Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 17. 13:19

Egyre több notebook-gyártó kezdi meg asztali processzoros hordozható gépek fejlesztését

A német Gericom sikerét látva egyre több gyártó töri a fejét olyan notebookok piacra dobásán, amelyek asztali processzort tartalmaznak.

A német Gericom sikerét látva egyre több gyártó töri a fejét olyan notebookok piacra dobásán, amelyek asztali processzort tartalmaznak.

Kisebb tajvani notebook-gyártók már régóta készítenek a Gericom számára asztali Pentium III processzorral szerelt modelleket. És bár igaz, hogy ezek a készülékek nagyok, nehezek, sokat fogyasztanak és gyorsan melegszenek, az alacsony áruk miatt egyre több vevőt vonzanak.

A nagyobb távol-keleti gyártók ezért aktívan fejlesztik asztali processzoros notebook-modelljeiket, és a hírek szerint még a negyedik negyedév során megjelennek a piacon a Compal, Wistron, Asustek, Clevo és Uniwill termékei.

Tavaly a Gericom nyugat-európai piaci részesedése mindössze 1,3 százalék volt és a vállalat negyedévenként mindössze kb. 10 ezer gépet adott el. Azonban amikor megjelentek az olcsó, asztali processzoros modellek, a Gericom piaci részesedése 2001 második negyedévére elérte a 2,4 százalékot és a cég három hónap alatt 35 ezer gépet adott el.

Ezzel a Gericom megelőzte az NEC-t az európai piacon és bekerült a tíz legnagyobb gyártó közé. A vállalat Németországban piacvezető pozícióban van, ott a részesedése 12,4 százalék.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

ICQ

13

28 év után búcsúzik az ICQ

2024. május 27. 10:38

Számos tulajdonosváltás után itt az ideje annak, hogy elhagyja a terepet az egykor népszerű üzenetküldő kliens, ami idővel domaninciáját vesztette a WhatsApp és társaival szemben.