Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. november 4. 11:45

Új név, új verzió: megjelent a Total (ex-Windows) Commander 5.50

Új verzióval, az 5.50-essel rukkolt elő a Windows Commanderként ismert igen népszerű fájlkezelő program. A leglátványosabb változás a program elnevezésében történt, ugyanis ettől a verziótól kezdődően a Windows szót a Total váltja fel, így az új változat már Total Commander 5.50-ként jelent meg.

[HWSW] Új verzióval, az 5.50-essel rukkolt elő a Windows Commanderként ismert igen népszerű fájlkezelő program. A leglátványosabb változás a program elnevezésében történt, ugyanis ettől a verziótól kezdődően a Windows szót a Total váltja fel, így az új változat már Total Commander 5.50-ként jelent meg.

A program új verziójának főbb újdonságai:

  • Kibővített "összehasonlítás tartalomra" funkció
  • Könyvtárszinkronizálás funkciók bővítése
  • ini file közvetlen szerkesztése
  • File rendszer beépülők használata (pl. ex2fs)
  • RTF nézegető
  • Fájl megjegyzések kezelése (pl. descript.ion)
  • és természetesen hibajavítások

Mint a Total Commander magyar honlapjáról kiderül, a névváltoztatás oka az volt, hogy a Microsoft jogászai levélben megkeresték Christian Ghislert, a szoftver fejlesztőjét, s aggodalmukat fejezték ki a cég operációs rendszerével való névegyezőség miatt -- különös tekintettel arra, hogy a felhasználókat megtévesztheti a fájlkezelő szoftver neve, s azt hihetik: az is a Microsoft terméke.

A Windows név bejegyzett védjegy, így a Ghisler válaszút elé került: vagy felvállal egy pert a redmondi óriással, vagy megváltoztatja az egyébkét szintén ismertnek számító Windows Commander nevét. A fejlesztő a békésebb utat választotta, így az új név Total Commander lett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról