:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 24. 12:29

Tovább bővült a Cisco Systems internetszolgáltatóknak kínált termékpalettája

[NetAktiv] A Cisco Systems, Inc., az internetes hálózati piac vezetője több új, a felsőkategóriás IP-útválasztás körébe tartozó terméket fejlesztett ki, amelyekkel tovább gyorsítja az Internet fejlődését. A Cisco 12000-es sorozat két fontos elemmel egészült ki, és ezzel egyidejűleg megjelent az iparág első feladatspecifikus nagyvárosi IP-hozzáférési útválasztója, a Cisco 10720 Internet Router.

[NetAktiv] A Cisco Systems, Inc., az internetes hálózati piac vezetője több új, a felsőkategóriás IP-útválasztás körébe tartozó terméket fejlesztett ki, amelyekkel tovább gyorsítja az Internet fejlődését. A Cisco 12000-es sorozat két fontos elemmel egészült ki, és ezzel egyidejűleg megjelent az iparág első feladatspecifikus nagyvárosi IP-hozzáférési útválasztója, a Cisco 10720 Internet Router.

Az új termékekkel olyan, a szolgáltatói elvárásoknak (piaci bővülés, új bevételi lehetőségek és a 10 gigabit/másodperces kapcsolat iránti igények) megfelelő megoldások alakíthatók ki, amelyekkel a szolgáltatók nyereségesebben kínálhatnak nagy sávszélességű, értéknövelt szolgáltatásokat, ugyanakkor -- a hálózati műveletek, architektúrák és a szolgáltatások továbbítási módjának leegyszerűsítésével -- csökkenthetik működési költségeiket.

A Cisco 10720 Internet Router az egyetlen nagyvárosi IP-hozzáférési platform, amely egységes rendbe szervezi a nagysebességű Ethernet-kapcsolatokat, az IP-hez optimalizált optikai szállítási funkcionalitást, valamint az IP-útválasztási funkciók és más szolgáltatások széles skáláját, amelyek még egyszerűbb, megbízhatóbb és méretezhető IP-hálózatok kiépítését teszik lehetővé. A Cisco 12000-es sorozat új elemei a következők: új, a peremhálózatokhoz optimalizált, a Cisco 12000 Series IP Services Engine-re épülő vonali kártya, amely biztosítja a nagysebességű, funkciókban gazdag szolgáltatásokat a peremhálózaton, valamint a Cisco 12404 Internet Router, az iparág legkisebb méretű 10 gigabit/másodperces útválasztója.

A Cisco máig több mint 20 ezer Cisco 12000 Series Internet Routert szállított le, így ez a termék az iparág jelenleg legszélesebb körben alkalmazott felsőkategóriás IP-útválasztója. Az új bővítésekkel a Cisco 12000-es sorozat elemei immár lefedik a jelenléti pontok (points of presence, POP-ok) teljes skáláját, a gerinctől egészen a peremig, maximális rugalmasságot nyújtva a szolgáltatók számára a nagyteljesítményű, nagyértékű 10 gigabit/másodperces IP-hálózatok telepítéséhez. A Cisco a 12000-es sorozatot a nagysebességű szolgáltatói peremhálózatok kiszolgálásának irányába bővíti tovább: a forradalmian új Cisco 12000 Series IP Services Engine (ISE) lehetővé teszi nagysebességű, nyereséges IP-szolgáltatások kialakítását.

A Cisco 12000 Series ISE alkalmassá teszi az iparág legkiemelkedőbb IP-gerincútválasztóját a nagysebességű peremhálón való működésre, és forradalmasítja a piacot: egyszerre kínál elosztott architektúrájú, a teljes vonali sebességen is csomagvesztés nélkül működő hálózati feldolgozást és nagykapacitású, 10 gigabit/másodperces útválasztási platformot. A Cisco 12000 Series ISE-re épülő hat új vonali kártyával a Cisco 12000 sorozat immár a világ legnagyobb gerinc- és peremhálózati teljesítményét nyújtja, páratlan rugalmasság mellett – melynek köszönhetően a szolgáltatók új, értéknövelt szolgáltatásokkal, például hang- és videoszolgáltatásokkal jelenhetnek meg, bővítve piacaikat és növelve nyereségességüket.

A Cisco komoly szerepet játszik a 10 gigabit/másodperces hálózatok folyamatos terjedésében: egyedül a Cisco kínálja a 10 gigabit/másodperces platformok teljes portfolióját. Az új Cisco 12404 Internet Router a világ legkisebb méretű és egyben leghatékonyabb 10 gigabit/másodperces internetes útválasztója, amely nagy sávszélességet, kiváló megbízhatóságot és méretezhetőséget nyújt. A Cisco négyféle 10 gigabit/másodperces terméket átfogó teljeskörű portfóliója példa nélküli rugalmasságot biztosít a 10 gigabit/másodperces sebesség teljes hálózaton belüli alkalmazásához, kis és nagy POP-oknál, valamint gerinc- vagy peremhálózati alkalmazásoknál egyaránt.

A Cisco 12400 Internet Router termékei:

  • Cisco 12416 - a legnagyobb kapacitású útválasztó, amely kétszer jobb POP-méretezhetőséget kínál, mint a második helyezett versenytárs berendezése
  • Cisco 12410 - a legnagyobb kapacitású és teljesítményű fél rack-es rendszer
  • Cisco 12406 - mindössze egynegyed rack magas, 10 gigabit/másodperces útválasztó, amely a legközelebbi versenytárs eszköz teljesítményének ötszörösét nyújtja
  • Cisco 12404 - 1/8 rack magasságával a világ jelenleg legkisebb méretű 10 gigabit/másodperces útválasztója, az egy rack-egységre eső legnagyobb kapcsolási kapacitással

A Cisco a szolgáltatói IP-peremhálózatnak a nagyvárosi piacra történő kiterjesztésével úttörő szerepet játszik a nagyvárosi (metro) IP-piac fejlesztésében. Az új Cisco 10720 Internet Router az egyetlen nagyvárosi hozzáférési platform, amely IP-re optimalizált optikai szállítási funkciókat tartalmaz, felhasználva a Cisco piacvezető, hibatűrő csomaggyűrű (packet ring) és Dynamic Packet Transport (DPT) technológiáját. Teljeskörű IP-útválasztási funkciókat és szolgáltatásokat, intelligens Ethernet-előfizetői csatolókat kínál -- lehetővé téve az egyszerű, méretezhető és megbízható hálózatok kiépítését.

A Cisco 10720 segítségével a szolgáltatók nagyvárosi Ethernet-szolgáltatásokat kínálhatnak több-bérlős épületekben is, biztosítva a szolgáltatói szintű megbízhatóságot és intelligens IP-funkciókat a végfelhasználók számára. Az adaptív hálózati feldolgozást alkalmazó Cisco 10720 nagysebességű internet-hozzáférést, transzparens LAN-szolgáltatásokat és nyereséges IP-szolgáltatásokat -- például IP virtuális magánhálózatokat (VPN-eket), kiemelt tranzitszolgáltatásokat és valós idejű IP-szolgáltatásokat (pl. IP-s hangtovábbítás, VoIP) tesz lehetővé.

A Cisco új generációs internetes útválasztói, a Cisco 7400, 7300, 7600, 10000, 10700 és 12000 sorozat valamennyi tagja a szolgáltatás-alapú Internet lelkét képező, sokmillió csomag/perc sebességű IP-platform. E termékek a lehető legmagasabb szintű teljesítményt, rendelkezésre állást, működési hatékonyságot és szolgáltatásokat biztosítják a szolgáltatók számára, a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz, legyen szó akár szélessávú kapcsolatok és bérelt vonalak összegyűjtéséről, felügyelt ügyféloldali eszközökről, nagyvárosi IP-ről, internetes adatközpontokról, perem- és gerinchálózatokról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.