Szerző: roberto

2002. november 28. 10:56

Új NVIDIA nForce meghajtóprogramok Linuxra

[NVIDIA] Az NVIDIA új linuxos meghajtóprogramokat

[NVIDIA] Az NVIDIA új linuxos meghajtóprogramokat adott ki nForce lapkakészletéhez. Az 1.0-0248-as driver a szokásosnak tekinthető javításokon túl néhány újdonságot is tartalmaz, például PCI ID támogatást és patcheket az i810-es meghajtóhoz, így megszólaltatható az nForce2-es alaplapokon lévő integrált hangkártya, továbbá egy teljesen új meghajtó (nvnet) is helyet kapott a csomagban, amelynek feladata az nForce2 integrált hálózati csatolóinak támogatása (ezt a drivert az NVIDIA saját licencfeltételeivel adta ki). A bejelentés szerint a meghajtók a GCC kettes és hármas szériájával egyaránt lefordulnak.

A csomag természetesen 2.4-es kernelt igényel, a cég honlapjáról a forráskód mellett előre fordított binárisokat tartalmazó RPM csomagok is találhatóak, amelyek a Mandrake (8.2-9.0), a Red Hat (7.3-8.0) és SuSE (8.1) Linuxok alapértelmezett gyári kerneleit egészítik ki. Amennyiben nem gyári kernelt használunk, vagy más disztribúció fut(na) nForce-os gépünkön, kénytelenek leszünk a meghajtókat lefordítani.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.