:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 17. 13:19

Egyre több notebook-gyártó kezdi meg asztali processzoros hordozható gépek fejlesztését

A német Gericom sikerét látva egyre több gyártó töri a fejét olyan notebookok piacra dobásán, amelyek asztali processzort tartalmaznak.

A német Gericom sikerét látva egyre több gyártó töri a fejét olyan notebookok piacra dobásán, amelyek asztali processzort tartalmaznak.

Kisebb tajvani notebook-gyártók már régóta készítenek a Gericom számára asztali Pentium III processzorral szerelt modelleket. És bár igaz, hogy ezek a készülékek nagyok, nehezek, sokat fogyasztanak és gyorsan melegszenek, az alacsony áruk miatt egyre több vevőt vonzanak.

A nagyobb távol-keleti gyártók ezért aktívan fejlesztik asztali processzoros notebook-modelljeiket, és a hírek szerint még a negyedik negyedév során megjelennek a piacon a Compal, Wistron, Asustek, Clevo és Uniwill termékei.

Tavaly a Gericom nyugat-európai piaci részesedése mindössze 1,3 százalék volt és a vállalat negyedévenként mindössze kb. 10 ezer gépet adott el. Azonban amikor megjelentek az olcsó, asztali processzoros modellek, a Gericom piaci részesedése 2001 második negyedévére elérte a 2,4 százalékot és a cég három hónap alatt 35 ezer gépet adott el.

Ezzel a Gericom megelőzte az NEC-t az európai piacon és bekerült a tíz legnagyobb gyártó közé. A vállalat Németországban piacvezető pozícióban van, ott a részesedése 12,4 százalék.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.