Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 8. 13:09

A HP vezeti a magyarországi szerver- és PC-piacot

[Noguchi] A HP egészséges negyedéves növekedést produkált a globális PC-piacon 2002. harmadik naptári negyedévében, bővülési üteme meghaladta az ágazati átlagot és jól tükrözte a fúzió óta elért eredményeket -- írták a HP teljesítményéről az elemzői jelentések. Az International Data Corporation és a Gartner Dataquest számai arra utalnak, hogy a HP-nek sikerült visszaállnia a negyedéves növekedési pályára a nemzetközi PC-eladások terén.

[Noguchi] A HP "egészséges negyedéves növekedést" produkált a globális PC-piacon 2002. harmadik naptári negyedévében, bővülési üteme meghaladta az ágazati átlagot és jól tükrözte a fúzió óta elért eredményeket -- írták a HP teljesítményéről az elemzői jelentések. Az International Data Corporation és a Gartner Dataquest számai arra utalnak, hogy a HP-nek sikerült visszaállnia a negyedéves növekedési pályára a nemzetközi PC-eladások terén.

Hazánkban az IDC most közzétett adatai szerint a személyi számítógépek értékesítése a tavalyi időszakhoz viszonyítva mintegy 6,7 százalékkal csökkent: a harmadik negyedévben összesen 47 755 db személyi számítógép talált gazdára Magyarországon hivatalos csatornákon keresztül.

Magyarországon az asztali PC és notebook területén a HP messze piacvezető: több, mint 21%-os részesedéssel büszkélkedhet az asztali pc-k piacán, ez 8160 eladott terméket jelent. Ezt az eredményt a notebook piacon elért közel 30%-os részesedése múlja felül, ez 2154 db eszközzel egyenlő. Az összesített számok mögötti részleteket tekintve a szerverek területén mutatkozik továbbra is leginkább a HP fölény: 39,7 %-os részesedésével a HP szerverek ma egyértelműen iparági szabványnak nevezhetők Magyarországon.

Az IDC becslése szerint a HP-nek a 2002 júliusa és szeptembere közötti időszakban a globális piaci átlagnál gyorsabban, 6,3 százalékkal sikerült növelnie a világon összesen eladott PC-k mennyiségét 2002 második naptári negyedévéhez képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról