52 millió dollár, üzemi nyeresége pedig 61,86 millió dollár volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.