Szerző: roberto

2001. október 11. 19:23

Linus Torvalds: hibás a 2.4.11-es kernel!

[LinuxToday] Linus Torvalds ma újabb kernelverziót adott ki, ugyanis a tegnap megjelent 2.4.11-es Linuxban a symlinkek kezelése nem volt egészen tökéletes, így előfordulhat olyan helyzet, hogy ugyanazt az inode-ot több bejegyzés is használja. A hiba elég ritkán kerül a felszínre, de például a SuSE telepítője (a Yast2) a 2.4.11-es kerlenellel futtatva olyan inode-ot kreál a /dev/mouse bejegyzés számára, amit nem lehet egyszerűen letörölni.

Linux[LinuxToday] Linus Torvalds ma újabb kernelverziót adott ki, ugyanis a tegnap megjelent 2.4.11-es Linuxban a symlinkek kezelése nem volt egészen tökéletes, így előfordulhat olyan helyzet, hogy ugyanazt az inode-ot több bejegyzés is használja. A hiba elég ritkán kerül a felszínre, de például a SuSE telepítője (a Yast2) a 2.4.11-es kerlenellel futtatva olyan inode-ot kreál a /dev/mouse bejegyzés számára, amit nem lehet egyszerűen letörölni.

A friss kernel tehát a 2.4.12-es, a változások rövid kis listája a kernel.org-on olvasható, a forráskód szintén onnan tölthető le. Aki tegnap már beszerezte a 2.4.11-est, annak csak egy 36KB-os patch-et kell leszednie.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról