Szerző: roberto

2002. november 20. 03:31

Comdex: a SuSE bemutatta a SuSE Linux Enterprise Server nyolcas verzióját

[SuSE] A SuSE tegnap bemutatta legfontosabb üzleti

[SuSE] A SuSE tegnap bemutatta legfontosabb üzleti Linux-disztribúciójának új verzióját. A SuSE Linux Enterprise Server 8 (SLES 8) a szintén tegnap bejelentett United Linux 1.0-ra épül, a rendszer a sajtóközlemény szerint továbbfejlesztett biztonsági megoldásokkal, skálázhatósági tulajdonságokkal rendelkezik, és máris olyan jelentős üzleti alkalmazásokhoz hitelesítették, mint a mySAP.com és az IBM DB2.

A SuSE Linux Enterprise Server 8 egyik erőssége, hogy azonos kódbázissal működik minden jelentős platformon, a rendszer például a teljes IBM eServer sorozatra elérhető lesz, beleértve ebbe a zSeries mainframe számítógépeit is. A SLES 8 vásárlói a termék életciklusa során jól dokumentált, garantáltan időben érkező frissítéseket és javításokat kapnak a gyártótól.

A rendszer egyik újdonsága az akár hálózaton keresztüli automatikus telepítést és konfigurációt is lehetővé tévő AutoYaST. A rendszer a 2.4.19-es kernel optimalizált változatára épül, összesen 600 merevlemezt, 32 processzort és 64GB memóriát képes kezelni, és az első olyan termék, amelyik hagyományos pthreads mellett támogatja az NGPT (Next-Generation Posix Threads) szálakat is.

A SLES 8 decemberben kerül forgalomba, várhatóan 750 dollárba fog kerülni, ezért a vásárló négy darab CD-t, kézikönyveket, és egy szerverre 12 hónapos szoftverkarbantartást kap. A SuSE Linux Enterprise Server előző változatát használók 130 dollárért frissíthetnek az új rendszerre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról