Szerző: roberto

2001. október 3. 22:54

Ximian Setup Tools 0.8: bővült a keresztplatformos konfigurálóprogram

[Ximian] A Ximian a *nix rendszerekhez készülő Setup Tools programcsomagjának újabb verzióval jelentkezett tegnap. A legutóbbi nyilvános változat óta számos újítás történt. A beállítóprogram további két eszközzel bővült, az egyikkel XFree86 állítható be, a másikkal pedig grafikus felületről lehet könnyen megosztani a hálózati kapcsolatot. A friss verzió természetesen az új dolgok mellett rengeteg hibajavítást is tartalmaz.

Ximian[Ximian] A Ximian a *nix rendszerekhez készülő Setup Tools programcsomagjának újabb verzióval jelentkezett tegnap. A legutóbbi nyilvános változat óta számos újítás történt. A beállítóprogram további két eszközzel bővült, az egyikkel XFree86 állítható be, a másikkal pedig grafikus felületről lehet könnyen megosztani a hálózati kapcsolatot. A friss verzió természetesen az új dolgok mellett rengeteg hibajavítást is tartalmaz.

A Setup Tools segítségével tehát beállítható a hálózat (hostname, DNS, interfészek), a dátum, az idő (akár NTPD szerver is), a felhasználók és felhasználói csoportok, a boot opciók, az NFS és Samba-megosztások, az XFree86, valamint internet-megosztás.

A forráskód az ftp.ximian.com-ról tölthető le.

a címlapról